Capitals-puolustus vaikeuksissa - kovat menetykset korvattava farmipelaajilla

Washington Capitalsilla on takana karvas pettymys keväältä. Kesän siirrot eivät parantaneet joukkueen asemaa ainakaan paperilla. Hyökkäyspään asetelmat vaikuttavat päteviltä, mutta hankaluudet piilevät puolustuskuvioissa.

Washington Capitalsin näkökulmasta viime kausi oli karmaiseva uusinta kaudesta 2015-16. Capitals keräsi toistamiseen runkosarjan parhaan pistesaaliin, mutta kuin kohtalon ivaa, joukkue putosi jälleen pudotuspelien toisella kierroksella Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Joukkueen toimitusjohtaja Brian MacLellan sai paljon pohdittavaa seuraavaan kauteen valmistautuessa. Kesällä alkoi joukkue natista liitoksistaan varsinkin puolustuksen osalta.

Isoin pakansekoittaja oli tietenkin muissakin joukkueissa kuohuntaa aiheuttanut Vegas Golden Knights ja laajennusvaraustilaisuus.

kärkipuolustajien jälkeen taso laskee tuntuvasti. Näytönpaikkoja on tarjolla enemmän kuin aikoihin.

Capitals päätyi suojaamaan tilaisuuteen lopulta seitsemän hyökkääjän ja maalivahdin lisäksi kolme puolustajaansa: Dmitri Orlovin, Matt Niskasen ja John Carlsonin. Golden Knights valitsi suojaamatta jääneen puolustajan Nate Schmidtin, joka jätti ison aukon Capitals-puolustukseen.

Kun tarkastelee tilannetta näin jälkikäteen, olisi ollut ehdottomasti fiksumpaa suojata kahdeksan kenttäpelaajaa Schmidt mukaan lukien. Esimerkiksi suojattuna ollut Marcus Johansson kaupattiin myöhemmin kesällä New Jersey Devilsiin kahta varausvuoroa vastaan tilan saamiseksi palkkakattoon, joten hänen suojaamisensa oli lopulta turhaa.

Vapaat agentit Karl Alzner ja Kevin Shattenkirk tekivät sopimukset muualle, ja Capitals jäi pinteeseen puolustajakadon kanssa. Joukkueen rungon kasassa pitävät jatkosopimukset veivät ison siivun palkkakatosta, ja mahdollisiin puolustajahankintoihin jäi vain niukasti varaa.

Oletettavasti Orlov ja Niskanen pelaavat yhdessä tulevalla kaudella, sillä tämä toimiva parivaljakko lukee ja täydentää hienosti toistensa liikkeitä jäällä. Carlson hoitaa varmasti myös tonttinsa, mutta näiden kärkipuolustajien jälkeen taso laskee tuntuvasti.

Farmijoukkue Hershey Bears tarjoaa mahdollisuuden edullisiin puolustajahankintoihin. Taitoa on kuitenkin löydyttävä, jotta Capitalsin puolustus voisi yltää kilpailukykyiselle tasolle. Loukkaantumisiin ei ole yksinkertaisesti varaa.

Suomalaispuolustaja Jyrki Jokipakka solmi Capitalsin kanssa koesopimuksen, mutta ei onnistunut harjoitusleirillä vakuuttamaan taidoillaan. Näin ollen Capitals-puolustus jää ilman suomalaisvahvistusta.

Jännitys tiivistyy kauden lähestyessä kovaa vauhtia. Leirille jäi kymmenen puolustajaa, joista pitäisi saada kasaan toimiva kokonaisuus NHL-kaukaloon.

Se ainakin tiedetään, että ensi kaudella nähdään uusia nimiä Capitalsin punaisissa nutuissa. Näytönpaikkoja on tarjolla enemmän kuin aikoihin.

Lue myös

NHL 65:00 -podcast: Valokeilassa Washington Capitals

NHL | 25.1.2018 17:00
NHL 65:00 -podcast uppoutuu tällä kertaa runkosarjan kestomenestyjiin kuuluneeseen Washington Capitalsiin. Miltä joukkueen nykyhetki näyttää ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan? lue lisää

Orloville kuusivuotinen jatkosopimus Capitalsiin

NHL | 30.6.2017 18:08
Washington Capitals on tehnyt kuusivuotisen jatkosopimuksen Dimitri Orlovin kanssa. Sopimuksen arvo on 30,6 miljoonaa dollaria. lue lisää

Capitals kiinnitti tanskalaishyökkääjänsä - Ellerille viisivuotinen jatkosopimus

NHL | 10.2.2018 18:17
Tanskalaishyökkääjä Lars Eller jatkaa Washington Capitalsissa seuraavat viisi kautta. lue lisää

NHL-laitahyökkääjien topit ja flopit: Kutšeroville odotettavissa pokaalisadetta

NHL | 4.1.2018 18:00
NHL-kausi on saavuttamassa puolivälin runkosarjan osalta, minkä takia Jatkoaika tarkastelee alkukaudella onnistuneita ja epäonnistuneita laitahyökkääjiä. Kummaltakin puolelta listaa löytyy vanhoja tuttuja tähtiä, mutta myös nuoria lupauksia. lue lisää

Jokipakka jäi ilman sopimusta

NHL | 26.9.2017 23:39
Washington Capitals on vapauttanut harjoitusleiriltä NHL-sopimusta metsästäneen Jyrki Jokipakan vapaille markkinoille. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

John Carlson

Washington #74 R p
s. 1990 Natick, MA, USA
191CM / 94KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2008 Washington Capitals 1. kierros #27