Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Huomaamaton tähti − Rantanen noussut Avalanchen kärkipelaajaksi

21-vuotias Colorado Avalanchessa pelaava Mikko Rantanen on jäänyt vaille ansaitsemaansa huomiota. Nyt on korkea aika nostaa suomalaismies jalustalle ja osoittaa, kuinka hyvin hänen pelinsä todellisuudessa kulkeekaan.

Mikko Rantanen varattiin Colorado Avalanchen organisaatioon vuoden 2015 varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen kymmenentenä pelaajana. Isokokoinen hyökkääjä on pelannut NHL-uransa alkumetreillä niin hyvin kuin ykköskierroksen varauksen voidaan olettaakin. 

Avalanchen menestys on ollut vaihtelevaa kuluneella kaudella ja tällä hetkellä joukkue ei yllä pudotuspeliviivan yläpuolelle. Viime kauteen verrattuna Avalanche on kuitenkin petrannut peliään paljon ja kauden kevätpuolella voitokkaasti pelaamalla saattaa pudotuspelipaikka olla mahdollinen.

Rantasella on vielä upea ura edessään ja hänen peliliikkeitään kannattaa seurata myös tulevaisuudessa.

Avalanchelle Rantanen on ehdottoman tärkeä ykkösketjun oikeassa laidassa. Joukkueen sisäistä pistepörssiä johtavan Nathan MacKinnonin kanssa Rantanen on noussut esiin vaarallisen tehokkaana tutkaparina. Kaksikko onkin joukkueensa kantava voima.

Marraskuun alussa kaupatun Matt Duchenen lähdön myötä Rantanen on saanut viettää enemmän minuutteja jäällä.

Ylivoimavastuuta Rantanen on saanut joukkueestaan eniten, ja tulostakin on sen mukaisesti syntynyt. 21-vuotias hyökkääjä on laukonut ylivoimalla kuusi maalia ja kerännyt kokonaisuudessaan 14 pistettä, joka on suomalaispelaajista eniten. Taakse jää muun muassa ylivoimatehoistaan kehuja saanut Patrik Laine.

Tällä hetkellä Rantanen on kunnioitettavasti suomalaisten pistepörssin toisena tehoin 11+21=32. Aleksander Barkov johtaa niukasti yhdellä syöttöpisteellä. Taakse jää monta kovaa suomalaisnimeä, jotka ovat saaneet osakseen Rantasta enemmän palstatilaa ja hehkutusta.

Taidonnäytteitä Rantaselta päästiin ihastelemaan jo viime kaudella, kun hän loisti joukkueensa surkeasta menestyksestä huolimatta. 75 peliä pelannut Rantanen keräsi tuolloin itselleen tehot 20+18=38 tehden myös eniten maaleja joukkueessaan.

Rantasen peli on noususuunnassa. Tällä kaudella realistiset odotukset ovat 60-70 pisteen välillä olettaen, että notkahduksia pelin kulussa ei pääse tapahtumaan.

Edellisessä ottelussa Arizona Coyotesia vastaan Rantanen oli joukkueensa ainoa maalintekijä. Rantanen on myös seitsemän pelin pisteputkessa, ja joulukuun 12 pelissä saldo on 4+8.

Tällä nuorella pelaajalla on vielä upea ura edessään ja hänen peliliikkeitään kannattaa seurata myös tulevaisuudessa.

Lue myös

Rantaselle täyteen 70 tehopistettä − ensimmäisenä suomalaispelaajana sitten Teemu Selänteen

NHL | 14.3.2018 16:23
Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen saavutti viime yönä Minnesota Wildia vastaan 70 tehopisteen rajapyykin. lue lisää

Rantanen parantelee asetelmiaan pistepörssissä, Avalanche sarjataulukossa - "Nälkä on kova näyttää, että olemme pudotuspelijoukkue"

NHL | 8.3.2018 7:30
Chicagossa nähtiin jäällä tiistai-iltana yksi NHL:n tehokkaimmista suomalaispelaajista. Colorado Avalanchen Mikko Rantasen 64 tehopistettä oikeuttavat liigan pistepörssin sijaan 22. Rantanen ja Avalanche taipuivat Blackhawksille jatkoajalla 1−2, mutta nappasivat tärkeän pisteen sarjataulukkoa ajatellen. Jatkoaika tapasi Rantasen Chicagossa. lue lisää

Mikko Rantanen sentteriksi − nyt tai ei koskaan

NHL | 3.2.2018 11:16
Colorado Avalanche menetti ykkössentterinsä Nathan MacKinnonin muutamaksi viikoksi sairastuvalle. Pudotuspelipaikasta taistelevan joukkueen sentteriongelmaan voisi löytyä ratkaisu ykkösketjun laidalta. lue lisää

Rantasella lauantaina vaikeaa − kiekollinen peli takkusi ja tyhjänä ammottanut maali jäi käyttämättä

NHL | 12.11.2017 13:00
Colorado Avalanchen toinen ottelu Tukholmassa Ottawa Senatorsia vastaan eteni lähes samalla kaavalla kuin joukkueiden kohtaamisessa vuorokautta aiemmin. Senators hallitsi, ja Avalanche oli vastaanottavana osapuolena, mikä korostui aiempaa enemmän myös Mikko Rantasen otteissa. lue lisää

Rantanen perjantain jatkoaikatappion jälkeen - "Oli tontteja, tyhjiä maaleja ja muuta"

NHL | 11.11.2017 7:00
Colorado Avalanche ja Ottawa Senators kohtasivat perjantaina Tukholman-viikonlopun ensimmäisessä ottelussa, ja Mark Stonen kahden maalin illan siivittämänä Senators nappasi ottelusta 4−3-voiton. Mikko Rantanen oli tyytyväinen joukkueen puolustamiseen, mutta se vei liikaa energiaa hyökkäyspelaamisesta. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Mikko Rantanen

Colorado #96 L h
s. 1996 Nousiainen
193CM / 96KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2015 Colorado Avalanche 1. kierros #10