Hanifin sai kehittymisestään ansaitsemansa palkkion – kutsu tähdistöotteluun on seuraava askel kohti supertähteyttä

Tällä kaudella Carolina Hurricanesin ykköspuolustaja ja kutsu NHL:n tähdistöotteluun, ensi kaudeksi luvassa jatkosopimus ja palkankorotus. Noah Hanifin on nousukiidossa puolustajien tähtiluokkaan.

Kesällä 2015 varaustilaisuuden viidentenä pelaajana varattu Noah Hanifin pelaa jo kolmatta kauttaan Carolina Hurricanes -puolustuksessa. Isokokoiseen amerikkalaiseen on kohdistunut kovia odotuksia, varsinkin kun nuorukainen nousi NHL-kokoonpanoon heti varausta seuranneena syksynä.

Kaksi ensimmäistä NHL-kautta maalasivat Hanifinista kuitenkin kuvaa epävarmana puolustajana, joka on vaikeuksissa omassa päässä, eikä pelinopeus aivan riitä olemaan tehokas hyökkäyspelissä.

Positiivisia merkkejä alkoi näkyä viime kauden lopulla, kun Hurricanes kauppasi siirtotakarajalla Ron Hainseyn Pittsburgh Penguinsiin, mikä tarjosi Hanifinille isomman roolin. Kasvaneen vastuun myötä Hanifinin pelaaminen oli varmempaa, ja lupaavan puolustajan itseluottamus selvästi kasvoi.

Tulokassopimus päättyy tämän kauden jälkeen, ja Hanifin pelaa uransa tehokkainta ja monipuolisinta peliä.

Tällä kaudella Hanifin on tehnyt lopullisen läpimurtonsa, mistä palkinnoksi nuori puolustaja sai kutsun NHL:n tähdistöotteluun.

Kauden puoliväliin mennessä 20-vuotias puolustaja on jo rikkonut maaliennätyksensä ja piste-ennätyskin menee nykytahdilla pian rikki. Kolme edellistä kautta Justin Faulk on ollut Hurricanesin tehopuolustaja, mutta tällä kaudella kapteenistoon kuuluvan amerikkalaisen ruuti on ollut märkää.

Peliaikaan suhteutettuna Hanifin on ollut lähes tuplasti tehokkaampi kuin Faulk.

Hanifinin vahvat otteet näkyvät muuallakin kuin tehotilastossa. Laukaisuhallintaa mittaavissa edistyneissä tilastoissa Hanifin on koko NHL:n kärkeä. Tilastoa tosin vääristää se, että Hurricanes-puolustaja on aloittanut valtaosan vaihdoistaan hyökkäysalueelta.

Hanifin on kuitenkin NHL:n parhaimmistoa puolustajien osalta myös maaliodottamalla mitattuna. Tehtyjen maalien maaliodottamassa Hanifin on sijalla 21 takanaan muun muassa Brent Burns ja Erik Karlsson. Tehtyjen ja päästettyjen maalien maaliodottamaerotuksessa Hurricanes-lupaus on NHL:n seitsemänneksi paras.

Päästettyjen maalien maaliodottamassa Hanifin on Hurricanes-puolustajista edellä esimerkiksi Jaccob Slavinia, jota pidetään puolustuspelin erikoismiehenä. Lisääntyneen tehokkuuden ohella Hanifin on siis pystynyt parantamaan myös puolustuspeliään.

Virheitä toki tapahtuu edelleen, kuten edellisessä pelissä Tampa Bay Lightningia vastaan. Peliaikaan suhteutettuna Hanifinille myös kertyy Hurricanes-puolustajista eniten kiekonmenetyksiä. Nuori puolustaja on kuitenkin oikealla tiellä. Tulokassopimus päättyy tämän kauden jälkeen, ja Hanifin pelaa uransa tehokkainta ja monipuolisinta peliä.

Kun samaan aikaan Faulk alisuorittaa, näyttää Hanifinin tulevaisuus valoisalta.

Lähteet: Corsica, NHL.com

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Hurricanes aseeton ilman Ahoa − pudotuspelihaaveet eivät kestä pitkää poissaoloa

NHL | 17.1.2018 6:30
Carolina Hurricanesin tehohyökkääjä Sebastian Aho kärsii aivotärähdyksestä ja alavartalovammasta. Pudotuspelipaikasta epätoivoisesti taistelevalle joukkueelle on helppo ennustaa vaikeuksia, jos parhaan pistemiehen poissaolo venyy pitkäksi. lue lisää

Aivotärähdys pitää Sebastian Ahon sivussa toistaiseksi

NHL | 16.1.2018 9:30
Sebastian Aho joutuu aivotärähdyksen vuoksi sivuun toistaiseksi, Giordano säästymässä lisärangaistuksilta. lue lisää

Sebastian Aho talutettiin sekavana kaukalosta - joutui Giordanon jyräämäksi

NHL | 15.1.2018 0:27
Sebastian Ahon osalta iltapäiväpeli Calgary Flamesia vastaan päättyi dramaattisesti Mark Giordanon taklaukseen. lue lisää

Hutton, Hudobin ja muut vahvat kakkosvahdit: Tilastoharha vai todellinen uhka ykköstorjujille?

NHL | 12.1.2018 16:00
Scott Darling on Cam Wardia edellä vain pelatuissa otteluissa. Carter Hutton haastaa tosissaan Jake Allenin, ja Anton Hudobin oli alkukaudella Tuukka Raskia etevämpi Bruins-maalilla. Kakkosmaalivahdit ovat nousemassa esiin nimekkäämpien ja kovapalkkaisempien torjujien varjosta. lue lisää

Carolina Hurricanes myyty uudelle omistajalle − Peter Karmanos pysyy vähemmistöosakkaana

NHL | 12.1.2018 11:53
Carolina Hurricanesin uusi omistaja on monialainen sijoittaja Tom Dundon, jonka omistusosuus seurasta on 61 prosenttia. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Noah Hanifin

Carolina #5 L p
s. 1997 Norwood, MA, USA
190CM / 91KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2015 Carolina Hurricanes 1. kierros #5