Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Devilsin sielu − Taylor Hall on NHL:n arvokkain pelaaja

Hart Trophy jaetaan vuosittain pelaajalle, jonka katsotaan olevan arvokkain omalle joukkueelleen. Eikä kukaan pelaaja ole tällä kaudella ollut joukkueelleen arvokkaampi kuin Taylor Hall.

Torstaina se vihdoin päättyi. Taylor Hallin huikea pisteputki venyi lopulta peräti 26 ottelun mittaiseksi. Noissa 26 ottelussa Devils-hyökkääjän tilille kertyi 18 maalia ja 20 syöttöä. Ainoastaan Pittsburgh Penguinsin Jevgeni Malkin on tehnyt Hallia enemmän tehopisteitä tämän kalenterivuoden puolella. 

Loukkaantumisen vuoksi Hall oli tammikuussa kolme ottelua sivussa, joten virallisesti hän teki pisteitä 19 perättäisessä ottelussa. Tuo putki on tämän kauden pisin.

Hall on kuluneella kaudella ollut New Jersey Devilsille kaikki kaikessa. Helpoiten kuvan hänen merkityksestään saa katsomalla yksinkertaisesti joukkueen sisäisiä tilastoja. Pisteitä Hallilla on 63 ottelun jälkeen kasassa 74. Viime kesän ykkösvaraus Nico Hischier on Devilsin sisäisen pistepörssin toisella sijalla vaatimattomalla 43 pisteellä.

Eroa Hallin ja Hischierin välillä on siis järkyttävät 31 pistettä. Jesper Bratt ja Kyle Palmieri ovat kahden edellä mainitun lisäksi ainoat yli 30 pistettä tehneet Devils-hyökkääjät. 18 maalia toistaiseksi tehnyt Palmieri tulee luultavasti olemaan ainoa 20 maalin ylittäjä Hallin lisäksi, jolla täysosumia on jo 30. 

Hall kestää myös vertailun koko liigan tasolla. 74 pistettä oikeuttaa tällä hetkellä kymmenenteen sijaan NHL:n pistepörssissä. Pisteitä peliä kohden Hall on tehnyt 1,17, seitsemänneksi eniten koko liigassa. Sen lisäksi 30 häkkiä oikeuttaa maalipörssissä sijalle 12.

Kaikki nämä tilastot tekevät Hallista yhden NHL:n arvokkaimmista pelaajista. Voidaan rehellisesti sanoa, että missään muussa NHL-joukkueessa ero parhaan ja toiseksi parhaan pelaajan välillä ei ole niin suuri kun Devilsissä.

Missään muussa NHL-joukkueessa ero parhaan ja toiseksi parhaan pelaajan välillä ei ole niin suuri kun Devilsissä

Hallin kanssa liigan arvokkaimman pelaajan palkinnosta kilpailevat pelaajat ovat saaneet paljon enemmän taustatukea.

Esimerkiksi Colorado Avalanchen ykkössentteri Nathan MacKinnon on pelannut uskomattoman hienoa kautta, mutta hänen ketjukaverinsa Mikko Rantanen on niin ikään noussut NHL:n ehdottomaan eliittiin. Nikita Kutšerovin Tampa Bay Lightning on ollut tehtyjä maaleja katsottuna NHL:n ylivoimaisesti tehokkain joukkue ja peräti kahdeksan Lightning-hyökkääjää on jo ylittänyt 30 pisteen rajan.

Jopa Connor McDavidillä on umpisurkeassa Edmonton Oilersissa ollut seurana lähes piste per peli -tahtia pelaava Leon Draisaitl.

Hall on pelannut suurimman osan kaudestaan kahden tulokkaan, Hischierin ja Jesper Brattin kanssa. He molemmat ovat jo kelpo NHL-pelaajia, mutta realistisesti heistä kummankaan ei pitäisi pelata pudotuspelipaikasta taistelevan joukkueen ykkösketjussa vielä tällä kaudella. 

Oilers-GM Peter Chiarelli on tehnyt uransa aikana useita kyseenalaisia kauppoja, mutta Hallin vaihtaminen surkeaa kautta pelaavaan Adam Larssoniin näyttää tällä hetkellä hänenkin mittapuulla katastrofaaliselta.

Hall on haastattelujen mukaan mielissään päästessään vihdoin pelaamaan merkityksellisiä pelejä tässä vaiheessa kautta, mutta jo hänen lisääminen nykyiseen Oilersiin tekisi siitä pudotuspelijoukkueen. Jos Hall onnistuu raahaamaan kaikissa ennakoissa liigan pohjasakaksi veikatun Devilsin pudotuspeleihin, sama temppu onnistuisi varmasti myös McDavidin ja Draisaitlin Oilersin kanssa.

On täysin mahdollista, että New Jerseyssä nähdään vihdoin viiden pitkän kauden jälkeen pudotuspelikiekkoa. Tälle lauseelle kaikki olisivat varmasti viime syksynä nauraneet, mutta tällä hetkellä Devils on kuin onkin kiinni villi kortti -paikassa. Ja tästä valtava kiitos kuuluu Taylor Hallille, NHL:n arvokkaimmalle pelaajalle.

Lue myös

15 pelin pisteputkikaan ei riitä − Taylor Hall kaipaa taustatukea

NHL | 15.2.2018 21:30
Taylor Hall on yksi NHL:n tehokkaimpia pelaajia tämän vuoden puolella pelatuissa otteluissa. Samaan aikaan New Jersey Devils kuitenkin kyntää syvällä, ja huhut kovan luokan hyökkääjähankinnasta lisääntyvät. lue lisää

Laineelle maalipörssin voitto, Barkoville Selke Trophy: NHL-toimituksen valinnat runkosarjapalkintojen voittajiksi

NHL | 14.3.2018 12:00
NHL-runkosarjaa on jäljellä alle kuukausi. Jatkoajan NHL-toimitus otti keskeiset runkosarjapalkinnot käsittelyyn ja löysi myös muutaman suomalaispelaajan mahdolliseksi palkinnon saajaksi. lue lisää

Maroon siirtyy Devilsiin

NHL | 26.2.2018 22:38
Edmonton Oilers on kaupannut hyökkääjä Patrick Maroonin New Jersey Devilsiin. Vaihdossa Devils antoi kolmannen kierroksen varausvuoron sekä J.D. Dudekin. lue lisää

Michael Grabner kaupattiin Devilsiin – Rangers jatkoi nuorennusleikkaustaan

NHL | 23.2.2018 10:46
New York Rangers luopui Michael Grabneristä ja sai vastineeksi nuoren venäläispuolustaja Jegor Rykovin sekä varausvuoron ensi kesän varaustilaisuuteen. lue lisää

Rapakon takaa, tammikuu: Crosby hurjasteli Penguinsin liitoon

NHL | 3.2.2018 16:00
Rapakon takaa -juttusarjassa pureudutaan tällä kertaa tammikuun NHL-tapahtumiin. Kuukausikatsauksessa valitaan nousussa ja laskussa olevat joukkueet ja pelaajat sekä kuukauden parhaat tulokkaat. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Taylor Hall

New Jersey #9 L lh
s. 1991 Calgary, AB, CAN
185CM / 84KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 2010 Edmonton Oilers 1.kierros #1