Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Hanifin sai kehittymisestään ansaitsemansa palkkion – kutsu tähdistöotteluun on seuraava askel kohti supertähteyttä

Tällä kaudella Carolina Hurricanesin ykköspuolustaja ja kutsu NHL:n tähdistöotteluun, ensi kaudeksi luvassa jatkosopimus ja palkankorotus. Noah Hanifin on nousukiidossa puolustajien tähtiluokkaan.

Kesällä 2015 varaustilaisuuden viidentenä pelaajana varattu Noah Hanifin pelaa jo kolmatta kauttaan Carolina Hurricanes -puolustuksessa. Isokokoiseen amerikkalaiseen on kohdistunut kovia odotuksia, varsinkin kun nuorukainen nousi NHL-kokoonpanoon heti varausta seuranneena syksynä.

Kaksi ensimmäistä NHL-kautta maalasivat Hanifinista kuitenkin kuvaa epävarmana puolustajana, joka on vaikeuksissa omassa päässä, eikä pelinopeus aivan riitä olemaan tehokas hyökkäyspelissä.

Positiivisia merkkejä alkoi näkyä viime kauden lopulla, kun Hurricanes kauppasi siirtotakarajalla Ron Hainseyn Pittsburgh Penguinsiin, mikä tarjosi Hanifinille isomman roolin. Kasvaneen vastuun myötä Hanifinin pelaaminen oli varmempaa, ja lupaavan puolustajan itseluottamus selvästi kasvoi.

Tulokassopimus päättyy tämän kauden jälkeen, ja Hanifin pelaa uransa tehokkainta ja monipuolisinta peliä.

Tällä kaudella Hanifin on tehnyt lopullisen läpimurtonsa, mistä palkinnoksi nuori puolustaja sai kutsun NHL:n tähdistöotteluun.

Kauden puoliväliin mennessä 20-vuotias puolustaja on jo rikkonut maaliennätyksensä ja piste-ennätyskin menee nykytahdilla pian rikki. Kolme edellistä kautta Justin Faulk on ollut Hurricanesin tehopuolustaja, mutta tällä kaudella kapteenistoon kuuluvan amerikkalaisen ruuti on ollut märkää.

Peliaikaan suhteutettuna Hanifin on ollut lähes tuplasti tehokkaampi kuin Faulk.

Hanifinin vahvat otteet näkyvät muuallakin kuin tehotilastossa. Laukaisuhallintaa mittaavissa edistyneissä tilastoissa Hanifin on koko NHL:n kärkeä. Tilastoa tosin vääristää se, että Hurricanes-puolustaja on aloittanut valtaosan vaihdoistaan hyökkäysalueelta.

Hanifin on kuitenkin NHL:n parhaimmistoa puolustajien osalta myös maaliodottamalla mitattuna. Tehtyjen maalien maaliodottamassa Hanifin on sijalla 21 takanaan muun muassa Brent Burns ja Erik Karlsson. Tehtyjen ja päästettyjen maalien maaliodottamaerotuksessa Hurricanes-lupaus on NHL:n seitsemänneksi paras.

Päästettyjen maalien maaliodottamassa Hanifin on Hurricanes-puolustajista edellä esimerkiksi Jaccob Slavinia, jota pidetään puolustuspelin erikoismiehenä. Lisääntyneen tehokkuuden ohella Hanifin on siis pystynyt parantamaan myös puolustuspeliään.

Virheitä toki tapahtuu edelleen, kuten edellisessä pelissä Tampa Bay Lightningia vastaan. Peliaikaan suhteutettuna Hanifinille myös kertyy Hurricanes-puolustajista eniten kiekonmenetyksiä. Nuori puolustaja on kuitenkin oikealla tiellä. Tulokassopimus päättyy tämän kauden jälkeen, ja Hanifin pelaa uransa tehokkainta ja monipuolisinta peliä.

Kun samaan aikaan Faulk alisuorittaa, näyttää Hanifinin tulevaisuus valoisalta.

Lähteet: Corsica, NHL.com

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Hanifin sivussa toistaiseksi − AHL:ssä kovaa jälkeä tehnyt venäläishyökkääjä saa mahdollisuuden Hurricanesissa

NHL | 20.3.2018 20:26
Carolina Hurricanes -puolustaja Noah Hanifin on toistaiseksi sivussa aivotärähdyksen takia. AHL:ssä tehokkaasti pelannut Valentin Zykov pelaa puolestaan kauden ensimmäisen NHL-ottelunsa. lue lisää

Hurricanes menettää Pescen ja Raskin loppukaudeksi

NHL | 22.3.2018 12:35
Puolustaja Brett Pesce ja keskushyökkääjä Victor Rask ovat loppukauden sivussa Carolina Hurricanesin kokoonpanosta olkapäävamman vuoksi. Hurricanes paikkasi rivejään nostamalla farmista puolustaja Roland McKeownin. lue lisää

Hurricanes kutsui AHL-maalitykin NHL-kokoonpanoon

NHL | 12.3.2018 6:00
AHL:n maalipörssiä johtava Valentin Zykov on nostettu Carolina Hurricanesin NHL-miehistöön. lue lisää

Ron Francis heitettiin tylysti bussin alle − alisuorittanut päävalmentaja Bill Peters selvisi toistaiseksi kuivin jaloin

NHL | 8.3.2018 16:41
Muutos Carolina Hurricanesin organisaatiossa oli tarpeellinen ja perusteltu, mutta GM:n tehtävistä syrjäytetty Ron Francis joutui sijaiskärsijäksi. lue lisää

Ron Francis siirrettiin muihin tehtäviin, Hurricanes etsii uutta GM:ää

NHL | 8.3.2018 11:13
Carolina Hurricanes siirsi GM Ron Francisin organisaatiossa uusiin tehtäviin ja etsii nyt uutta GM:ää. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Noah Hanifin

Carolina #5 L p
s. 1997 Norwood, MA, USA
190CM / 91KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2015 Carolina Hurricanes 1. kierros #5