Huippuvalmentaja odottaa vuoroaan Selinin varjossa

Ari-Pekka Selin väistyy TPS:ssä Kalle Kaskisen tieltä, ja hänet palkkaava seura saa toisenkin laatuvalmentajan: Jarno Pikkarainen on pian pääkäskyttäjä Liigassa.

Alle viikko sitten MTV uutisoi, että Lukon ensi kauden päävalmentaja olisi Pekka Virta. Lukko oli MTV:n mukaan neuvotellut myös Ari-Pekka Selinin kanssa, mutta raumalaisseuran johto ei suostunut Selinin vaatimukseen Jarno Pikkaraisen apuvalmentajuudesta. Hölmöläisen hommaa, voisi joku sanoa.

Toissa päivänä Ilta-Sanomat tiesi kertoa Selinin olevan JYPille mieluisin vaihtoehto. JYP ei ole vielä tiedottanut ensi kauden valmennuskuvioistaan, mutta on mahdollista, että Selin korvaa Jyväskylässä nykyisen päävalmentajan Marko Virtasen. JYP tekee fiksusti, jos se valitsee Selinin ja Pikkaraisen.

Jos Selin Keski-Suomeen suuntaa, tarkoittanee se sitä, että hänen vanavedessään seuraa myös Pikkarainen. Pikkarainen korvasi keväällä 2015 Miika Elomon, ja on sittemmin tehnyt Turussa erinomaista työtä Selinin kanssa.

Monille saattoi olla yllätys, että TPS:n päävalmentajan toimen hänelle itselleenkin äkkiarvaamatta vastaanottanut Pikkarainen ei jatkanut vastuuvalmentajana, vaan Selin otti ohjat. Kuopiosta kotoisin oleva Pikkarainen oli kuitenkin valmentanut Mestiksessä kuusi kautta, joista kahtena hänet valittiin vuoden valmentajaksi. Mestis-mestaruus tuli keväällä 2013 Jukureissa.

Nyt 43-vuotias Pikkarainen on toiminut puolitoista kautta Selinin apuvalmentajana. Seliniä on Turussa kiitelty vuolaasti — ja ihan ansiosta onkin — mutta myös Pikkaraista käy kiittäminen Palloseuran noususta takaisin kärkiseurojen joukkoon. Hyökkääjiä peluuttava apuvalmentaja on tahollaan ollut tekemässä TPS:stä sarjan toiseksi eniten maaleja viimeistellyttä ryhmää.

Valmentajalle 43 ei ole vielä ikä eikä mikään. Silti Pikkaraista on pidetty jo muutaman vuoden ajan hyvänä valmentajana. Valmentajana, jolla on potentiaalia olla jonain päivänä liigaseuran pääluotsi.

Pari viimeistä kautta Pikkarainen on saanut kaikessa hiljaisuudessa kartuttaa kokemusta liigavalmentamisesta. Kymmenen vuotta vanhemmalta Seliniltä on voinut ammentaa tärkeää oppia tulevaisuutta ajatellen. Liigassa spottivalot ovat aina suunnatut kohti päävalmentajaa, joten Pikkaraisen ei ole tarvinnut huomiosta häikäistyä.

Maltillisesti urapolullaan etenevän Pikkaraisen aika tulee pian. Yhden apuvalmentajapestin Selinin adjutanttina Pikkarainen vielä ottaa, mutta montaa vuotta kauemmin hänenkään ei pidä omaa hetkeään odottaa. Selinin varjossa vuoroaan vartoo Jarno Pikkarainen, joka voisi jo nyt olla hyvä päävalmentaja Liigaan.

Lue myös

TPS − Kameleontti etsimässä väriään

LIIGA | 29.1.2017 8:00
Mustaa on turha yrittää maalata valkoiseksi: Palloseura oli pitkään Liigan surkein organisaatio. Siinä, missä TPS on käynyt taistelua mustan ja valkoisen − apatian ajanjakson ja menestyksen vuosien − välillä, elivät kannattajat melankolisessa harmaassa lähes seitsemän vuotta. lue lisää

TPS:n Forsström oli kuin kotonaan jäähyjen sävyttämässä ottelussa

LIIGA | 16.12.2016 21:59
Perjantai-iltana TPS kaatoi Sportin peräti kymmenettä kertaa perätysten. TPS-puolustaja Jani Forsström oli elementissään, sillä ottelussa pelattiin kosolti erikoistilanteita. lue lisää

Nousukiidossa ollut TPS-hyökkääjä leikkauspöydälle - kausi ohi

LIIGA | 12.12.2017 22:21
TPS-hyökkääjä Elias Karvonen on olkapääleikkauksen vuoksi luultavasti loppukauden sivussa. lue lisää

Karjalainen ja Virtanen vielä tämän viikon pelikiellossa

LIIGA | 12.12.2017 10:13
HPK:n Miro Karjalainen on saanut kolmen ja TPS:n Jonne Virtanen kahden ottelun pelikiellon perjantaisesta nyrkkitappelusta. lue lisää

Nyströmin pelit TPS:ssä pelattu

LIIGA | 3.12.2017 14:24
TPS ja ruotsalaishyökkääjä Erik Nyström ovat purkaneet loppukautta koskeneen pelaajasopimuksensa. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

IlvesTPS
"Ilves maksaa virheistään"
Tampereella kohtaavat kaksi sarjan eliittiin kuuluvaa joukkueetta tasakentällisin pelaamisen viimeistelytehokkuuden osalta. Ilveksen suhdanne on ollut nousussa, kun taas TPS:lla kenties pienessä laskussa. Isompia virheitä puolustusalueella sattuu Ilvekselle, mikä puoltaa turkulaisten vierasvoittoa. Myös historia on TPS:n puolella: edellisestä kymmenestä kohtaamisesta tupsukorvat ovat voittaneet vain yhden.
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
JYPHPK
"JYP nappaa kotivoiton"
Jyväskylässä kohtaavat viime aikojen kaksi alavireisimpiin kuulunutta joukkuetta. JYPin pelaamisen taso heittelee voimakkaasti jopa erien sisällä, kun kontrolli ei pysy pelissä. Tämä kasvattaa yllättävien tapahtumien roolia pelissä, joita HPK tarvitsee vierasvoiton hakemiseksi. Viimeistelytehokkuus on kuitenkin hämeenlinnalaisille suuri ongelma, mikä estää ryöstöretken toteutumisen.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
LukkoHIFK
"Lukko ei katkaise tappiokierrettään"
Lukko ei ole onnistunut saamaan peliään toivotulle tasolle pahojen loukkaantumisten keskellä. Nimekkäät vahvistukset väläyttelevät, mutta hakevat vielä tason vakiintumista parhaaksi mahdolliseksi. Virtaa kuitenkin riittää viikon ensimmäisessä ottelussa. HIFK saapuu Raumalle sisuuntuneena tappiosta. HIFK haluaa rikkoa isäntien kiekollista peliä, mikä tuo tarvittavan tuloksen viimeistään erikoistilanteiden turvin.
 • 2
 • 3
 • 4
PelicansKärpät
"Kärpät nauttii Pelicansin virheistä"
Kärpät kuuluu sarjan parhaimpiin viimeistelijöihin niin ylivoimalla kuin tasakentällisin. Tämä tietää rankkaa iltaa lahtelaisille, jotka sortuvat jatkuvasti pahoihin virheisiin omalla alueellaan. Pelicansin ylivoimapelaaminen ei ole ollut enää alkukauden tasolla, mikä on hidastanut pistepussin karttumista. Lisäpisteitä ei tule tästäkään ottelusta, kun Kärpät hakee voiton tylyllä esityksellä.
 • 0
 • 2
 • 3
 • 4
SportTappara
"Tappara jatkaa pisteputkeaan"
Sportin yllä on ollut varsin harmaita pilviä, jotka ovat hiljalleen väistyneet kahdella peräkkäisellä voitolla. Erityisesti viimeistelytehokkuus on parantunut aiempaan verrattuna. Tapparaa vastaan paikkoja ei kuitenkaan tule läheskään niin helpolla. Tappara on tottunut pelinhallinnan ailahteluun, eikä takaiskutkaan hätkäytä. Näin kirvesrintojen pisteputki kasvaa seitsemän ottelun mittaiseksi.
 • 1
 • 4
 • 5
ÄssätJukurit
"Ässien ilta positiivisempi"
Ässillä ja Jukureilla on menossa kauden vahvin vaihe, kun Ässät on voittanut kymmenestä viimeisimmästä ottelusta kahdeksan ja Jukurit liitää kolmen ottelun voittoputkessa. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin haavoittuvaisia, mistä kertoo erityisesti Jukurien heikko avaus- ja alivoimapelaaminen. Ässien rutiini tiukkojen pelien voittamisesta on suurempi, mikä kallistaa vaakakupin oululaisille.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Mark Fraser

TPS #2 L p
s. 1986 Ottawa, ON, CAN
193CM / 100KG
SOPIMUS: Koeaika joulutaukoon saakka
VARAUS: 2005 New Jersey Devils 3. kierros #84