Hupsistakeikkaa, eihän Ässät Salmista kaipaa

Ässiltä onnistuu tällä hetkellä aivan kaikki. Kohta jopa huoltajilta sopii odottaa osumia, sillä viime kauden maalinteko-ongelmien kanssa tuskailleesta joukkueesta ei ole tietoakaan.

Porin Ässät. Joukkue, joka viime kaudella ylsi voiton päähän suorasta pudotuspelipaikasta, vaikka se teki koko Liigassa vain jumbo-SaiPaa enemmän maaleja. Kurinalaiseen ja tarkkaan puolustukseen nojannutta ryhmää kehuttiin ja haukuttiin varman päälle pelaamisesta.

Ässät menetti tulosyksiköistä kaksi omaa kasvattiaan — Jarno Kärjen ja Niko Ojamäen — jotka nousivat tärkeisiin rooleihin porilaisten hyökkäyksessä. Lähtijät oli paikattava, mutta vanhoista omista pojista Sakari Salminen ei jäänyt Padan haaviin.

Lähtökohta kauteen vaikutti siltä, että Itävallan liigassa varsin maltilliset pisteet tehnyt Marco Insam laitettaisiin näyttelemään isompaa osaa kuin mihin italiaano pystyisi. Ykkössentteriksi etsittiin Jyrki Ahon luottomies Philip McRae, ja laidalta puuttui nimekäs ketjukaveri kokonaan, kun Salminen ei messiaanisesti palannutkaan.

Vaan hupsista. Patafaneilla ei juuri nyt ole Kärkeä ja Ojamäkeä ikävä, sillä paluumuuttajana seuraan tullut tuhlailija Sami Lähteenmäki onkin osunut joka pelissä. Jos maila ei olisi käynyt toisessa matsissa liian korkealla, tusinapelaajaksi pelätystä Insamista voisi sanoa samaa.

Salmisen kotiuttaminen on myös Porissa hetkellisesti unohdettu. Kauden alla NHL:n farmista naarattu Antoine Laganière on osoittautumassa yhdeksi kauden parhaista hankinnoista. Liehuletti on kolmessa ensimmäisessä ottelussa näyttänyt positiivisessa mielessä väärään sarjaan eksyneeltä kanadalaiselta.

Superlupaus Jesperi Kotkaniemi on 17-vuotiaana parempi kuin moni uskalsi edes odottaa.

Aiemmalla sesongilla nolla maalia tehnyt Mikko Salmio on vaikuttanut avauskierrosten perusteella kelpo hankinnalta. Superlupaus Jesperi Kotkaniemi on 17-vuotiaana parempi kuin moni uskalsi edes odottaa.

Maksim Matushkinin rohkeat nousut eivät vielä ole kostautuneet. Kristian Tuohilammen esitykset pakistossa ovat olleet ihan jämeriä. Andreas Bernard ei edelleenkään päästä yli kahta maalia pelissä, ja liki vuoden pelaamatta ollut kakkoskassari Henri Kiviaho on vakuuttanut.

Ennen ensimmäisiä pelejä ässähyökkäyksessä oli Aleksandr Ovetškinin mentävä 50 maalin aukko. Se voi olla siinä edelleen, mutta juuri nyt 2−1-tuloksella veto-osumia antaneelta ässäryhmältä onnistuu kaikki.

Päävalmentaja Aho myhäili tyytyväisyyttään ennen 6−2-voittoon päättynyttä Jukurit-ottelua, että Ässät nousi HPK:ta vastaan taistelemaan voitosta silloin kun piti. Saman patapakka teki Jukureita vastaan: aluksi nihkeältä näyttänyt vääntö muuttui suoranaiseksi Ässien ilotulitukseksi, kun ratkaisijoiden täytyi nousta esiin.

Punamustat ovat kohdanneet vasta Ilveksen, HPK:n ja Jukurit. Ei siis mitään ehdottomia kärkiporukoita. Matti Lambergin holtiton töötti Valtteri Hietasta päähän oli ilman muuta tuomittava ja siitä on syytä tulla iso sanktio. Ässät oli yllättävän pitkään kärkikahinoissa myös vuosi sitten, kunnes pistetahti tasaantui odotetummaksi.

Vaan hupsista jälleen, Ässät on viimeksi mainituista asioista huolimatta aloittanut kauden niin loisteliaasti, että melkein jo rohkenee ennustaa, ettei patasydänten tarvitse jännittää kymmenen sakkiin pääsystä. Ässät on tälläkin kaudella yksi mielenkiintoisimmista seurattavista. Myös ilman taikatemppuihin pystyvää Salmista ja Tampereelle lähteneitä Kärkeä ja Ojamäkeä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Muuttunut Salminen pääsemässä ässäkasvattien ketjuun

LIIGA | 13.11.2017 16:06
Vaikeampien kausien jälkeen Poriin palannut Salminen kokee muuttuneensa jääkiekkoilijana. Sopimus Ässien kanssa oli lähellä jo kesällä 2017, nyt Salminen hakee tilanteensa rauhoittamista ja uutta peli-iloa kotikulmiltaan. lue lisää

Ässien tavoite toteutui − Salminen pitkällä sopimuksella Poriin

LIIGA | 11.11.2017 10:16
Ässät on jo pidempään tavoitellut Sakari Salmista takaisin riveihinsä. Kesken kauden seuraa vaihtamaan joutunut Salminen pelaa Ässissä ensimmäistä kertaa sitten kevään 2010. lue lisää

Tutut taustajoukot helpottamassa Kärjen paluuta

LIIGA | 8.11.2017 15:00
Kovaa vauhtia ja kamppailupelaamista, niistä koostui Jarno Kärjen ensimmäinen jääharjoitus Ässiin paluun jälkeen. Pukukopin uusittu sisustuskaan ei jäänyt huomaamatta. lue lisää

Maitojunat jäivät asemalaiturille, Kärki kääntää puhtaan sivun tarinassaan

LIIGA | 7.11.2017 15:17
Miksi Kärki epäonnistui Tapparassa? Miksi Kärki palasi Poriin? Miten pää kestää maitojunasta kuittailut, entä miten kausi jatkuu tästä eteenpäin? Unohtakaa ylimääräinen veivaaminen, paluu Ässiin on Kärjelle tämän hetken paras ratkaisu. lue lisää

SK: Jarno Kärki palaa takaisin Ässiin

LIIGA | 7.11.2017 10:19
Vaikea alkukausi tuotti Jarno Kärjelle sopimuksen purun. Satakunnan Kansa uutisoi paluun tapahtuvan tuttuihin maisemiin. lue lisää

Kommentit

Sakari Salminen

Ässät #23 R lh
s. 1988 Pori
180CM / 72KG
SOPIMUS: 2020