Mielipide

Finaaliuusinta ei toteutunut, mutta ehkä sitten välierissä

LIIGA / Kolumni
Viime kevään Tappara-HIFK-finaalit tarjosivat murskavoittoineen ja kyseenalaisine maaleineen huikeaa draamaa. Finaaliuusinta oli lähellä toteutua puolivälierissä, mutta Tampereen paikalliskamppailu on kelpo korvike. Ja voivathan viime kevään finalistit kohdata vielä seuraavalla kierroksella.

Ilves voitti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Ässät ja varmisti ensimmäisen Tampereen paikalliskamppailun pudotuspeleissä yli 15 vuoteen, jota kaikki tamperelaiset ovat odottaneet.

Itse tosin säännön vahvistavana poikkeuksena odotin enemmän uusintaa viime kevään finalistien välillä.

Mestarisuosikiksi ennakoitua HIFK:ta on kritisoitu alisuorittamisen vuoksi koko kausi, mutta joukkue näytti voimansa tärkeimmällä hetkellä. Kärsivällinen nousu Raksilassa tappioasemasta voittoon varsinaisen peliajan jälkeen ja Jasse Ikosen eeppistä hipova ratkaisu niin ikään jatkoerässä päähän kohdistuneen taklauksen jälkeen.

Nämä ovat kovia näyttöjä ketä tahansa vastaan.

Jääkiekko on paitsi tunnepeli myös tunteensäätelypeli. HIFK ei alistunut tappioasemassa vieraskaukalossa eikä provosoitunut, vaikka Jari Sailio oli rakentamassa tasoitusmaalia selvittyään hieman aiemmin hyppytaklauksestaan ilman jäähyä.

Seuraavaksi napakymppiin viritetyn latauksen kohteeksi joutuu TPS, joka kärsii loukkaantumisista ja on ollut viikon pelaamatta. Runkosarjamenestykset sopii kipata tunkiolle, kun vastustajana on tämän hetken kuumin joukkue. Nykyvireessään HIFK pystyy aivan tosissaan haastamaan TPS:n.

Tampereen paikalliskamppailussa Tappara on ilman muuta ennakkosuosikki, mutta HIFK:n tavoin Ilveksellä on etunaan kova pöhinä ja vahva voittamisen henki.

Niin sanotusti kuuhun asti Ilves ei kuitenkaan pelkällä pöhinällä pääse. Tapparan ylivertainen materiaali ja voittamisen kulttuuri jyräävät paikallisvastustajan alleen. Näin hallitseva mestari on raivannut tiensä välieriin ja odottaa vastustajaksi viime kevään finaaleista tuttua HIFK:ta.

Puolivälierissä Tampereen paikalliskamppailu. Välierissä finaaliuusinta. Ei hassummat pudotuspelit.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös