Mielipide

HIFK on ihailtavan rohkea Salmelaisen valinnassa

LIIGA / Kolumni
HIFK julkisti torstaina uuden urheilutoimenjohtajansa. Valinta kohdistui seuran entiseen pelaajaan Tobias Salmelaiseen. Valinta oli kaikilta osin yllätys, mutta samalla erittäin tervetullut ja mielenkiintoinen.

HIFK:n entisenä urheilutoimenjohtajana toimi Tom Nybondas. Hänen aikanaan seura poukkoili niin pelaajahankinnoissa kuin henkilöstövalinnoilla. Rapaa tuli niin edestä, takaa kuin sivuiltakin "Nybarin" niskaan. Nyt remmiin astelee vasta 32-vuotias Tobias Salmelainen.

Salmelaisen valinta vaikuttaa hyvältä. Salmelainen tulee seuran ulkopuolelta, joten hän tuo varmasti uusia näkemyksiä HIFK:hon. Hänellä on mahdollisuus uudistaa HIFK:ta seurana, viedä sitä eteenpäin ja kohti sitä, minkälainen seuran pitäisi olla.

Suurseura.

Jotkut pitävät herran ikää ongelmana, mutta itse en asiaa näin näe. Totta on, että kokemusta itse urheilutoimenjohtajan roolista ei ole.

Nuoresta iästään huolimatta Salmelaisella on laajat verkostot niin pelaaja- kuin agenttipuolella. Hän on itse työskennellyt pelaaja-agenttina ja hänellä on kokemusta myös pelaajien tarkkailusta. Takataskusta löytyy alan koulutus, ja kun HIFK-taustaa löytyy pelaajauralta, Stadin kirkkaat valotkaan eivät häikäise uutuden viehätyksellään.

Salmelainen onkin odotettu, uudenlainen ja toivottukin tuulahdus. Hän on kartalla siitä, mitä moderni jääkiekko on. Ennen kaikkea Salmelainen on myös hankinta tulevaisuutta silmällä pitäen.

Ensimmäisissä haastatteluissa Salmelaisen kertoma linjaus nuorten pelaajien paremmasta käytöstä on tervetullut uudistus.

Haaste on silti valtava. HIFK on rämpinyt viime vuosina, se ei ole seurana käyttäytynyt kuten suurseuran pitäisi ja edellisestä mestaruudestakin on jo tovi. 

Uhkakuvat ovat selkeitä, mutta HIFK:n ja Salmelaisen rohkeutta pitää ihailla. 

Urheilutoimenjohtajan työtä arvioidessa pitää muistaa, että onnistumista voi arvioida kunnolla vasta muutaman vuoden päästä.

Jotain samanlaista tuntuu kuitenkin olevan tapahtumassa kuin 22 vuotta sitten, kun HIFK palkkasi samaan pestiin Jarmo Kekäläisen.

Silloin tuloksena oli menestys.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös