Mielipide

Hurricanes hamstrasi taas varausoikeuksia − suurempi tarve olisi valmiille pelaajille

NHL / Kolumni
Siirtorajalla Hurricanes oli odotetusti myyjän roolissa. Viimeisimpien kauppojen myötä GM Ron Francisilla on tulevassa varaustilaisuudessa käytössään 11 varausoikeutta, joista seitsemän kolmella ensimmäisellä kierroksella. Keskeneräinen ja keskinkertainen joukkue kaipaa nuorten lupausten sijaan kokeneita vahvistuksia.

Pitkin kautta Carolina Hurricanesin ympärillä liikkui runsaasti siirtohuhuja. GM Ron Francis kuitenkin toteutti siirtorajalla vain kaksi odotettua kauppaa.

Kokenut puolustaja Ron Hainsey siirtyi Pittsburgh Penguinsiin vaihdossa AHL-hyökkääjä Danny Kristoon ja toisen kierroksen varausoikeuteen. Nelosketjun luotettava hyökkääjä Victor Stålberg kaupattiin Ottawa Senatorsiin, josta korvauksena tuli kolmannen kierroksen varausoikeus.

Moneen muuhun kauppaan verrattuna Hurricanes sai varsin hyvät korvaukset. Esimerkiksi New Jersey Devils sai Nashville Predatorsiin siirtyneestä P.AParenteausta kuudennen kierroksen varauksen, vaikka kanadalaishyökkääjä oli joukkueensa kuudenneksi paras pistemies ja neljänneksi paras maalintekijä.

Kahden konkaripelaajan poistuttua Hurricanes-miehistö on entistä nuorempi ja kokemattomampi. Lisäksi joukkueella on ennestään joka pelipaikalle useita lupaavia nuoria.

Hurricanesin rämpiminen on kestänyt jo niin kauan, että parempia vuosia ei ole varaa odottaa. Tulevaisuus on nyt.

Kokoonpano kuitenkin huutaa laadukkaita vahvistuksia jokaiselle pelipaikalle. On itse asiassa vaikea arvioida, mikä tarve on kriittisin.

Maalivahtikaksikko Cam Ward-Eddie Läck ei riitä pudotuspeleihin. Puolustukseen kaivataan kokemusta ja kovuutta. Hyökkäyksestä puuttuu ennen kaikkea ykkössentteri, mutta nykyinen hyökkäyskalusto on kokonaisuutena kapea ja epätasainen.

GM Francis tähyilee kärsivällisesti tulevaisuuteen tavoitteenaan kasvattaa nuorista lupauksista voittava joukkue. Puolustajat Jaccob Slavin ja Brett Pesce sekä hyökkääjä Sebastian Aho ovat nousseet nopeasti isoon rooliin, mutta valtaosan tie NHL:ään on pidempi ja vaikeampi.

Sitkeät huhut veivät kauden aikana Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Matt Duchenea Hurricanesiin. Francis ei kuitenkaan ole halunnut luopua runkopelaajistaan.

Nyt Hurricanesilla on kuitenkin neuvotteluvalttina iso määrä ensimmäisten kierrosten varausoikeuksia, ja paikallisissa medioissa Francisin toivotaan mieluummin tavoittelevan valmiita vahvistuksia kuin varaavan lisää nuoria.

Hurricanesin rämpiminen on kestänyt jo niin kauan, että parempia vuosia ei ole varaa odottaa. Tulevaisuus on nyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös