Bruinsissa alkamassa nuorten vallankumous

Boston Bruins voitti Stanley Cupin vuonna 2011 ja on sittemmin vannonut veteraanipelaajien nimeen. Nyt kokeneen Bruins-ytimen takaa on vihdoin nousemassa nuorempia vastuunkantajia.

Hieman kärjistäen voisi sanoa, että Boston Bruinsin edellisestä Stanley Cupista on jo niin kauan aikaa, että Tuukka Rask oli silloin vasta kakkosmaalivahti. Pian Stanley Cup -voiton jälkeen SaPKo-kasvatti nousi Bruinsin ykkösmaalivahdiksi ja joukkueen kärkipelaajaksi.

Stanley Cup -voittajista Raskin lisäksi Bruins-miehistössä pelaavat puolustaja Zdeno Chara sekä hyökkääjät Patrice Bergeron, David Krejci ja Brad Marchand. Nämä konkarit − jatkettuna vielä esimerkiksi Milan Lucicilla ja Loui Erikssonilla − ovat olleet Bruinsin tuki ja turva.

Pikkuhiljaa sukupolvenvaihdos on tapahtumassa, ja Bruinsin tulevaisuudennäkymät ovat varsin hyvät.

Nuoremmasta kaartista Tyler Seguin ja Dougie Hamilton kaupattiin muualle, ja kaiken lisäksi Bruins jäi kaupoissa raskaasti tappiolle.

Pikkuhiljaa sukupolvenvaihdos on kuitenkin tapahtumassa.

Viime kaudella 21-vuotias tshekkihyökkääjä David Pastrnak oli Bruinsin toiseksi paras maalintekijä ja pistemies − ison jatkosopimuksen myötä Pastrnakilta odotetaan vielä kovempia tehoja. Brandon Carlo otti heti tulokaskaudellaan ison roolin Bruins-puolustuksessa ja on valmis astumaan ikinuoren Charan saappaisiin.

Vuosi sitten ensimmäisellä kierroksella varattu puolustaja Charlie McAvoy teki NHL-debyyttinsä viime kevään pudotuspeleissä. Taitavalle yhdysvaltalaiselle on tilausta Bruinsin alakerrassa, sillä ylivoiman viivapeli on ollut turhan paljon Torey Krugin harteilla.

Rask, Chara, Bergeron ja muut konkarit kantavat edelleen suurimman vastuun Bruinsin menestyksestä tai konttaamisesta. Perinteikäs seura tarvitsee kuitenkin näkökulmaa myös tulevaisuuteen, ja Bruinsin tulevaisuudennäkymät ovatkin varsin hyvät.

Joukkueella on yllin kyllin nuoria lupauksia, sillä Bruins on viime vuosina varannut ahkerasti ensimmäisillä kierroksilla. Pastrnakin ja Carlon esimerkit isoista rooleista toimivat inspiraationa muille nuorille.

Myös kokeneella kaartilla riittää vielä paukkuja mestaruustaistoihin. 30-vuotias Rask saattaa vielä päästä itse torjumaan Stanley Cup -voiton, sillä maalivahdin tontille ei nuoria haastajia vielä ole.

Lue myös

Kotikaukalo ja jämäkät johtajat nostivat altavastaajat takaisin Stanley Cup -taisteluihin

NHL | 17.4.2018 17:00
NHL:n pudotuspeleihin siirryttyä kolmansiin peleihin ja altavastaajan kotiotteluihin nähtiin monessa ottelussa selvä käännös asetelmissa. Matka seuraavalle kierrokselle on vielä pitkä sekä sarjajohtajalle että altavastaajalle, mutta monet joukkueet ovat jo todistaneet, että taistelutahtoa riittää loppuun asti. lue lisää

Matthews Bergeronin pihdeissä − klassikon ainekset sisällään pitänyt sarja on lässähtämässä pannukakuksi

NHL | 16.4.2018 17:00
Patrice Bergeronin, David Pastrnakin ja Brad Marchandin dominoidessa kahdessa ensimmäisessä ottelussa Boston Bruinsin ja Toronto Maple Leafsin välisestä ottelusarjasta uhkaa tulla täysin yksipuolinen ylikävely. lue lisää

Pudotuspeliennakko: Bruins jahtaa mestaruutta, Auston Matthews ja Mitch Marner vasta opettelevat voittamaan

NHL | 12.4.2018 12:00
Boston Bruins ja Toronto Maple Leafs ottavat yhteen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Bruins on noussut runkosarjan jälkipuoliskon hyvien otteidensa ansiosta jo varteenotettavaksi Stanley Cup -voittajaehdokkaaksi. Maple Leafs puolestaan on nuorten tähtien, kuten Auston Matthewsin varaan rakennettu joukkue, joka hakee nyt tosissaan menestystä pudotuspeleistä. lue lisää

Tilastoanalyysi: Bruins haastaa Lightningin Itäisen konferenssin ykköshevosen asemasta

NHL | 11.4.2018 7:30
NHL:n pudotuspelit ja taisto himoitusta Stanley Cupista alkavat keskiviikkona. Jatkoaika perkaa tilastoanalyysin avulla Itäisen konferenssin vahvimmat joukkueet ja käsittelee ensimmäisen kierroksen pudotuspeliparien välisiä voimasuhteita. lue lisää

NHL 65:00 -podcast − Itäinen konferenssi: Pennsylvanian taistelu on ensimmäisen kierroksen helmi

NHL | 10.4.2018 7:30
NHL:ssä runkosarja on taputeltu, ja on aika aloittaa pudotuspelit. NHL 65:00 -podcast on siirtänyt myös kellonsa pudotuspeliaikaan, joten toimittajat lyövät omat arvionsa kehiin pudotuspelien ottelusarjoista ensimmäisen kierroksen osalta. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Riley Nash

Boston #20 R kh
s. 1989 Kamloops, BC, CAN
185CM / 87KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2007 Edmonton Oilers 1. kierros #21