Hurricanes palasi suomalaisseuraksi

Carolina Hurricanesissa on totuttu näkemään suomalaispelaajia isoissa rooleissa. Pari edellistä kautta joukkueen kokoonpanosta puuttui suomalaisväri, mutta alkavalla NHL-kaudella Hurricanesissa pelaa taas mielenkiintoisia suomalaisia.

Sami Kapanen. Tuomo Ruutu. Jussi Jokinen. Joni Pitkänen. Hurricanesissa on nähty kovan luokan suomalaisia. Jokainen edellä mainituista pelasi seurassa monta kautta isossa roolissa, Kapanen oli myös organisaation oma varaus.

Lisäksi Kapanen, Ruutu ja Jokinen ovat pelanneet uransa tehokkaimman kauden nimenomaan Hurricanesissa.

Alkavalla NHL-kaudella Hurricanes tarjoaa paljon mielenkiintoista seurattavaa suomalaisnäkökulmasta

Ruutu on viimeisin Hurricanesissa nähty suomalaispelaaja. Kaudella 2013-14 Ruutu siirtyi kuuden kauden jälkeen New Jersey Devilsiin, joten kaksi kautta Raleigh'ssa on pelattu ilman suomalaisia.

Alkavalla kaudella Hurricanes-leirissä on kuitenkin mukana uusia, mielenkiintoisia suomalaisia, kun nuoret hyökkääjät Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho aloittavat ensimmäiset kautensa hurrikaaninutussa.

Molempiin kohdistuu kovat odotukset ja tulostavoitteet. Harjoituskaudella suomalaiset ovat pelanneet samassa ketjussa sentterinään ruotsalainen Elias Lindholm. Luotettava kahdensuunnan sentteri Lindholm antaa suomalaistaitureille tilaa kiekolliseen peliin.

Ensimmäisen NHL-kautensa aloittava Aho on Hurricanesin oma varaus, toiselta kierrokselta vuonna 2015. Canes-hyökkäyksessä on tilausta Ahon tapaiselle taitavalle ja monipuoliselle pelaajalle. 19-vuotias Aho on nuoresta iästään huolimatta jo suomenmestari ja nuorten maailmanmestari.

22-vuotias Teräväinen taas on jo nuorten maailmanmestari ja Stanley Cup -voittaja. Kesällä 2016 isolla vaihtokaupalla hankittu taitava hyökkääjä sopii täydellisesti Hurricanesin tulevaisuudensuunnitelmiin.

Alkavalla NHL-kaudella Hurricanes tarjoaa paljon mielenkiintoista seurattavaa suomalaisnäkökulmasta, oletettavasti myös vuosiksi eteenpäin.

Ahon ja Teräväisen lisäksi Hurricanesilla kun on myös Aleksi Saarelan pelaajaoikeudet.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Tutkapari Teräväinen ja Aho kääntäneet Hurricanesin nousuun

NHL | 22.11.2017 12:00
Tämän hetken kuumin hyökkäysketju on Carolina Hurricanesilla. Jordan Staalin kanssa ykkösketjussa pelaa suomalaiskaksikko, joka aiheuttaa jatkuvasti päänvaivaa vastustajille taidoillaan ja nopeudellaan. Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat jo nyt kovin suomalainen tutkapari NHL:ssä. lue lisää

NHL-suomalaisten topit ja flopit: Suomalaishurrikaani iski marraskuussa

NHL | 5.12.2017 16:00
Jatkoaika otti kantaa suomalaispelaajien menestykseen marraskuun aikana. Carolina Hurricanesin miehet olivat vauhdissa, Philadelphia Flyersin suomalaisilla puolestaan oli vaikeuksia pitää tasoa yllä. lue lisää

Teräväisen tehoviikko huipentui valintaan ykköstähdeksi

NHL | 20.11.2017 20:37
Carolina Hurricanesin hyökkääjä Teuvo Teräväinen valittiin menneen viikon ykköstähdeksi NHL:ssä. Kakkos- ja kolmostähdet olivat Toronto Maple Leafsin maalivahti Frederik Andersen ja Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon. lue lisää

Aho jatkaa Hurricanesin kärkipelaajana – ”Pudotuspeleihin pääsy on tärkein tavoitteemme”

NHL | 6.10.2017 18:00
Sebastian Aho pelasi hyvällä tulokaskaudellaan itsensä koko NHL-kansan tietoisuuteen. Nuorukainen haluaa kehittyä entistä paremmaksi ja päästä pelaamaan pudotuspelejä. lue lisää

Sebastian Aho palaa rapakon taakse voitonnälkäisenä - "Totutteluvaiheen pitäisi olla nyt ohi"

NHL | 18.9.2017 12:00
Ensimmäisen kautensa NHL-jäillä pelannut Sebastian Aho onnistui hienosti rapakon takana ja vakuutti varmasti joukkueensa taidoillaan. Taiturimainen hyökkääjä käväisi myös pelaamassa Oulussa, kun Kärppien ja Liigan alumnijoukkueet kohtasivat hyväntekeväisyysottelussa. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Sebastian Aho

Carolina #20 L h
s. 1997 Rauma, FIN
180CM / 78KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2015 Carolina Hurricanes 2.kierros #35