Hurricanes palasi suomalaisseuraksi

Carolina Hurricanesissa on totuttu näkemään suomalaispelaajia isoissa rooleissa. Pari edellistä kautta joukkueen kokoonpanosta puuttui suomalaisväri, mutta alkavalla NHL-kaudella Hurricanesissa pelaa taas mielenkiintoisia suomalaisia.

Sami Kapanen. Tuomo Ruutu. Jussi Jokinen. Joni Pitkänen. Hurricanesissa on nähty kovan luokan suomalaisia. Jokainen edellä mainituista pelasi seurassa monta kautta isossa roolissa, Kapanen oli myös organisaation oma varaus.

Lisäksi Kapanen, Ruutu ja Jokinen ovat pelanneet uransa tehokkaimman kauden nimenomaan Hurricanesissa.

Alkavalla NHL-kaudella Hurricanes tarjoaa paljon mielenkiintoista seurattavaa suomalaisnäkökulmasta

Ruutu on viimeisin Hurricanesissa nähty suomalaispelaaja. Kaudella 2013-14 Ruutu siirtyi kuuden kauden jälkeen New Jersey Devilsiin, joten kaksi kautta Raleigh'ssa on pelattu ilman suomalaisia.

Alkavalla kaudella Hurricanes-leirissä on kuitenkin mukana uusia, mielenkiintoisia suomalaisia, kun nuoret hyökkääjät Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho aloittavat ensimmäiset kautensa hurrikaaninutussa.

Molempiin kohdistuu kovat odotukset ja tulostavoitteet. Harjoituskaudella suomalaiset ovat pelanneet samassa ketjussa sentterinään ruotsalainen Elias Lindholm. Luotettava kahdensuunnan sentteri Lindholm antaa suomalaistaitureille tilaa kiekolliseen peliin.

Ensimmäisen NHL-kautensa aloittava Aho on Hurricanesin oma varaus, toiselta kierrokselta vuonna 2015. Canes-hyökkäyksessä on tilausta Ahon tapaiselle taitavalle ja monipuoliselle pelaajalle. 19-vuotias Aho on nuoresta iästään huolimatta jo suomenmestari ja nuorten maailmanmestari.

22-vuotias Teräväinen taas on jo nuorten maailmanmestari ja Stanley Cup -voittaja. Kesällä 2016 isolla vaihtokaupalla hankittu taitava hyökkääjä sopii täydellisesti Hurricanesin tulevaisuudensuunnitelmiin.

Alkavalla NHL-kaudella Hurricanes tarjoaa paljon mielenkiintoista seurattavaa suomalaisnäkökulmasta, oletettavasti myös vuosiksi eteenpäin.

Ahon ja Teräväisen lisäksi Hurricanesilla kun on myös Aleksi Saarelan pelaajaoikeudet.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Aho jatkaa Hurricanesin kärkipelaajana – ”Pudotuspeleihin pääsy on tärkein tavoitteemme”

NHL | 6.10.2017 18:00
Sebastian Aho pelasi hyvällä tulokaskaudellaan itsensä koko NHL-kansan tietoisuuteen. Nuorukainen haluaa kehittyä entistä paremmaksi ja päästä pelaamaan pudotuspelejä. lue lisää

Sebastian Aho palaa rapakon taakse voitonnälkäisenä - "Totutteluvaiheen pitäisi olla nyt ohi"

NHL | 18.9.2017 12:00
Ensimmäisen kautensa NHL-jäillä pelannut Sebastian Aho onnistui hienosti rapakon takana ja vakuutti varmasti joukkueensa taidoillaan. Taiturimainen hyökkääjä käväisi myös pelaamassa Oulussa, kun Kärppien ja Liigan alumnijoukkueet kohtasivat hyväntekeväisyysottelussa. lue lisää

Sopimus tuli: Teräväisen palkka ja odotusarvo kovaan nousuun

NHL | 16.6.2017 8:00
Tulokassopimuksensa jälkeen Teuvo Teräväinen sai lähes kahden miljoonan dollarin palkankorotuksen tehtyään kahden vuoden jatkosopimuksen. Sopimus tuli -juttusarja analysoi sopimuksen sekä pelaajan että seuran kannalta. lue lisää

Teräväiselle kahden vuoden jatko Hurricanesiin

NHL | 15.6.2017 16:55
Carolina Hurricanes on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Teuvo Teräväisen kanssa. Piste-ennätyksensä rikkonut hyökkääjä tienaa 2,86 miljoonaa dollaria kaudelta. lue lisää

Ahon johtamalle Carolinalle kirpeä tappio Philadelphiassa - “Oltaisiin ehkä ansaittu voitto mutta sohlattin taas lopussa”

NHL | 20.3.2017 5:54
Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen Carolina Hurricanes kärsi kirpeän jatkoaikatappion sunnuntai-iltana Philadelphiassa. Flyersin sankarina toimi voittomaalin viimeistellyt Brayden Schenn. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Teuvo Teräväinen

Carolina #86 L kh
s. 1994 Helsinki
179CM / 73KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2012 Chicago Blackhawks 1. kierros #18