"Floppisyksy" on suomalaisen kiekkoilun ilonaihe

Suomalaisen kiekkoilun uusi aikakausi etenee hyvää vauhtia.

Suomalaiset tunnetaan nöyränä, uutterana ja itseään vähättelevänä kansana. Suomalaiset tulevat kaikkien kanssa toimeen, eivätkä tee itsestään numeroa. Sitä kuuluisaa sisuakaan ei tietenkään tule unohtaa.

Perkele.

Ahkera kaikkien samaan muottiin tunkeminen on silottanut Leijonille useasti tien mitalipeleihin, mutta aniharvoin torijuhlien huumaavaan juhlahumuun. Yleinen ilmapiiri on tehnyt häviämisestä hyväksyttävää millä argumentilla milloinkin asukasluvusta tuomarifarsseihin.

Muutos alkoi maailmanmestaruudesta Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskisoista 2014, kun menestys kulminoitui ensimmäistä kertää yksilöön, eikä joukkueeseen. Teuvo Teräväinen oli ensimmäinen esimerkki poikkeuksellisesta kiekollisesta lahjakkuudesta. Leijonissa on alettu karsia tasapäistetystä työmoraalista kautta linjan, ja ymmärtää erityisosaamisen merkitys. Tästä loistavana esimerkkinä Patrik Laineen valinta World Cup-joukkueeseen, vaikkaa kokeneempiakin vaihtoehtoja oli tarjolla.

NHL:n puolella Laineen alkukausi on herättänyt voimakasta keskustelua. Odotukset ladattiin aivan tappiin: maalipörssin voitto, valinta sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi ja niin edelleen. Kun tasaisesta maalitahdista huolimatta hattutemput ovat loistaneet poissaolollaan, jopa sana "floppi" on noussut mukaan keskusteluun.

Esimerkiksi Jatkoajan päätoimittaja Antti Pärnänen kutsui kolumnipalstallaan NHL:n suomalaispelaajien syksyä kokonaisuutena flopiksi. Suoranaisesti Lainetta hän ei toki flopiksi suominut.

Toinen esimerkki löytyy KHL:n puolelta, missä Eeli Tolvanen hämmentää yhä uudestaan ja uudestaan. Käännös kaarelle, laaki liikkeelle ja kädet kattoon. 25 pistettä 27 otteluun on käsittämätön suoritus nuorukaiselle, jonka piti taistella paikasta Jokerien mukana. 

"Eipä ole edes pistettä per peli", muutamat ovat tokaisseet yllättyneinä.

Siis mitä? Suomalaisessa kiekkoilussa ei enää tyydytäkään vain parhaansa yrittämiseen, vaan itsensä ylittämiseen ja maailman huippuyksilöksi nousemiseen? Aivan mahtavaa!

Evoluution myötä suomalaisen kiekkoilijan rinta on alkanut röyhistyä. Terve itsepäisyys, jota laineet ja tolvaset parhaillaan esittävät on erittäin tervetullutta. Juuri nämä röyhistelijät voivat töniä muita alas korkeimmalta pallilta.

Suomi-Ruotsi-naljailun suurin siemen on ollut kateellisuus ruotsalaisten käsittämättömästä voittamisen kulttuurista. Käsillä oleva kulttuurin muutos estää tältä siemeneltä komeimmat ja karuimmat kukintonsa.

Suomalaisten esikuvina ei olekaan enää nöyrät duunarit, vaan armottomat maalintekijät ja taiturimaiset pelintekijät. Tämä tuo juuri sen kaivatun muutoksen, jolla Suomea ei enää tulla tuntemaan ikuisena häviäjänä.

Lue myös

Patrik Laineen käytetty pelipaita kiinnosti huutajia − vain yksi peli, yli 7400 dollaria

NHL | 27.11.2017 17:56
Patrik Laineen käytetyt pelipaidat kiinnostavat keräilijöitä. Marraskuussa järjestetyssä huutokaupassa Laineen paidasta huudettiin kova summa. lue lisää

Kirja Patrik Laineesta iskee nuorisoon – NHL:ää seuraaville ei juurikaan uutta tietoa

LIIGA | MESTIS | NHL | 6.11.2017 17:07
Patrik Laineen matka NHL:n huipulle on tallennettu kovien kansien väliin jo tässä vaiheessa nuoren pelaajan uraa. Teos sopii nuoriin käsiin, mutta paatuneimmat lajiniilot saattavat pettyä. lue lisää

Patrik Laine, pidä pää kylmänä!

NHL | 2.11.2017 20:00
Winnipeg Jetsin Patrik Laine on kohdannut urallaan jo monenlaista. Heikommin alkanut toinen kausi NHL:ssä sekä viimeaikaiset kuumentumiset ovat luoneet räjähdysvaaran. Toinenkin kausi voi vielä kääntyä osaksi jatkunutta menestystarinaa, mutta vaarana on myös nuoruuden ongelmien kohtaaminen ja notkahdus. lue lisää

Kankeasti kauden aloittanut Laine myöntää: "Olenhan minä sen maalinteon kanssa tuskaillut"

NHL | 27.10.2017 6:31
Patrik Laineen toinen NHL-kausi on alkanut tahmeahkosti, vaikka tehoja onkin kertynyt piste per peli -tahdilla. Peliesityksissä ei kuitenkaan ole näkynyt samaa rentoutta kuin aiemmin, eivätkä Winnipeg Jetsin surkeat otteet helpota Laineen tilannetta. lue lisää

Maalitykit Laine ja Matthews ottavat mittaa toisistaan NHL:n avauskierroksella

NHL | 4.10.2017 15:02
Winnipeg Jets ja Toronto Maple Leafs avaavat pitkään ja hartaasti odotetun NHL-kauden 2017-18 tasaisista lähtökohdista. Maple Leafsin hyökkäysmateriaali on luokkaa laadukkaampi kuin isännillä, mutta äänekäs winnipegiläisyleisö tasoittaa voimasuhteita. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Patrik Laine

Winnipeg #29 R lh
s. 1998 Tampere, FIN
194CM / 91KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2016 Winnipeg Jets 1. kierros #2