Heshka aikoo vahvistaa ylivoimaa

Ässien puolustusta vahvistava Shaun Heshka kertoo olevansa hyvä ylivoimapelissä. Vuosi Itävallassa jätti viehtymyksen eurooppalaiseen kiekkoiluun. SM-liiga on puolustajan mielestä askel vielä lähemmäs NHL-kiekkoilua.

– Asiat selvisivät muutamia viikkoja sitten. Kynnys lähteä Eurooppaan ei ollut korkea, koska pelasin Itävallassa pari vuotta sitten. Silloin voitin mestaruuden EC Salzburgin riveissä, joten muistot Euroopasta ovat hyviä, kertoo ässäpakistoon kaudella 2012–2013 kuuluva Shaun Heshka.

Viime kaudella pääosin Peoria Rivermenin joukkueessa pelanneelle Heshkalle eurooppalaisen kiekkoilun lainalaisuudet ovat selvillä. Myöskin SM-liigan ominaispiirteet tuntuvat olevan kanukkipuolustajalla hallussa.

– Itävallassa pidin erityisesti siitä, että jäällä oli tilaa ja kannattajat olivat äänekkäitä. Suomen liiga on kai vielä lähempänä NHL-kiekkoilua, joten kokemuksen pitäisi olla hyvä. SM-liiga on yksi maailman parhaista sarjoista, Heshka kehaisee.

Omaa peliään ja omia vahvuuksiaan kuvaillessaan Heshka on varsin selkeäsanainen.

– Tykkään liikuttaa kiekkoa nopeasti. Olen mielestäni varsin hyvä oman pään pelissä. Ylivoimapeli on aina kiehtonut minua, koen olevani hyvä siinä. Se on myös yksi hyvä tapa saada minuutteja mahdollisimman paljon, se on aina hyvä.


Shaun Heshka yrittää vastata myös näiden ihmisten tarpeisiin.
Joonas Hautamäki

Isonmäen yleisö on viehtynyt fyysisiin otteisiin. Tämäkään ei ole Heshkalle ongelma.

– Minusta on hienoa käyttää kroppaani jääkiekossa. Tappelemista en harrasta usein, mutta sekin onnistuu. Näillä näkymin liityn joukkueen mukaan elokuun alussa, puolustaja kertoo.

– Ainahan NHL on unelma. Tiedän sen, että jos onnistun hyvin täällä, NHL-haave on lähempänä. Mutta ei se ole mikään pakkomielle, tärkeämpää on pelata hyvin ensi kaudella.

NHL:n pudotuspeleissä Heshkalla on omat suosikkinsa. Kahdeksan peliä Coyotes-paidassa pelanneen puolustajan suosikkivastustajat ovat ymmärrettäviä.

– Los Angeles ja Phoenix ovat suosikkejani, koska niissä pelaa paljon kavereitani. Pidän siitä, mitä Kings teki Vancouver Canucksia vastaan, joten ehkä se on suosikkini tämän vuoden mestariksi, Heshka päättää.

Lue myös

SK: Ässien pistekärki pitkälle toipumisjaksolle

LIIGA | 3.5.2016 14:46
Satakunnan Kansa uutisoi, että Porin Ässien hyökkääjä Jarno Kärjen lonkka operoitiin ja hänellä on edessään pitkä toipumisaika. lue lisää

Seppälä siirtyy Ässien puolustukseen

LIIGA | 29.4.2016 12:17
Blues-puolustaja Jere Seppälä suuntaa ensi kaudeksi Ässien riveihin. lue lisää

Ässien pelaaja-arviot 2015-2016

LIIGA | 29.4.2016 9:00
Ässät jäi pettymyksekseen sijalle 12. Jatkoaika arvioi Liiga-kauden päätteeksi porilaisten suorituksia jäällä. lue lisää

Jussi Makkonen matkaa Poriin

LIIGA | 28.4.2016 14:24
Porin Ässät tiedotti torstaina tehneensä kaksivuotisen sopimuksen Jussi Makkosen kanssa. lue lisää

Vanhoja tuttuja ja uutta verta Ouluun - Heshka ja Rynnäs Kärppien haaviin

LIIGA | 25.4.2016 12:37
Oulun Kärpät julkisti peräti kahdeksan pelaajasopimusta. Nimekkäimpinä hankintoina joukossa olivat maalivahti Jussi Rynnäs sekä Ruotsista siirtyvä puolustaja Shaun Heshka. lue lisää

Kommentit

Shaun Heshka

Kärpät #26 R p
s. 1985 Melville, SK, CAN
183CM / 93KG
SOPIMUS: 2018