Duclairin NHL-ura on vaakalaudalla − valmentajia ei voi syyttää loputtomiin

Chicago Blackhawks on 22-vuotiaalle Anthony Duclairille jo hänen kolmas NHL-seuransa.

Pohjois-Amerikasta kantautui keskiviikon ja torstain välisenä yönä uutinen vaihtokaupasta Arizona Coyotesin ja Chicago Blackhawksin välillä.

Coyotesin 22-vuotias laiturilupaus Anthony Duclair siirtyi tuuliseen kaupunkiin yhdessä puolustaja Adam Clendeningin kanssa, ja vaihdossa aavikolle suuntasivat slovakkilaituri Richard Panik yhdessä paluumuuttaja Laurent Dauphinin kanssa.

Vaihtokaupan nimekkäin pelaaja oli ehdottomasti Duclair, jolle siirto oli jo kolmas neljän kauden mittaisen NHL-uransa aikana.

New York Rangers varasi kanadalaislaiturin kolmannella kierroksella vuonna 2013. Vuonna 2015 Duclair siirtyi Coyotesiin suuressa vaihtokaupassa, jonka suurin nimi oli Coyotesin silloinen huippupuolustaja Keith Yandle.

Duclairin ensimmäinen kausi Coyotesin paidassa oli jättimenestys − kemiat natsasivat Max Domin kanssa, ja miehenalku latoi komeat 20 maalia ja yhteensä 44 tehopistettä. Tulevaisuus oli erittäin valoisa.

Kauden 2015-16 jälkeen jotain kuitenkin tapahtui. 

Toisella täydellä NHL-kaudellaan montrealilaislähtöisen hyökkääjän ruuti oli läpimärkää. Menoa ei auttanut myöskään se tosiasia, ettei silloinen päävalmentaja Dave Tippett enää peluuttanut Duclairia yhdessä Domin kanssa ja piti häntä muutenkin koirankopissaan antaen vain alimpien ketjujen minuutteja.

Tilanne eskaloitui lopulta siihen, että Duclair tiputettiin farmiseura Tucson Roadrunnersin riveihin. Tulosta ei tullut edes siellä, ja lopulta hyökkääjä nostettiin takaisin ylös. Kauden aikana Duclair keräsi tililleen vain viisi maalia ja yhteensä 15 tehopistettä.

Fanit vierittivät syyn floppikaudesta Tippettin niskoille. "Dino-Daven" potkujen piti tarkoittaa parempaa huomista niin Duclairin kuin koko joukkueenkin kannalta.

Mutta ei, luottoa ei herunut Rick Tocchetiltakaan

Tällä kaudella Duclair on pelannut 33 ottelua tehopistein 9+6. Hyvistä tehopisteistä huolimatta Tocchet on laittanut Duclairia tasaisin väliajoin poppariosastolle ja peluuttanut lähes poikkeuksetta alimmissa ketjussa vähäisillä minuuteilla.

Kun Duclairia katsoo kaukalossa, ei näe otteissa mitään ylitsepääsemättömän pahoja vikoja. Nuori ja lupaava hyökkääjä on kaikesta tästä huolimatta ollut valmentajiensa koirankopeissa jo juniori-ikäisestä asti. 

Ehkä Duclair ei ole tarpeeksi motivoitunut harjoittelemaan tai kenties nuorukainen juhlii vapaa-ajalla liikaa. Duclairin on myös kerrottu  olevan tyytymätön joukkueeseen ja tunteen olevan molemminpuolinen.

Nyt on joka tapauksessa Duclairin viimeinen tilaisuus. Jos luottoa ei tule Joel Quennevilleltäkään, lienee Duclairin NHL-ura kauden päätteeksi paketissa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Duclairille vuoden jatkosopimus

NHL | 4.9.2017 16:46
Laitahyökkääjä Anthony Duclair on tehnyt vuoden jatkosopimuksen Arizona Coyotesin kanssa. Sopimuksen arvo on 1,2 miljoonaa dollaria. lue lisää

NHL-syksyn joukkuesuoritusten topit ja flopit: Golden Knightsilla sensaatiomainen tulokaskausi

NHL | 5.1.2018 17:00
NHL-syksyn vahvimpia suorittajia olivat muun muassa tulokasjoukkue Vegas Golden Knights ja New Jersey Devils. Edmonton Oilers ja Ottawa Senators puolestaan ovat flopanneet. lue lisää

Rinaldolle kuuden ottelun pelikielto

NHL | 28.12.2017 10:01
Arizona Coyotesin hyökkääjä Zac Rinaldo on saanut kuuden ottelun pelikiellon lyötyään Colorado Avalanchen Samuel Girardia. lue lisää

Lokakuun tulokkaaksi valittu Clayton Keller Coyotesin ainoa, mutta sitäkin kirkkaampi valopilkku

NHL | 5.11.2017 12:00
Katastrofaalisen alkukauden pelanneella Arizona Coyotesilla on kaikesta huolimatta ainakin yksi syy hymyyn, Clayton Keller. lue lisää

Rapakon takaa, lokakuu: Entiset lupaukset tuhkimotarinan johtohahmoina

NHL | 2.11.2017 12:00
Rapakon takaa -juttusarjassa käsitellään kauden ensimmäistä NHL-kuukautta. Kuukausikatsauksessa valitaan nousussa ja laskussa olevat joukkueet ja pelaajat sekä kuukauden parhaat tulokkaat. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Anthony Duclair

Chicago #10 L vlh
s. 1995 Pointe-Claire, QC, CAN
180CM / 80KG
VARAUS: 2013 New York Rangers 3. kierros #80