Mielipide

Golden Knights löysi tavan tehdä keskinkertaisesta erinomaista

NHL / Kolumni
Taas on aika puhua Vegas Golden Knightsista ja joukkueen erinomaisesta vireestä: 15 voitolla 22:sta ja 31 pisteellä kehtaa kehuskella.

Aiemmin katastrofaaliseksi osoittautuneesta vieraskiertueesta on toivuttu ja joukkue on palannut vanhoihin, hyviin tapoihinsa kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan.

Esimerkiksi edellinen peli Arizonassa aloitettiin iskemällä kolme maalia minuuttiin ja 42 sekuntiin. Se riitti lopulta vahvistamaan viidennen voiton putkeen. Tämän myötä meneillään on jo Golden Knightsin toinen merkittävä voittoputki — eikä vielä olla edes joulukuussa.

Gallant ja McPhee ovat onnistuneet rakentamaan joukkueen, jossa lähes jokainen pelaaja pelaa aiempaa paremmin.

Voittoja ei voida laskea yhden pelaajan ansioksi, mutta muutama nimi on ehdottomasti hyvä taas pitää mielessä. Tälläinen on esimerkiksi Jonathan Marchessault. 26-vuotias laituri on melkein yhtä hyvässä vireessä kuin joukkuekin: hän on iskenyt viimeisessä kolmessa pelissä jokaisessa tehot 1+2. Kauden pistesaldo on näin 19 pelistä 8+13.

Hyvin menee myös esimerkiksi joukkueen suomalaisvahvistus Erik Haulalla, jonka tilillä on tehot 7+6. Tai Deryk Engellandilla (2+7), James Neilillä (12+7) tai Brad Huntilla, jolla on tällä kaudella 0+7, mikä on jo nyt hänen henkilökohtainen ennätyksensä. Myös William Karlsson on rikkonut omat maaliennätyksensä ja ansainnut kaikki kehut, joita on saanut, ja vähän enemmänkin.

Nuorten, kokemattomien maalivahtien NHL-debyytitkin ovat menneet pääasiassa putkeen, vastoin kaikkia odotuksia.

Pelaajia voisi lähteä analysoimaan yksi kerrallaan ja lähes jokaisesta löytäisi jotain todella hyvää sanottavaa.

Vaikka GM George McPheen ja päävalmentaja Gerard Gallantin päätöksiä voi monessa asiassa kritisoida, he ovat myös onnistuneet uniikissa, tärkeässä tehtävässään: he ovat onnistuneet rakentamaan joukkueen, jossa lähes jokainen pelaaja pelaa aiempaa paremmin.

Golden Knights on täynnä aiemmin varsin keskinkertaisia pelaajia, jotka nyt keräävät tehoja kuin viimeistä päivää. Jotenkin on onnistuttu luomaan ympäristö, mikä ruokkii kehittymistä, ja se näkyy. Jopa dramatiikan saattelemana lähtenyt Vadim Šipatšjov kiitteli joukkuehenkeä pukuhuoneessa.

Peli peliltä nähdään enemmän ja enemmän hyviä asioita, kun joukkue hitsautuu yhä paremmin yhteen, pelaajat löytävät selvemmin omat roolinsa ja yllättävät kerta toisensa jälkeen.

Ei voida kuin jäädä odottamaan, miltä joukkue näyttää loppukaudesta. Golden Knights on kaikkea paitsi ennalta-arvattava, joten jännitystä riittänee loppuun asti. 

» Lähetä palautetta toimitukselle