Bruinsissa alkamassa nuorten vallankumous

Boston Bruins voitti Stanley Cupin vuonna 2011 ja on sittemmin vannonut veteraanipelaajien nimeen. Nyt kokeneen Bruins-ytimen takaa on vihdoin nousemassa nuorempia vastuunkantajia.

Hieman kärjistäen voisi sanoa, että Boston Bruinsin edellisestä Stanley Cupista on jo niin kauan aikaa, että Tuukka Rask oli silloin vasta kakkosmaalivahti. Pian Stanley Cup -voiton jälkeen SaPKo-kasvatti nousi Bruinsin ykkösmaalivahdiksi ja joukkueen kärkipelaajaksi.

Stanley Cup -voittajista Raskin lisäksi Bruins-miehistössä pelaavat puolustaja Zdeno Chara sekä hyökkääjät Patrice Bergeron, David Krejci ja Brad Marchand. Nämä konkarit − jatkettuna vielä esimerkiksi Milan Lucicilla ja Loui Erikssonilla − ovat olleet Bruinsin tuki ja turva.

Pikkuhiljaa sukupolvenvaihdos on tapahtumassa, ja Bruinsin tulevaisuudennäkymät ovat varsin hyvät.

Nuoremmasta kaartista Tyler Seguin ja Dougie Hamilton kaupattiin muualle, ja kaiken lisäksi Bruins jäi kaupoissa raskaasti tappiolle.

Pikkuhiljaa sukupolvenvaihdos on kuitenkin tapahtumassa.

Viime kaudella 21-vuotias tshekkihyökkääjä David Pastrnak oli Bruinsin toiseksi paras maalintekijä ja pistemies − ison jatkosopimuksen myötä Pastrnakilta odotetaan vielä kovempia tehoja. Brandon Carlo otti heti tulokaskaudellaan ison roolin Bruins-puolustuksessa ja on valmis astumaan ikinuoren Charan saappaisiin.

Vuosi sitten ensimmäisellä kierroksella varattu puolustaja Charlie McAvoy teki NHL-debyyttinsä viime kevään pudotuspeleissä. Taitavalle yhdysvaltalaiselle on tilausta Bruinsin alakerrassa, sillä ylivoiman viivapeli on ollut turhan paljon Torey Krugin harteilla.

Rask, Chara, Bergeron ja muut konkarit kantavat edelleen suurimman vastuun Bruinsin menestyksestä tai konttaamisesta. Perinteikäs seura tarvitsee kuitenkin näkökulmaa myös tulevaisuuteen, ja Bruinsin tulevaisuudennäkymät ovatkin varsin hyvät.

Joukkueella on yllin kyllin nuoria lupauksia, sillä Bruins on viime vuosina varannut ahkerasti ensimmäisillä kierroksilla. Pastrnakin ja Carlon esimerkit isoista rooleista toimivat inspiraationa muille nuorille.

Myös kokeneella kaartilla riittää vielä paukkuja mestaruustaistoihin. 30-vuotias Rask saattaa vielä päästä itse torjumaan Stanley Cup -voiton, sillä maalivahdin tontille ei nuoria haastajia vielä ole.

Lue myös

Bruinsin sairastuvan ovet käyvät nyt tiuhaan – Rask ja Spooner sivuun

NHL | 19.10.2017 7:45
Boston Bruinsin keskiviikko sai synkeitä sävyjä, kun seura joutui tiedottamaan runkopelaajiensa loukkaantumisista. lue lisää

Flyersille helppo voitto, Patrick esitteli nyrkkeilytaitojaan - "En kieltäydy haasteesta"

NHL | 29.9.2017 6:49
NHL-kausi 2017-2018 käynnistyy ensi viikon keskiviikkona ja joukkueet viimeistelevät kokoonpanojaan viimeisissä harjoitusotteluissa. Jori Lehterän ja Valtteri Filppulan Philadelphia Flyers nappasi torstaina helpohkon 5-1-voiton Tuukka Raskin Boston Bruinsista. lue lisää

Bruins-puolustaja sivussa kauden avauksesta

NHL | 22.9.2017 0:40
Boston Bruins -puolustaja Torey Krugia ei nähdä kahden viikon kuluttua kauden avausottelussa. Harjoitusottelussa murtunut leuka pitää Krugin pois kaukalosta ainakin kolmen viikon ajan. lue lisää

Sopimus tuli: Pastrnak ei päässyt Draisaitlin palkkatasolle

NHL | 17.9.2017 19:45
Boston Bruins solmi kuusivuotisen jatkosopimuksen David Pastrnakin kanssa. Palkankorotuksen myötä nuorella tšekkihyökkääjällä on entistä isompi rooli Bruins-hyökkäyksessä. lue lisää

Pitkät neuvottelut päätökseen − Pastrnakille pitkä ja rahakas jatkosopimus

NHL | 14.9.2017 17:33
Tšekkihyökkääjä David Pastrnak on tehnyt kuuden vuoden jatkosopimuksen Boston Bruinsin kanssa. Jatkosopimus tuo 21-vuotiaalle laiturille vajaan 6,7 miljoonan dollarin vuositulot. lue lisää

Kommentit

David Krejci

Boston #46 R kh
s. 1986 Sternberk, CZE
180CM / 82KG
SOPIMUS: 2021
VARAUS: 2004 Boston Bruins 2. kierros #63