Mielipide

Edmonton Oilers ja kakkosvahdin kirous

NHL / Kolumni
Edmonton Oilers on matkalla pudotuspeleihin pitkän tauon jälkeen. Luotettavan kakkosmaalivahdin puuttuminen voi kuitenkin nousta vielä esteeksi joukkueen tiellä.

Edmonton Oilers on lähellä ensimmäistä pudotuspelipaikkaansa 10 vuoteen. Pitkään jatkuneet maalivahtiongelmat eivät kuitenkaan ole edelleenkään jättäneet joukkuetta täysin rauhaan. Cam Talbot toki on lunastanut itselleen ykkösvahdin paikan. Sen sijaan kakkosvahdin paikka on osoittautunut ongelmalliseksi.

Jonas Gustavsson ei ole ollut kovinkaan luotettava vaihtoehto Talbotin tuuraajaksi. Gustavsson on pelannut tällä kaudella Oilersin maalilla seitsemän ottelua ja voittanut niistä vain kaksi. Suurin ongelma Gustavssonin pelissä on ollut hänen ailahtelevaisuutensa. Juuri tästä syystä Oilersin valmennusjohto ei uskalla laskea mitään hänen varaansa.

Farmin puolella tilanne ei ole yhtään sen parempi. Oilersin keskeisiin tulevaisuuden lupauksiin kuuluva Laurent Brossoit ei ole päässyt viime kauden tasolleen. Aisapari Nick Ellisin tilastot tältä kaudelta ovat paremmat, mutta hän on NHL-tasolla katsomaton kortti.

Siirtolistalla on pitkin kautta ollut varteenotettavia ehdokkaita varamaalivahdin paikalle, kuten Curtis McElhinney ja Mike Condon. Syystä tai toisesta Oilers ei kuitenkaan ole poiminut yhtäkään heistä riveihinsä. 

Runkosarjaa on jäljellä 40 ottelua eikä Talbot missään nimessä jaksa pelata niitä kaikkia. Siksi Oilersin olisikin ratkaistava ongelma mahdollisimman pian. Samalla täytyy tietenkin myös toivoa, että Talbot välttyisi loukkaantumisilta. Se olisi nykyisessä tilanteessa erittäin paha takaisku. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös