Helppo lihapiirakka vastaa kymmentä tanssijaa

TPS:n ja tanssijoiden pitkäaikaisen yhteistyön päättymisen syyt ovat ymmärrettävät molempien osapuolien kannalta. Popparit ja limu kädessä tanssijat kuitenkin unohtuvat nopeasti.

Liigan ottelutapahtumien sisältö on noussut entistä paremmin kartalle viimeistään nyt, kun lauantaisten otteluiden erätauot pidennettiin 20 minuuttiin. Turussa erätaukokeskustelua suuremmalle jalustalle on kuitenkin tänään noussut paikallisen Palloseuran ja tanssijoiden päätös olla uusimatta sopimustaan.

Jotta päätökseen herättämään keskusteluun saataisiin kontekstia, niin pitää ymmärtää, että tanssitytöt ovat olleet osa TPS:n ottelutapahtumia lähes kahden vuosikymmenen ajan.

TPS:n toimitusjohtajan Mika Eskolan mukaan seura kävi tanssijoiden kanssa neuvotteluja, joiden tuloksena he tarjoilisivat katsomoon ruokaa ja juomaa. Tanssijoiden päätös olla tarttumatta tarjoukseen ei ollut yllättävä. Tarjoilu kun ei tanssityttöjen ammattiylpeyttä ymmärrettävästi hivele.

TPS:n tarjouksen taustalla on ajatus katsomopalveluiden kehittämisestä. TPS:n kokemukset Yonottoman konseptista ovat olleet selvästi positiivisia ja he haluavatkin jatkossa satsata entistä vahvemmin olosuhteisiin, joissa ruoan ja juoman saisi helpommin suoraan omalle katsomopaikalle.

Jonkun on kuitenkin toimitettava nämä elintarvikkeet asiakkaille. Tässä tanssijoiden rooli nousee esiin. Jos TPS:n tavoitteena on lisätä katsomoon virtaavaa liikennettä Yonottoman kautta, niin helpoin väylä siihen olisi hyödyntää katsomossa jo olevia tanssijoita.

Tanssijat sanoivat kuitenkin ei ja Eskolan mukaan nyt TPS:n tavoitteena on palkata 6-20 alle 18-vuotiasta nuorta viemään tilauksia katsomoihin.

Kaikesta huokuu kuitenkin se, että päätös on tehty todella nopealla aikataululla ja huonosti tiedottamalla. TPS:n cheerleadereiden kapteeni ja koreografi oli ainoastaan reilu kuukausi sitten julkaissut Instagram-tilillään päivityksen, jossa kerrottiin isoilla kirjamilla #liiga-tägin alla tanssijoiden rekryävän lisävoimia.

Keskustelut TPS:n ja tanssityttöjen välillä ovat siis näiden merkkien mukaan päätyneet umpikujaan viimeisen kuuden viikon aikana. On jotenkin vaikea uskoa, että tanssityttöjä rekryttäisiin lisää liiga-tägin alla, jollei heille olisi annettu viitteitä toiminnan jatkosta.

Onko kyse siis siitä, että TPS on kauden alla jättänyt tanssijoille ota-tai-jätä tarjouksen? Lähes kahdenkymmenen yhteistyövuoden jälkeen tämä kuulostaa kohtuuttomalta.

Olisiko TPS voinut olla asian tiimoilta aiemmin yhteydessä tanssijoihin? Kyllä. Olisivatko tanssijat voineet silti tarttua tarjoukseen. Kyllä. Bisnes on bisnestä.

Joka tapauksessa TPS:n päätöksessä jättää tanssitytöt pois ottelutapahtumasta on vaikea nähdä pitkäaikaisia negatiivisia vaikutuksia.

Katsojien voi olla vaikea löytää tanssijoiden puuttumisesta valitettavaa, jos lihapiirakan ja kolan saa jatkossa käteensä aiempaa ripeämmällä aikataululla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Altavastaaja-asetelma sotkee pakkaa monella paikkakunnalla

LIIGA | 23.1.2018 7:00
Tiistain kierroksella kotijoukkueet vaikuttavat selviltä ennakkosuosikeilta, mutta yllätysmahdollisuuksia mahtuu joukkoon. lue lisää

TPS-hyökkääjä toistaiseksi sivussa - sai vamman korkeasta mailasta

LIIGA | 19.1.2018 21:56
Jasper Lindsten on toistaiseksi sivussa peleistä ylävartalovamman takia. lue lisää

Kurinpidolle viikonlopputöitä - kaksi tapausta delegaation tutkintaan

LIIGA | 19.1.2018 16:37
Torstain kierroksen ulosajoista kaksi etenee kurinpitodelegaation käsittelyyn. lue lisää

Pikkaraiselle ulosajo toisen erän päätteeksi − keihästi Jukurien pelaajaa

LIIGA | 18.1.2018 20:15
TPS:n Ilkka Pikkarainen keihästi Jukurien puolustajaa torstai-illan ottelussa, kun joukkueiden välistä kamppailua oli pelattu kaksi erää. lue lisää

TPS:n puolustajalupaus vahvistamaan TUTOa

LIIGA | MESTIS | Suomi-sarja | 17.1.2018 10:20
Puolustaja Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Otto Nieminen

TPS #43 L olh
s. 1996 Somero, FIN
175CM / 80KG
SOPIMUS: 2018