Mielipide

Hurricanes aseeton ilman Ahoa − pudotuspelihaaveet eivät kestä pitkää poissaoloa

NHL / Kolumni
Carolina Hurricanesin tehohyökkääjä Sebastian Aho kärsii aivotärähdyksestä ja alavartalovammasta. Pudotuspelipaikasta epätoivoisesti taistelevalle joukkueelle on helppo ennustaa vaikeuksia, jos parhaan pistemiehen poissaolo venyy pitkäksi.

Carolina Hurricanes sai huonoja uutisia, kun Sebastian Aho loukkaantui ottelussa Calgary Flamesia vastaan. 20-vuotias hyökkääjä sai Mark Giordanon taklauksen seurauksena aivotärähdyksen ja alavartalovamman, joka ei kuitenkaan vaadi leikkaushoitoa.

Hurricanes on tällä hetkellä viiden päivän ottelutauolla ja pelaa seuraavan kerran lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Ahon toipumisaikataulusta ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa, mutta luultavasti suomalaishyökkääjä joutuu jättämään ensimmäistä kertaa NHL-urallaan pelejä väliin, mikä on vaikeuksissa olevalle Hurricanesille pahin mahdollinen takaisku.

Aho on Hurricanesin paras maalintekijä sekä pistemies ja on tehnyt joukkueestaan eniten ylivoimamaaleja sekä voittomaaleja. Ennen loukkaantumistaan Aho pelasi vahvaa vaihetta, sillä 11 viime pelin saldo on 9+5.

Lisäksi Aho on Hurricanesin paras, kun lasketaan yhteen maalit ja ykkössyötöt. Kyseisessä tilastossa nuori suomalainen on koko NHL:n kärkeä, edellä esimerkiksi Philadelphia Flyersin tähtihyökkääjä Claude Giroux'ta.

Jos Ahon poissaolo venyy pitkäksi, on Hurricanesille helppo ennustaa ongelmia ja alamäkeä.

Aho on Hurricanesin parhaimmistoa myös maaliodottamalla mitattuna ja joukkueensa tehokkain hyökkääjä suhteutettuna peliaikaan.

Koko kuluvan vuosikymmenen ajan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt joukkue on nytkin NHL:n heikoimpia viimeistelijöitä, vaikka laukoo kolmanneksi eniten. Myös ylivoimapelissä Hurricanes on pärjännyt huonosti.

Joulukuun lopulla Hurricanes pelasi erittäin hyvin, mutta tammikuun seitsemästä ottelustaan joukkue on voittanut vain kaksi, ja huonot otteet ovat pudottaneet hurrikaaniryhmän jo Metropolien divisioonan hännille ja pudotuspeliviivan alapuolelle. Tammikuun kahdessa voittopelissä Ahon saldo on 3+1.

Ahon poissaollessa odottavat katseet kohdistuvat erityisesti Teuvo Teräväiseen ja Jeff Skinneriin, jotka ovat Hurricanesin sisäisessä pistepörssissä Ahon jälkeen toisena ja kolmantena. Teräväinen on kuitenkin takonut tehojaan ryppäissä, ja kauden aikana on tullut vastaan myös 16 pelin maaliton putki. Skinner puolestaan on kaukana viime kauden maalitahdistaan.

Juuri tällä hetkellä joukkue kaipaisi tehokkainta asettaan kaikkein kipeimmin. Jos Ahon poissaolo venyy pitkäksi, on Hurricanesille helppo ennustaa ongelmia ja alamäkeä. Pudotuspelipaikka jää todennäköisesti edelleen haaveeksi, jos joukkue ei saa parasta hyökkääjäänsä pian avukseen.

Ilman Ahoa Hurricanes on kuin myrkkykäärme ilman hampaitaan − vaaraton.

Lähteet: Corsica, NHL.com

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös