Huippuvalmentaja odottaa vuoroaan Selinin varjossa

Ari-Pekka Selin väistyy TPS:ssä Kalle Kaskisen tieltä, ja hänet palkkaava seura saa toisenkin laatuvalmentajan: Jarno Pikkarainen on pian pääkäskyttäjä Liigassa.

Alle viikko sitten MTV uutisoi, että Lukon ensi kauden päävalmentaja olisi Pekka Virta. Lukko oli MTV:n mukaan neuvotellut myös Ari-Pekka Selinin kanssa, mutta raumalaisseuran johto ei suostunut Selinin vaatimukseen Jarno Pikkaraisen apuvalmentajuudesta. Hölmöläisen hommaa, voisi joku sanoa.

Toissa päivänä Ilta-Sanomat tiesi kertoa Selinin olevan JYPille mieluisin vaihtoehto. JYP ei ole vielä tiedottanut ensi kauden valmennuskuvioistaan, mutta on mahdollista, että Selin korvaa Jyväskylässä nykyisen päävalmentajan Marko Virtasen. JYP tekee fiksusti, jos se valitsee Selinin ja Pikkaraisen.

Jos Selin Keski-Suomeen suuntaa, tarkoittanee se sitä, että hänen vanavedessään seuraa myös Pikkarainen. Pikkarainen korvasi keväällä 2015 Miika Elomon, ja on sittemmin tehnyt Turussa erinomaista työtä Selinin kanssa.

Monille saattoi olla yllätys, että TPS:n päävalmentajan toimen hänelle itselleenkin äkkiarvaamatta vastaanottanut Pikkarainen ei jatkanut vastuuvalmentajana, vaan Selin otti ohjat. Kuopiosta kotoisin oleva Pikkarainen oli kuitenkin valmentanut Mestiksessä kuusi kautta, joista kahtena hänet valittiin vuoden valmentajaksi. Mestis-mestaruus tuli keväällä 2013 Jukureissa.

Nyt 43-vuotias Pikkarainen on toiminut puolitoista kautta Selinin apuvalmentajana. Seliniä on Turussa kiitelty vuolaasti — ja ihan ansiosta onkin — mutta myös Pikkaraista käy kiittäminen Palloseuran noususta takaisin kärkiseurojen joukkoon. Hyökkääjiä peluuttava apuvalmentaja on tahollaan ollut tekemässä TPS:stä sarjan toiseksi eniten maaleja viimeistellyttä ryhmää.

Valmentajalle 43 ei ole vielä ikä eikä mikään. Silti Pikkaraista on pidetty jo muutaman vuoden ajan hyvänä valmentajana. Valmentajana, jolla on potentiaalia olla jonain päivänä liigaseuran pääluotsi.

Pari viimeistä kautta Pikkarainen on saanut kaikessa hiljaisuudessa kartuttaa kokemusta liigavalmentamisesta. Kymmenen vuotta vanhemmalta Seliniltä on voinut ammentaa tärkeää oppia tulevaisuutta ajatellen. Liigassa spottivalot ovat aina suunnatut kohti päävalmentajaa, joten Pikkaraisen ei ole tarvinnut huomiosta häikäistyä.

Maltillisesti urapolullaan etenevän Pikkaraisen aika tulee pian. Yhden apuvalmentajapestin Selinin adjutanttina Pikkarainen vielä ottaa, mutta montaa vuotta kauemmin hänenkään ei pidä omaa hetkeään odottaa. Selinin varjossa vuoroaan vartoo Jarno Pikkarainen, joka voisi jo nyt olla hyvä päävalmentaja Liigaan.

Lue myös

TPS − Kameleontti etsimässä väriään

LIIGA | 29.1.2017 8:00
Mustaa on turha yrittää maalata valkoiseksi: Palloseura oli pitkään Liigan surkein organisaatio. Siinä, missä TPS on käynyt taistelua mustan ja valkoisen − apatian ajanjakson ja menestyksen vuosien − välillä, elivät kannattajat melankolisessa harmaassa lähes seitsemän vuotta. lue lisää

TPS:n Forsström oli kuin kotonaan jäähyjen sävyttämässä ottelussa

LIIGA | 16.12.2016 21:59
Perjantai-iltana TPS kaatoi Sportin peräti kymmenettä kertaa perätysten. TPS-puolustaja Jani Forsström oli elementissään, sillä ottelussa pelattiin kosolti erikoistilanteita. lue lisää

Kloonataan Liettuan Malkin

LIIGA | 28.11.2016 15:26
Tadas Kumeliauskas on loistava jääkiekkoilija, muttei tahdo millään pysyä ehjänä. Liettualainen on siis kloonattava. lue lisää

Kumeliauskas ei pelaa koko kaudella, Dudasin sopimus purettu

LIIGA | 28.11.2016 14:04
TPS tiedotti maanantaina, että Tadas Kumeliauskas on sivussa koko kauden ja että Jesse Dudasin sopimus on purettu. lue lisää

Tehotilaston kärkeen noussut Lindsten: "Kaverit osaavat pelata jääkiekkoa"

LIIGA | 15.11.2016 22:27
Loistavaan pelivireeseen päässyt TPS-hyökkääjä Jasper Lindsten teki Sportia vastaan kaksi syöttöpistettä. Lindsten kertoi Jatkoajalle olevansa iloinen saamastaan mahdollisuudesta kärkiketjuissa. lue lisää

Kommentit

Martin Berger

TPS L p
s. 1996 Turku
182CM / 82KG
SOPIMUS: 2018