Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Duclairin NHL-ura on vaakalaudalla − valmentajia ei voi syyttää loputtomiin

Chicago Blackhawks on 22-vuotiaalle Anthony Duclairille jo hänen kolmas NHL-seuransa.

Pohjois-Amerikasta kantautui keskiviikon ja torstain välisenä yönä uutinen vaihtokaupasta Arizona Coyotesin ja Chicago Blackhawksin välillä.

Coyotesin 22-vuotias laiturilupaus Anthony Duclair siirtyi tuuliseen kaupunkiin yhdessä puolustaja Adam Clendeningin kanssa, ja vaihdossa aavikolle suuntasivat slovakkilaituri Richard Panik yhdessä paluumuuttaja Laurent Dauphinin kanssa.

Vaihtokaupan nimekkäin pelaaja oli ehdottomasti Duclair, jolle siirto oli jo kolmas neljän kauden mittaisen NHL-uransa aikana.

New York Rangers varasi kanadalaislaiturin kolmannella kierroksella vuonna 2013. Vuonna 2015 Duclair siirtyi Coyotesiin suuressa vaihtokaupassa, jonka suurin nimi oli Coyotesin silloinen huippupuolustaja Keith Yandle.

Duclairin ensimmäinen kausi Coyotesin paidassa oli jättimenestys − kemiat natsasivat Max Domin kanssa, ja miehenalku latoi komeat 20 maalia ja yhteensä 44 tehopistettä. Tulevaisuus oli erittäin valoisa.

Kauden 2015-16 jälkeen jotain kuitenkin tapahtui. 

Toisella täydellä NHL-kaudellaan montrealilaislähtöisen hyökkääjän ruuti oli läpimärkää. Menoa ei auttanut myöskään se tosiasia, ettei silloinen päävalmentaja Dave Tippett enää peluuttanut Duclairia yhdessä Domin kanssa ja piti häntä muutenkin koirankopissaan antaen vain alimpien ketjujen minuutteja.

Tilanne eskaloitui lopulta siihen, että Duclair tiputettiin farmiseura Tucson Roadrunnersin riveihin. Tulosta ei tullut edes siellä, ja lopulta hyökkääjä nostettiin takaisin ylös. Kauden aikana Duclair keräsi tililleen vain viisi maalia ja yhteensä 15 tehopistettä.

Fanit vierittivät syyn floppikaudesta Tippettin niskoille. "Dino-Daven" potkujen piti tarkoittaa parempaa huomista niin Duclairin kuin koko joukkueenkin kannalta.

Mutta ei, luottoa ei herunut Rick Tocchetiltakaan

Tällä kaudella Duclair on pelannut 33 ottelua tehopistein 9+6. Hyvistä tehopisteistä huolimatta Tocchet on laittanut Duclairia tasaisin väliajoin poppariosastolle ja peluuttanut lähes poikkeuksetta alimmissa ketjussa vähäisillä minuuteilla.

Kun Duclairia katsoo kaukalossa, ei näe otteissa mitään ylitsepääsemättömän pahoja vikoja. Nuori ja lupaava hyökkääjä on kaikesta tästä huolimatta ollut valmentajiensa koirankopeissa jo juniori-ikäisestä asti. 

Ehkä Duclair ei ole tarpeeksi motivoitunut harjoittelemaan tai kenties nuorukainen juhlii vapaa-ajalla liikaa. Duclairin on myös kerrottu  olevan tyytymätön joukkueeseen ja tunteen olevan molemminpuolinen.

Nyt on joka tapauksessa Duclairin viimeinen tilaisuus. Jos luottoa ei tule Joel Quennevilleltäkään, lienee Duclairin NHL-ura kauden päätteeksi paketissa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Duclairille vuoden jatkosopimus

NHL | 4.9.2017 16:46
Laitahyökkääjä Anthony Duclair on tehnyt vuoden jatkosopimuksen Arizona Coyotesin kanssa. Sopimuksen arvo on 1,2 miljoonaa dollaria. lue lisää

Coyotes nosti hyökkääjälupauksensa NHL:n puolelle − Demers sivussa loppukauden

NHL | 20.3.2018 19:44
Dylan Strome pääsee jälleen NHL:ään näyttämään taitojaan, kun Arizona Coyotes nosti 21-vuotiaan hyökkääjän kokoonpanoonsa AHL:stä. Puolustaja Jason Demersin kausi on puolestaan ohi. lue lisää

Kuemperin hankinta ei horjuta Raannan valtikkaa - suuri palkankorotus on edelleen tuloillaan

NHL | 22.2.2018 12:03
Arizona Coyotes hankki vahvistusta tolppiensa väliin Darcy Kuemperin muodossa. Suunnitelmat Antti Raannan jatkosopimuksen suhteen ovat kuitenkin pysyneet entisellään. lue lisää

Rieder kaupattiin Kingsiin, myös maalivahdit liikkuivat

NHL | 22.2.2018 7:49
Tyynenmeren divisioonan joukkueet Arizona Coyotes ja Los Angeles Kings olivat kaupoilla keskenään, Suurimpana palasena liikkui saksalaishyökkääjä Tobias Rieder, minkä lisäksi joukkueiden kakkosmaalivahdit vaihtuivat päittäin. lue lisää

NHL 65:00 -podcast − Harri Säteri nousi kuin nousikin NHL-maalivahdiksi

NHL | 8.2.2018 6:30
Tämän kertaisessa NHL 65:00 -podcastissa käydään läpi NHL:n kurinpidon linjoja ja kahden menestyksekkään NHL-pelaajan uran loppumisia. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Anthony Duclair

Chicago #10 L vlh
s. 1995 Pointe-Claire, QC, CAN
180CM / 80KG
VARAUS: 2013 New York Rangers 3. kierros #80