Mielipide

HIFK:ssa paljon onnistujia

LIIGA / Kolumni
HIFK:n mestaruuteen päättyneen kauden miehistöstä löytyi luonnollisesti useita odotukset täyttäneitä pelaajia ja joukko täysosumia, mutta myös muutama alle odotusten pelannut mies.

Jatkoajan pelaaja-arvioissa pelaajat arvioidaan asteikolla yhdestä viiteen sen mukaan, miten hyvin he pelasivat kauden aikana omiin edellytyksiinsä suhteutettuna.

Maalivahdit

Juuso Riksman



Runkosarja 32. 1,90 ka, 92,8%

Pudotuspelit

Ennen kauden alkua Riksman oli suuri kysymysmerkki, sillä edelliskausi Jokereissa ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Riksman lunasti kuitenkin pian paikkansa ykkösvahtina, eikä HIFK:n tarvinnut kauden aikana epäillä maalivahtinsa virettä. Selkävaivat katkaisivat Riksmanin hyvin alkaneen kauden, mutta mies palasi pitkän tauon jälkeen entistä ehompana takaisin maalinsuulle. Pudotuspeleissä Riksman pelasi huimalla itseluottamuksella, josta osoituksena paras torjuntaprosentti sekä päästettyjen maalien keskiarvo.

Jan Lundell


Runkosarja 30. 2,40 ka, 91,8%

Ei pelannut pudotuspeleissä.

Aina yhtä varma kakkosvahti joutui kirjaimellisesti paljon vartijaksi Riksmanin loukkaannuttua. Lundell hoiti kuitenkin urakkansa kiitettävästi. HIFK:lla oli pelillisesti synkkää juuri Riksmanin ollessa poissa, mutta kertaakaan ei HIFK kaatunut Lundellin maalivahtipeliin – päinvastoin. HIFK:n vahvasta maalivahtipelistä kertoo hyvin se, että kumpaakaan vahtia ei tarvinnut peliesitysten takia vaihtaa pois maalinsuulta koko kauden aikana.


Riksman pelasi maalilla tyylillä.

Puolustajat

Ari Vallin

Runkosarja 48. 1 + 14 = 15 +4 46min

Pudotuspelit 9. 0 + 1 = 1 +2 8min

Tuli joukkueeseen all-around –puolustajan statuksella, mutta osoittautuikin all-around –pettymykseksi. Oli puolustuksessa usein aavistuksen vastustajaansa jäljessä – aavistuskin on SM-liigassa liikaa. Ei pystynyt täyttämään rooliaan ylivoiman viivamiehenä. Vallin paransi otteitaan huimasti pudotuspeleissä, vaikka ei hyökkäyspäässä loistanutkaan.

Mikko Kousa



Runkosarja 53. 10 + 12 = 22 +12 34min

Pudotuspelit 16. 1 + 5 = 6 +4 4min

Pelasi elämänsä kauden ja nousi ensimmäisellä HIFK-kaudellaan puolustuksen tukipilariksi. Kousa oli kiekollisessa pelissä erityisen rohkea ja pystyi tukemaan hyökkäystä pelinavauksillaan. Rohkeus johti joskus myös virheisiin, mutta kokonaisuutena 23-vuotiaalta lupaukselta vahva kausi.

Markus Kankaanperä


Runkosarja 58. 1 + 10 = 11 +14 145min

Pudotuspelit 15. 0 + 4 = 4 +4 28min

Peruskauraa. Kankaanperä esiintyi juuri niin kuin häneltä odotettiinkin. Ei tehnyt paljon virheitä eikä jäätynyt kiekon kanssa. Joutui jälleen ottamaan paljon jäähyjä, kun jalat eivät aina pysyneet liukkaan vastustajan tahdissa. Varma suorittaja, jonka taso pysyi vakaana läpi kauden.

Mikko Kurvinen


Runkosarja 51. 0 + 4 = 4 +8 30min

Pudotuspelit 15. 0 + 1 = 1 +6 6min

Kurvisesta voidaan sanoa pitkälti samaa kuin Kankaanperästä – saatiin mitä tilattiin. Varma puolustuspään pelaaja ei tällä(kään) kaudella pisteillä juhlinut, mutta Kurvisen avut ovatkin toisaalla. Alivoimalla luottopelaaja. Pelasi läpi kauden Toni Söderholmin puolustajaparina. Etenkin pudotuspeleissä Kurvisen vahva puolustuspeli mahdollisti Söderholmin hyökkäävämmän pelitavan.

Toni Söderholm



Runkosarja 55. 5 + 20 = 25 +13 62min

Pudotuspelit 16. 4 + 6 = 10 +10 12min

Söderholmin kausi oli kaksijakoinen. Alkusyksystä vahvaa kiekollista peliä näyttänyt HIFK-konkari kadotti pelinsä kauden keskivaiheilla. Puolustuksessa perusvarma läpi kauden, mutta Söderholmilta oli lupa odottaa myös hyökkäyspään tehoja. Kauteen osui pitkä pätkä, jolloin Söderholm ei pystynyt parhaimpaansa kiekon kanssa. Ylivoimalla laukaukset osuivat turhan usein ensimmäiseen pelaajaan eivätkä syötötkään löytäneet perille. Runkosarjan loppua kohden Söderholm löysi peliään, ja viimeistään pudotuspeleissä jälki oli loistavaa. Söderholma valittiin pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi.

Ilari Melart


Runkosarja 20. 1 + 1 = 2 +6 94min

Pudotuspelit 6. 0 + 1 = 1 +0 2min

Yrittää pelata edelleen itseään läpi SM-liigaan. Tappelijan maineessa oleva jässikkä näytti, että pystyy olemaan joukkueelleen hyödyksi muillakin tavoin. Silti on sanottava, että suuri yleisö muistaa tästä kaudesta Melartin lähinnä Jere Karalahden noudosta. Ei kuulunut HIFK:n vakiokokoonpanoon, mutta toimi luotettavana tuuraajana. Melart ura jatkuu HIFK:ssa.

Martti Järventie




Runkosarja 58. 8 + 26 = 34 +14 58min

Pudotuspelit 14. 1 + 6 = 7 +2 12min

HIFK:n paras puolustaja tällä kaudella. Pelasi koko kauden ykkösylivoimaa, joten tehoja pitikin syntyä. Täydensivät Kankaanperän kanssa toisiaan saumattomasti. Vaikka saavutti kauden aikana veteraani-iän, liike ei alkanut hidastua vaan luistin liikkui vähintään entisellä tavalla. Uran paras kausi.


Pakkien ykkönen.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Hyökkääjät

Max Wärn


Runkosarja 43. 6 + 6 = 12 +1 31min

Pudotuspelit 10. 1 + 2 = 3 +1 6min

Isokokoinen laituri täytti oman ruutunsa HIFK:n palapelissä. Pystyi pelaamaan hyvänä yleispelaajana vähän kaikenlaisissa rooleissa, mutta tiettyä omaa ruutua ei löytynyt kauden aikana. Ehkäpä juuri tästä syystä läpimurto seuraavalle tasolle jäi tekemättä tässä vaiheessa uraa.

Kimmo Kuhta




Runkosarja 59. 24 + 27 = 51 +23 20min

Pudotuspelit 16. 5 + 7 = 12 +5 10min

Kuhta pelasi hyvin jo viime kaudella palatessaan HIFK:hon, mutta päättyneen kauden suoritus yllätti kaikki. Pistepörssin seitsemäs ja maalipörssin viides sija tulivat koko kauden kestäneellä kovalla työllä. Pudotuspeleissä tehoja riitti läpi kaikkien sarjojen ja Kuhdan kohdalla voidaan vihdoin unohtaa puheet kevään heikoista peleistä. Nappikausi.

Petteri Wirtanen


Runkosarja 57. 12 + 25 = 37 +21 40min

Pudotuspelit 16. 1 + 5 = 6 +8 10min

Perus-Pera hoiti hommansa ja täytti ruutunsa. Jatkoi siitä, mihin ensimmäisellä kaudellaan jäi ja valmennus sai sen mitä tilasikin. Wirtanen oli luottomies etenkin erikoistilanteissa, mikä teki hänestä arvokkaan joukkueelle. Tasainen kausi sujui odotusten mukaan.

Ville Peltonen




Runkosarja 54. 28 + 37 = 65 +21 16min

Pudotuspelit 16. 6 + 6 = 12 -1 6min

Odotukset olivat Peltosen kohdalla korkeat, mutta tulos ehkä vielä huikeampaa. Raatoi läpi kauden tehokkaasti ylivoimassa ja taistellen alivoimassa. Isot minuutit veivät välillä parhaan terän pois, mutta teki kentällä aina oikeita ratkaisuja. Vielä suurempi rooli oli kuitenkin joukkueen henkisenä johtajana, josta todisteena on joukkueen hienot esitykset pudotuspeleissä.

Robert Nyholm



Runkosarja 23. 5 + 1 = 6 +1 10min

Pudotuspelit 15. 4 + 1 = 5 +8 6min

Voimakas laituri aloitti kauden hyvin, mutta loukkasi marraskuun lopulla toisena peräkkäisenä kautena polvensa. Vamma ei kuitenkaan päättänyt Nyholmin kautta, vaan hän palasi keväällä kaukaloihin hieman kankeana, mikä ei kuitenkaan haitannut pudotuspeleissä. Nousi esiin varsinkin finaaleissa, joissa teki kolme maalia. Tulevaisuuden pelaaja, mikä liike kehittyy edelleen.

Turo Järvinen


Runkosarja 26. 3 + 3 = 6 -3 14min

Pudotuspelit 14. 2 + 0 = 2 +0 6min

Kokenut laituri jatkoi tuttua pelaamistaan. Oli syksyllä pienessä roolissa loukkaantumisten takia, mutta keväällä maila ei puristanut Järvisenkään käsissä. Teki hommansa nöyrästi ja jaksoi pelata omassa pienessäkin roolissaan. Täytti ruutunsa.

Jerry Ahtola

Runkosarja 53. 13 + 8 = 21 +12 20min

Pudotuspelit 14. 3 + 3 = 6 -1 0min

Viime kauden yllätysmaalintekijä jäi tällä kertaa hieman takariviin. Ahtola pelasi pitkiäkin kausia ilman maaleja, eikä löytänyt aina hyökkäyspeliään. Paransi kuitenkin keväällä ja pelasi pudotuspeleissä kauden parasta kiekkoaan. Kokonaisuutena kausi oli kuitenkin pettymys, sillä Ahtola tuntui ottavan pelissään askelia taaksepäin.

Juha-Pekka Haataja



Runkosarja 52. 16 + 22 = 38 +17 26min

Pudotuspelit 14. 8 + 8 = 16 +4 4min

Pudotuspelit nostivat Haatajan kauden onnistuneeksi. Runkosarja oli jäälleen ajoittain hieman tuskaista peliä mieheltä, joka hankittiin HIFK:hon nimenomaan maalintekijäksi. Teki kuitenkin jatkuvasti paljon töitä ja nousi pudotuspeleissä tärkeäksi maalintekijäksi ja pistepörssin voittajaksi. Paransi verrattuna ensimmäiseen HIFK-kauteensa verrattuna ja täytti lopulta häneen asetut odotukset.

Lennart Petrell




Runkosarja 56. 13 + 22 = 35 +0 34min

Pudotuspelit 13. 7 + 5 = 12 +5 8min

Fanien suosikki pelaaja on nyt oikeastikin aito IFK-ikoni. Paransi hieman kaikilla osa-alueilla ja oli etenkin aikaisempia kausia tasaisempi suorituksissaan. Loisti etenkin alivoimapelissä, jossa jaksoi pelata suuret minuutit ja vaihto toisensa jälkeen tehokkaasti. Eli pudotuspeleissä tehokas ja pääsi mukaan viimeiseen finaaliinkin nilkkavammastaan huolimatta.


Kapteeni hoiti hommansa.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Joni Töykkälä

Runkosarja 41. 3 + 5 = 8 +0 12min

Pudotuspelit 16. 0 + 2 = 2 +0 10min

Edellisen kauden luottomies sai kauteen hitaan startin ja jäi jopa kokoonpanon ulkopuolelle. Kausi oli kevääseen asti pettymys, mutta nousi jälleen kokoonpanoon pudotuspeleihin ja pelasi aikaisemmilta kausilta tutulla tasollaan puolustavana sentterinä. Jäi kuitenkin ketjuineen Siim Liivikin nuorten mies ryhmän taakse nokkimisjärjestyksessä.

Teemu Ramstedt

Runkosarja 56. 9 + 23 = 32 +13 22min

Pudotuspelit 1. 0 + 0 = 0 -2 0min

Ramstedtin kausi oli pettymys. Viimeisten kausien nousujohteinen käyrä kääntyi nyt alaspäin, kun Ramstedt ei saanut parannettua kevään pelaamistaan edellisiin kausiin verrattuna. Keväällä ei enää mahtunut kokoonpanoon pudotuspeleissä, mikä herätti paljon kysymyksiä. Kiekollisena taitava sentteri kärsi syksyllä myös laituriensa tehottomuudesta. Uuden alun tarpeessa?

Jeff Hamilton


Runkosarja 33. 14 + 19 = 33 +12 38min

Ei pelannut pudotuspeleissä.

Tuli sisään joukkueeseen ryminällä marraskuussa, kun ensimmäisessä yhdeksässä ottelussa syntyivät tehot 9+6=15. Hamilton oli tulessa varsinkin ylivoimapelissä, jossa laiturin kova laukaus puhui siniviivalta usein. Kauden aikana nivusvamma heikensi kuitenkin esityksiä ja lopulta aivotärähdys päätti kauden runkosarjan lopussa. Oli pelaamaan pystyessään kuitenkin sellainen maalintekijä, jota haettiin.

Mikael Granlund



Runkosarja 39. 8 + 28 = 36 +6 14min

Pudotuspelit 15. 5 + 11 = 16 +2 4min

Sentteriksi siirtynyt lapsitähti pelasi lopulta hyvän kauden. Kärsi syksyllä pitkään pahasta aivotärähdyksestä, mutta palasi lopulta kaukaloihin aikaisempaa parempana. Oli hyökkäyspelissä hyvässä vedossa tutulla pelipaikallaan ja pelasi jopa alivoimaakin, mutta ei vielä dominoinut sentteripelissä molemmissa päissä kenttää. Pystyi kuitenkin nostamaan tasoaan ratkaisevilla hetkillä pudotuspeleissä, mikä tuo hyvät arvosanat.

Eetu Pöysti



Runkosarja 40. 4 + 7 = 11 +0 4min

Pudotuspelit 16. 3 + 3 = 6 +7 8min

Pöysti pelasi nousujohtoisen kauden. Oli jo jäädä kokoonpanon ulkopuolelle, mutta Jeff Hamiltonin ja Hannes Hyvösen jäädessä sivuun sai pitää paikkansa. Nopeajalkainen laituri jaksoi luoda peliä ja kevätkaudella myös tulosta alkoi syntyä. Oli ketjussaan tärkeässä roolissa pelisysteemissä rightin puolen oikean laidan pelaajana.

Siim Liivik



Runkosarja 53. 6 + 9 = 15 +1 87min

Pudotuspelit 16. 0 + 6 = 6 +8 20min

Siirtyi kauden alussa takaisin keskushyökkääjän paikalla ja johdattikin ns. nelosketjua onnistuneesti läpi kauden. Teki oman piste-ennätyksensä runkosarjassa ja pelasi vahvasti myös hyökkäyspäässä etenkin pudotuspeleissä. Pystyi pelaamaan yhtä aikaa sekä hyvää fyysistä peliä että kurinalaista viisikkopeliä, mikä oli vahvuus. Nousi peräänantamattomalla asenteellaan myös yleisön suosikiksi.

Muut

Alle 15 ottelua HIFK-paidassa tällä kaudella pelasivat Tommi Kovanen, Teemu Tallberg, Hannes Hyvönen, Eddie del Grosso, Niko Piiparinen, Rony Ahonen sekä Markus Granlund.

» Lähetä palautetta toimitukselle