Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Huippuvalmentaja odottaa vuoroaan Selinin varjossa

Ari-Pekka Selin väistyy TPS:ssä Kalle Kaskisen tieltä, ja hänet palkkaava seura saa toisenkin laatuvalmentajan: Jarno Pikkarainen on pian pääkäskyttäjä Liigassa.

Alle viikko sitten MTV uutisoi, että Lukon ensi kauden päävalmentaja olisi Pekka Virta. Lukko oli MTV:n mukaan neuvotellut myös Ari-Pekka Selinin kanssa, mutta raumalaisseuran johto ei suostunut Selinin vaatimukseen Jarno Pikkaraisen apuvalmentajuudesta. Hölmöläisen hommaa, voisi joku sanoa.

Toissa päivänä Ilta-Sanomat tiesi kertoa Selinin olevan JYPille mieluisin vaihtoehto. JYP ei ole vielä tiedottanut ensi kauden valmennuskuvioistaan, mutta on mahdollista, että Selin korvaa Jyväskylässä nykyisen päävalmentajan Marko Virtasen. JYP tekee fiksusti, jos se valitsee Selinin ja Pikkaraisen.

Jos Selin Keski-Suomeen suuntaa, tarkoittanee se sitä, että hänen vanavedessään seuraa myös Pikkarainen. Pikkarainen korvasi keväällä 2015 Miika Elomon, ja on sittemmin tehnyt Turussa erinomaista työtä Selinin kanssa.

Monille saattoi olla yllätys, että TPS:n päävalmentajan toimen hänelle itselleenkin äkkiarvaamatta vastaanottanut Pikkarainen ei jatkanut vastuuvalmentajana, vaan Selin otti ohjat. Kuopiosta kotoisin oleva Pikkarainen oli kuitenkin valmentanut Mestiksessä kuusi kautta, joista kahtena hänet valittiin vuoden valmentajaksi. Mestis-mestaruus tuli keväällä 2013 Jukureissa.

Nyt 43-vuotias Pikkarainen on toiminut puolitoista kautta Selinin apuvalmentajana. Seliniä on Turussa kiitelty vuolaasti — ja ihan ansiosta onkin — mutta myös Pikkaraista käy kiittäminen Palloseuran noususta takaisin kärkiseurojen joukkoon. Hyökkääjiä peluuttava apuvalmentaja on tahollaan ollut tekemässä TPS:stä sarjan toiseksi eniten maaleja viimeistellyttä ryhmää.

Valmentajalle 43 ei ole vielä ikä eikä mikään. Silti Pikkaraista on pidetty jo muutaman vuoden ajan hyvänä valmentajana. Valmentajana, jolla on potentiaalia olla jonain päivänä liigaseuran pääluotsi.

Pari viimeistä kautta Pikkarainen on saanut kaikessa hiljaisuudessa kartuttaa kokemusta liigavalmentamisesta. Kymmenen vuotta vanhemmalta Seliniltä on voinut ammentaa tärkeää oppia tulevaisuutta ajatellen. Liigassa spottivalot ovat aina suunnatut kohti päävalmentajaa, joten Pikkaraisen ei ole tarvinnut huomiosta häikäistyä.

Maltillisesti urapolullaan etenevän Pikkaraisen aika tulee pian. Yhden apuvalmentajapestin Selinin adjutanttina Pikkarainen vielä ottaa, mutta montaa vuotta kauemmin hänenkään ei pidä omaa hetkeään odottaa. Selinin varjossa vuoroaan vartoo Jarno Pikkarainen, joka voisi jo nyt olla hyvä päävalmentaja Liigaan.

Lue myös

Liigan pistepörssiin iski historiallinen harvainvalta – Kärpät, JYP ja TPS dominoivat

LIIGA | 16.3.2018 7:00
Liigan runkosarjan pistepörssin kymmenen parhaan joukkoon pääsi tällä kaudella pelaajia vain neljästä joukkueesta. Samanlaista harvainvaltaa ei ole nähty tällä vuosituhannella. lue lisää

Perrin: "Löysin kodin, vaikka olen kaukana kotoa"

LIIGA | 29.12.2017 6:30
Ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen piste-ennätyksen rikkonut Eric Perrin kokee olevansa yksi suomalaisista, vaikka ennätyksen titteli toisin sanookin. Yksi uran suurimmista vaikuttajista oli Jari Korpisalo. lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Ennakkosuosikeillakin kompastuskivensä puolivälierissä − HIFK:lle jää käteen tyhjä arpa

LIIGA | 19.3.2018 14:00
Liigan puolivälierät ovat jo ovella, ja edessä on neljä toinen toistaan kiihkeämpää kamppailua paikasta neljän parhaan joukkoon. Mukana menossa ovat tietenkin Vihellyksen jälkeen -podcastista tutut toimittajat uusine analyyseineen ja sivaltavine tulkintoineen. lue lisää

Julius Junttila runkosarjan paras - Mathew Maione viihdyttävin

LIIGA | 18.3.2018 18:11
Kärppien hyökkääjä Julius Junttila valittiin liigan runkosarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Näin hänestä tuli toinen peräkkäinen oululaisseuran pelaaja, joka voitti Lasse Oksanen -palkinnon. lue lisää

Huippulupaus Juolevi luottavaisena kevääseen - "Laaja pelaajamateriaali on valttia keväällä"

LIIGA | 8.3.2018 22:18
NHL:n ykköskierroksen varaus Olli Juolevi tuli täksi kaudeksi Turkuun hakemaan miesten pelejä vyölleen. TPS:ssä niitä tarjoutui kaikkiaan 38 kappaletta. Hyvin mennyt runkosarja antaa uskoa sekä nuorukaiselle itselleen että joukkuelle kevään kamppailuissa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Ilkka Heikkinen

TPS #49 L p
s. 1984 Rauma
188CM / 89KG
SOPIMUS: 2019