Mielipide

Brittifutiksella ei pärjää Suomi eikä Kanada

MAAJOUKKUE / Kolumni
Suomen ja Kanadan alkulohkon kamppailu oli vauhdikas ja jännittävä ottelu, mutta kummankin joukkueen täytyy muuttaa pelaamistaan pärjätäkseen jatkovaiheessa.

Sunnuntai-illan viihdettä tarjonneet Suomi ja Kanada herättivät pelillään tunteita kahdella mantereella, mutta jääkiekon oppikirjaksi ottelu kelpaa lähinnä negatiivisena esimerkkinä - etenkin Kanadan osalta.

Suomen peli oli rajallisella materiaalilla tiukkaa ja sinnikästä taistelua. Suomi haki ensimmäiset 35 minuuttia lähinnä Gijonin ihmettä, sillä kiekkoa joukkue malttoi palautella ja hidastaa hyvin vähän.

Vasta kun Sami Vatanen ja Olli Määttä malttoivat lähteä omalla tahdillaan Suomen päästä, alkoi Kanadan viisikko valua ja repeillä. Reagointi lisääntyi valmennusjohdon käskystä tai pelaajien tajutessa asian.

Samaa olisi toivonut Suomen peliin ottelun alusta asti. Suomen hyökkäyspeli oli todella epätoivoista suurimman osan matsin ensimmäisestä puoliskosta.

enimmäkseen Sidney Crosby näytti eksyneeltä poikaselta.

Rehellisyyden nimissä on silti sanottava, että tällä materiaalilla ja nuorisolla pelaaminen saattoi alkupuolella olla selkeämpää ja vähemmän riskaabelia. Tärkeintä tietysti oli, että Kanada enimmäkseen pysyi pois parhaalta maalintekosektorilta. Puolustustaistelua.

Kanadan peliä ei voi todellakaan kehua. Mike Babcockin Kanada pelaa tällä hetkellä heikompaa jääkiekkoa kuin Babcockin Red Wings.

Kanada avasi peliä maltilla, mutta viskoi kiekkoa ihan turhaan päätyyn. Se siis luovutti kiekkoa vapaaehtoisesti Suomelle ja päätti mennä "toivotaan, toivotaan" -linjalla.

Tuolla taitotasolla sekin tuotti Kanadalle paikkoja, mutta enimmäkseen Sidney Crosby näytti eksyneeltä poikaselta. Kiekollinen johtaja ei ole kiekollinen johtaja, jos kiekko annetaan mieluummin kaikessa rauhassa operoivalle Lasse Kukkoselle alueellisten kolmekakkosten ja kaksiykkösten sijaan.

Ei hyvältä näytä, Kanada! Kanadan pakiston yhteenlaskettu palkkabudjetti on noin miljardin, siinä missä Suomi operoi suurin piirtein Timosen miljoonilla, euromiehien roposilla ja vuoden -02 autoetu-Toyotalla. Silti Suomen pakit näyttivät miehiltä Kanadan vastaaviin verrattuna.

Jos nämä kaksi joukkuetta kohtaavat vielä jatkovaiheessa, on Suomella täysi sauma alistaa Kanadaa enemmän kuin Ossi Väänänen Crosbya päädyssä tänään. Siihen tarvitaan vain kiekollisesti kypsempi peli täydet 60 minuuttia.

Brittifutiksella kumpikaan ei pärjää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös