Bruinsissa alkamassa nuorten vallankumous

Boston Bruins voitti Stanley Cupin vuonna 2011 ja on sittemmin vannonut veteraanipelaajien nimeen. Nyt kokeneen Bruins-ytimen takaa on vihdoin nousemassa nuorempia vastuunkantajia.

Hieman kärjistäen voisi sanoa, että Boston Bruinsin edellisestä Stanley Cupista on jo niin kauan aikaa, että Tuukka Rask oli silloin vasta kakkosmaalivahti. Pian Stanley Cup -voiton jälkeen SaPKo-kasvatti nousi Bruinsin ykkösmaalivahdiksi ja joukkueen kärkipelaajaksi.

Stanley Cup -voittajista Raskin lisäksi Bruins-miehistössä pelaavat puolustaja Zdeno Chara sekä hyökkääjät Patrice Bergeron, David Krejci ja Brad Marchand. Nämä konkarit − jatkettuna vielä esimerkiksi Milan Lucicilla ja Loui Erikssonilla − ovat olleet Bruinsin tuki ja turva.

Pikkuhiljaa sukupolvenvaihdos on tapahtumassa, ja Bruinsin tulevaisuudennäkymät ovat varsin hyvät.

Nuoremmasta kaartista Tyler Seguin ja Dougie Hamilton kaupattiin muualle, ja kaiken lisäksi Bruins jäi kaupoissa raskaasti tappiolle.

Pikkuhiljaa sukupolvenvaihdos on kuitenkin tapahtumassa.

Viime kaudella 21-vuotias tshekkihyökkääjä David Pastrnak oli Bruinsin toiseksi paras maalintekijä ja pistemies − ison jatkosopimuksen myötä Pastrnakilta odotetaan vielä kovempia tehoja. Brandon Carlo otti heti tulokaskaudellaan ison roolin Bruins-puolustuksessa ja on valmis astumaan ikinuoren Charan saappaisiin.

Vuosi sitten ensimmäisellä kierroksella varattu puolustaja Charlie McAvoy teki NHL-debyyttinsä viime kevään pudotuspeleissä. Taitavalle yhdysvaltalaiselle on tilausta Bruinsin alakerrassa, sillä ylivoiman viivapeli on ollut turhan paljon Torey Krugin harteilla.

Rask, Chara, Bergeron ja muut konkarit kantavat edelleen suurimman vastuun Bruinsin menestyksestä tai konttaamisesta. Perinteikäs seura tarvitsee kuitenkin näkökulmaa myös tulevaisuuteen, ja Bruinsin tulevaisuudennäkymät ovatkin varsin hyvät.

Joukkueella on yllin kyllin nuoria lupauksia, sillä Bruins on viime vuosina varannut ahkerasti ensimmäisillä kierroksilla. Pastrnakin ja Carlon esimerkit isoista rooleista toimivat inspiraationa muille nuorille.

Myös kokeneella kaartilla riittää vielä paukkuja mestaruustaistoihin. 30-vuotias Rask saattaa vielä päästä itse torjumaan Stanley Cup -voiton, sillä maalivahdin tontille ei nuoria haastajia vielä ole.

Lue myös

”Jääkiekko kuuluu kaikille” − Willie O’Ree muutti ennakkoluulot ja rasistiset herjat voimavaroikseen

NHL | 19.1.2018 12:00
Ensimmäinen tummaihoinen pelaaja NHL:ssä. Pitkä työura NHL-toimistolla erilaisuuden puolesta. Willie O’Reen kantava periaate on, että jääkiekko on kaikkia varten. lue lisää

Hutton, Hudobin ja muut vahvat kakkosvahdit: Tilastoharha vai todellinen uhka ykköstorjujille?

NHL | 12.1.2018 16:00
Scott Darling on Cam Wardia edellä vain pelatuissa otteluissa. Carter Hutton haastaa tosissaan Jake Allenin, ja Anton Hudobin oli alkukaudella Tuukka Raskia etevämpi Bruins-maalilla. Kakkosmaalivahdit ovat nousemassa esiin nimekkäämpien ja kovapalkkaisempien torjujien varjosta. lue lisää

Lumimyrsky Bostonissa − ottelu Panthersia vastaan siirtyy

NHL | 4.1.2018 17:59
Ensi yönä Suomen aikaa piti pelata ottelu Boston Bruinsin ja Florida Panthersin välillä. Paikalliset sääolosuhteet aiheuttavat kuitenkin ottelun ajankohdan siirtymisen myöhemmäksi. lue lisää

NHL:n ulkojääpelit jatkuvat Indianassa

NHL | 19.11.2017 0:44
NHL:n Winter Classic pelataan tammikuussa 2019 Indianassa, Notre Dame Stadiumilla. lue lisää

Bruinsin sairastuvan ovet käyvät nyt tiuhaan – Rask ja Spooner sivuun

NHL | 19.10.2017 7:45
Boston Bruinsin keskiviikko sai synkeitä sävyjä, kun seura joutui tiedottamaan runkopelaajiensa loukkaantumisista. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Torey Krug

Boston #47 L p
s. 1991 Livonia, MI, USA
175CM / 82KG
SOPIMUS: 2020