Hupsistakeikkaa, eihän Ässät Salmista kaipaa

Ässiltä onnistuu tällä hetkellä aivan kaikki. Kohta jopa huoltajilta sopii odottaa osumia, sillä viime kauden maalinteko-ongelmien kanssa tuskailleesta joukkueesta ei ole tietoakaan.

Porin Ässät. Joukkue, joka viime kaudella ylsi voiton päähän suorasta pudotuspelipaikasta, vaikka se teki koko Liigassa vain jumbo-SaiPaa enemmän maaleja. Kurinalaiseen ja tarkkaan puolustukseen nojannutta ryhmää kehuttiin ja haukuttiin varman päälle pelaamisesta.

Ässät menetti tulosyksiköistä kaksi omaa kasvattiaan — Jarno Kärjen ja Niko Ojamäen — jotka nousivat tärkeisiin rooleihin porilaisten hyökkäyksessä. Lähtijät oli paikattava, mutta vanhoista omista pojista Sakari Salminen ei jäänyt Padan haaviin.

Lähtökohta kauteen vaikutti siltä, että Itävallan liigassa varsin maltilliset pisteet tehnyt Marco Insam laitettaisiin näyttelemään isompaa osaa kuin mihin italiaano pystyisi. Ykkössentteriksi etsittiin Jyrki Ahon luottomies Philip McRae, ja laidalta puuttui nimekäs ketjukaveri kokonaan, kun Salminen ei messiaanisesti palannutkaan.

Vaan hupsista. Patafaneilla ei juuri nyt ole Kärkeä ja Ojamäkeä ikävä, sillä paluumuuttajana seuraan tullut tuhlailija Sami Lähteenmäki onkin osunut joka pelissä. Jos maila ei olisi käynyt toisessa matsissa liian korkealla, tusinapelaajaksi pelätystä Insamista voisi sanoa samaa.

Salmisen kotiuttaminen on myös Porissa hetkellisesti unohdettu. Kauden alla NHL:n farmista naarattu Antoine Laganière on osoittautumassa yhdeksi kauden parhaista hankinnoista. Liehuletti on kolmessa ensimmäisessä ottelussa näyttänyt positiivisessa mielessä väärään sarjaan eksyneeltä kanadalaiselta.

Superlupaus Jesperi Kotkaniemi on 17-vuotiaana parempi kuin moni uskalsi edes odottaa.

Aiemmalla sesongilla nolla maalia tehnyt Mikko Salmio on vaikuttanut avauskierrosten perusteella kelpo hankinnalta. Superlupaus Jesperi Kotkaniemi on 17-vuotiaana parempi kuin moni uskalsi edes odottaa.

Maksim Matushkinin rohkeat nousut eivät vielä ole kostautuneet. Kristian Tuohilammen esitykset pakistossa ovat olleet ihan jämeriä. Andreas Bernard ei edelleenkään päästä yli kahta maalia pelissä, ja liki vuoden pelaamatta ollut kakkoskassari Henri Kiviaho on vakuuttanut.

Ennen ensimmäisiä pelejä ässähyökkäyksessä oli Aleksandr Ovetškinin mentävä 50 maalin aukko. Se voi olla siinä edelleen, mutta juuri nyt 2−1-tuloksella veto-osumia antaneelta ässäryhmältä onnistuu kaikki.

Päävalmentaja Aho myhäili tyytyväisyyttään ennen 6−2-voittoon päättynyttä Jukurit-ottelua, että Ässät nousi HPK:ta vastaan taistelemaan voitosta silloin kun piti. Saman patapakka teki Jukureita vastaan: aluksi nihkeältä näyttänyt vääntö muuttui suoranaiseksi Ässien ilotulitukseksi, kun ratkaisijoiden täytyi nousta esiin.

Punamustat ovat kohdanneet vasta Ilveksen, HPK:n ja Jukurit. Ei siis mitään ehdottomia kärkiporukoita. Matti Lambergin holtiton töötti Valtteri Hietasta päähän oli ilman muuta tuomittava ja siitä on syytä tulla iso sanktio. Ässät oli yllättävän pitkään kärkikahinoissa myös vuosi sitten, kunnes pistetahti tasaantui odotetummaksi.

Vaan hupsista jälleen, Ässät on viimeksi mainituista asioista huolimatta aloittanut kauden niin loisteliaasti, että melkein jo rohkenee ennustaa, ettei patasydänten tarvitse jännittää kymmenen sakkiin pääsystä. Ässät on tälläkin kaudella yksi mielenkiintoisimmista seurattavista. Myös ilman taikatemppuihin pystyvää Salmista ja Tampereelle lähteneitä Kärkeä ja Ojamäkeä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ässien C-juniorit venyivät urotekoon − sarjakärki kumoon yhdeksällä pelaajalla

Suomi-sarja | Muut Sarjat | 23.1.2018 12:17
Ässien vierasvoitto Ilveksestä ei tapahtunut helpoimmista mahdollisista lähtökohdista. lue lisää

Huhtanen pelaa jälleen vahvuuksillaan − "Ketjumme pystyy vielä parempaankin"

LIIGA | 19.1.2018 14:21
Tuomas Huhtasen edellinen täysi kausi on ollut vuosina 2015-16, joten pitkä pelaamattomuus tuntuu hyökkääjän kropassa. Paluu kasvattajaseuraan on ollut Huhtaselle miellyttävä. lue lisää

Koeaika tuotti Huhtaselle sopimuksen

LIIGA | 19.1.2018 14:12
Kahden viikon koeajan jälkeen Ässät ja Huhtanen solmivat loppukauden sopimuksen. lue lisää

Matti Lamberg kauden avausosumastaan: "Älkää viekö nuorelta mieheltä maalia!"

LIIGA | 19.1.2018 8:29
Alkukaudesta pitkän pelikiellon kärsinyt ässähyökkääjä Matti Lamberg onnistui torstaina kauden avausmaalissaan. Joulun jälkeen miehen otteissa on näkynyt uudenlaista pirteyttä ja tasaisuutta. lue lisää

Ben Blood positiivisuuden ja huumorin lähettiläänä

LIIGA | 18.1.2018 22:20
Jäähypörssin johtamisen lisäksi Ässien Ben Bloodilla on muitakin taitoja. Lyöntilaukaus painui KooKoon verkkoon ja vloggaaminenkin sujuu, vaikka sitä osaamista vielä hiotaan. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFKIlves
"Tasaista taistoa Helsingissä"
HIFK pyrkii pysymään kuuden joukossa, kun taas Ilves halajaa pudotuspeleihin. Tämä tarjoaa herkullisen asetelman tiistai-iltaan. Molempien joukkueiden ongelmat liittyvät pelinavaamiseen paineen alla, mikä puoltaa virheitä, ja sitä kautta jäähyjä sekä maaleja. Viimeistelyssä molemmat ovat olleet kovassa kunnossa, mutta HIFK:n pelinhallinta kallistaa vaakakuppia isännille.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3
JYPLukko
"Lukko hakee voiton Jyväskylästä"
Lukko kuuluu kuluvan vuoden kuumimpiin joukkueisiin, vaikka yksi ulospuhallus viime viikolla tuli. Joukkueen esityksistä huokuu tasapainoisuus, mitä JYPin vastaavista ei aina voi sanoa. Hurmoshetket parantavat JYPin voittomahdollisuuksia, etenkin pelin kuvan mennessä rikkonaiseksi. Tasaisempi taaplaaminen tuottanee kuitenkin Lukolle voiton viimeistään jatkoajalla.
 • 2
 • 3
 • 3
 • 4
PelicansJukurit
"Poissaolijat rokottavat Pelicansin peliä"
Hurjaan aktiivisuuteen perustuva Pelicansin pelitapa on vaikea toteuttaa kapealla materiaalilla. Tämä parantaa oleellisesti Jukurien mahdollisuuksia hyvän itseluottamuksen siivittämänä. Tuo itseluottamus on kantanut myös pelillisesti, kun virheiden määrä on jäänyt pienemmäksi. Tätä kautta pienet marginaalit kääntyvät Jukureille.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
SaiPaSport
"SaiPan eheys kantaa pisteille"
SaiPan esitykset ovat olleet selvästi eheämpiä kuin liigajumbolla. Sport pystyy vain väläyttelemään, mutta hiljalleen tyhjenevän joukkueen rutiinitaso ei tahdo riittää. Tätä SaiPalla riittää, vaikka joukkue onkin rakenteeltaan nuori. Erityisosaaminen joka osa-alueella tulee esille, mikä johtaakin kotivoittoon.
 • 3
 • 4
 • 0
 • 1
TapparaKalPa
"Tappara saa helpottavan voiton"
Tappara on vahvistanut hyökkääjäkalustoaan jatkuvasti, mutta tämä ei ole johtanut maali-iloitteluun. Hyökkääjähankinnat ovatkin tuntuneet murentavan pelaajien itseluottamusta. Nyt Curtis Hamilton on poistunut, mikä helpottaa laiturien asemaa. Vapautuminen näkyykin tulostaululla riittävän hyvin, vaikka KalPa tarjoaakin lennokkaan ja tiiviin vastuksen.
 • 3
 • 4
 • 2
TPSHPK
"HPK yllättää Turussa"
TPS:n meno ei ole enää ollut yhtä lennokasta kuin alkukaudella, kun avoimia ovia hyökkäysalueelle ei ole enää ollut tarjolla niin usein. Tämä onkin syönyt tehoja merkittävästi, vaikka hyökkäyskalusto on leveä. HPK haluaakin esittää tylyä pelaamista, joka syö vastahyökkäysmahdollisuuksia. Tarvittavia tehoja kaivetaan loistavassa vireessä olevalta ylivoimapelaamiselta, ja näitä myös tulee.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Jarno Kärki

Ässät #7 L lh
s. 1994 Pori
192CM / 96KG
SOPIMUS: 2020