Mielipide

Ei kai Tappara taas päästä vastustajaa helpolla

LIIGA / Kolumni
Runkosarjan paras joukkue Tappara on pudotuspeleissä nostanut jalkaa kaasulta. Paikallisvastustaja Ilves laittoi jo puolivälierissä hallitsevan mestarin ahtaalle. Ilvestä paremmalla pelaajamateriaalilla operoiva HIFK menee Tapparasta ohi, elleivät kirvesrinnat yllä parhaalle tasolleen.

Tapparan pelaamisen taso on ailahdellut merkittävästi pudotuspeleissä.

Yhdessä pelissä hallitseva mestari on liikkeellään ja taidollaan nöyryyttänyt vastustajaa. Toisessa ottelussa pelaaminen on ollut tuskaisen ja löysän näköistä. Pelatessaan parhaalla tasollaan Tappara voittaa kenet tahansa.

Ei enteile hyvää, että hallitseva mestari ja ennakkosuosikki tarvitsee ajaa nurkkaan ennen kuin joukkue syttyy riittävään taisteluun.

Huolestuttavaa onkin, ettei joukkue pelaa parhaalla mahdollisella tasolla, kun pelataan kauden tärkeimpiä otteluita.

Kaikki kunnia HIFK:lle kolmannen välieräottelun voitosta. Niklas Bäckström venyi maalilla tärkeisiin torjuntoihin, ja helsinkiläisten ylivoima oli tehokasta.

Fakta on kuitenkin se, että Tapparalla oli tilaisuutensa voittaa kolmaskin osaottelu, mutta tarvittava terävyys puuttui.

Vastaava ilmiö nähtiin puolivälieräsarjassa Ilvestä vastaan. Tappara kykeni kahteen peräkkäiseen hyvään peliin vasta ollessaan ottelusarjassa selkä seinää vasten.

Ero puolivälieräsarjaan on siinä, että HIFK pystyy laadukkaalla materiaalillaan haastamaan Tapparan paremmin.

Maanantaina HIFK:lla on kotihallissaan mahdollisuus jo tasoittaa sarja.

Tappara tuntuu pääsevän sopivaan vireeseen pienessä ahdingossa, mutta tulella leikkiminen voi myös kostautua.

Ei enteile hyvää, että hallitseva mestari ja ennakkosuosikki tarvitsee ajaa nurkkaan ennen kuin joukkue syttyy riittävään taisteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös