x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Brayden Schenn etenee maltilla

"Paras pelaaja NHL-liigan ulkopuolella". Brayden Schenn on saanut kannettavakseen velvoittavan statuksen. Jatkoaika kuulosteli nuorukaisen ajatuksia ennen tulevan kiekkokauden haasteita.

NHL-liigan profiiliseuroihin kuuluva Philadelphia Flyers janoaa menestystä. Toimitusjohtaja Paul Holmgren on viettänyt aktiivisen alkukesän muokatessaan joukkueensa rosteria uuteen uskoon. Yllättäviä pelaajasiirtoja sisällään pitänyt rakennustyö on saavuttanut välietappinsa. Ensi kauden runkomiehistö on nyt koossa.

Holmgren on pelannut kovilla panoksilla. Koskemattomana pidetty Flyers-kapteeni Mike Richards joutui siirtymään Los Angeles Kingsiin. Pelaajakaupan vastine toi Philadelphiaan nuorta osaamista, johon liitetään poikkeuksellisen korkea odotusarvo. 19-vuotiasta Brayden Schennia pidetään eräänä NHL-liigan kovimpana tulevaisuuden nimenä.

Kehityksen ja paineiden ristiriita

Brayden Schenn on huomion keskipisteenä. Joutuminen Philadelphiassa pidetyn Mike Richardsin kaupan kompensaatioksi asettaa kovia odotuksia. Kanadalainen ei suostu ottamaan tilanteesta lisäpaineita.

– Tämä on ammattilaisurheilua. Pelaat missä tahansa, paineet seuraavat sinua. Juuri nyt asetan itse paineet itselleni. Tiedän, millaiseksi pelaajaksi haluan tulla. On imartelevaa, että kiekkoihmiset seuraavat kehitystäni. Viime kädessä olen kuitenkin yksin ajatusteni kanssa.

Schennia pidettiin Kingsin tulevaisuutena. Joukkueen ykkösprospekti ehti tottua ympärillään pyörineeseen hälinään.

– Varaustilaisuudesta lähtien olen joutunut vastaamaan samoihin kysymyksiin. Välillä tuntuu siltä, että tulevaisuuteni on kirjoitettu johonkin, josta ihmiset käyvät sitä lukemassa. Ymmärrän kuitenkin realismin. Haluan huippupelaajaksi. Tie tavoitteeseen on täynnä odotuksia, jotka määrittävät kulloisenkin paikkani. Ihmiset ovat oikeutettuja esittämään mielipiteensä.

Paul Holmgren painottaa maltin merkitystä. Nuorukaisen kehitystä ei saa vaarantaa ylimitoitetuilla odotuksilla.

– Brayden on vasta 19-vuotias. Hänestä tulee huippupelaaja. Siitä ei ole epäilystäkään. Mitään ei tule kuitenkaan ilmaiseksi. On otettava askel kerrallaan. Liika vauhti ei tee hyvää nuorelle pelaajalle. Tarvitaan aikaa ja malttia. Kehityksen ja paineiden luoma ristiriita on käsiteltävä järkevällä tavalla.

Johtaja-ainesta

Schennin menestyksellinen junioriura on pitänyt sisällään vastuullisuutta. Hän on tottunut johtajuuteen.

– Olen dominoiva pelaajatyyppi. Haluan kantaa vastuuta. Olen aina ihaillut kiekkoilijoita, jotka esiintyvät kaukalossa johtajan elkein. Heidän pelitapansa, eleensä ja kehonkielensä ovat kiekkoilua parhaimmillaan. Haluan seurata heidän jälkiään.

Schennia pidetään kokonaisvaltaisena pelaajana, jolla on sekä henkilökohtaista taitoa että joukkuepelaamiseen tarvittavaa osaamista. Kanadalainen tiedostaa tämänhetkisen tasonsa.


Mike Richardsin perintö velvoittaa. Brayden Schennin odotetaan paikkaavan pidetyn kapteenin jättämä aukko.

– En ole vielä valmis kiekkoilija. Haluan kehittää mailatekniikkaani ja laukomistani. NHL-liigan maalivahtien korkea taso asettaa maalinteolle kovan haasteen. Olisi opittava ampumaan laadukkaasti ja nopeasti. Lyhyt aika kiekon kanssa on hyödynnettävä tehokkaasti.

Nuoren pelaajan fyysinen kehitys on vielä kesken. Aikaa lihaksiston trimmaamiseen riittää. Schenn painottaa fysiikan lakien merkitystä.

– Jääkiekko on fyysinen laji. Kovuutta tarvitaan. Haluan pelata fyysisellä tavalla. Taklaukset kuuluvat pelin henkeen. Ne osoittavat läsnäolon jäällä. Tilanteisiin pääseminen edellyttää fyysisiä taitoja. Lähivuosina on saatava lisää voimaa.

Brayden Schennilla on vyöllään yhdeksän NHL-ottelua. Kingsin odotettiin hyödyntävän lahjakkuuttaan enemmän. Schennilla on oma käsityksensä vähäiseen pelimääräänsä.

– Kingsin päävalmentaja Terry Murray painotti pelitaktiikassaan puolustuspelin merkitystä. En kyennyt hänen mukaansa puolustamaan tarpeeksi hyvin. Kovat väännöt isojen vastustajien kanssa olivat tosi kuluttavia. Valmiuteni puolustaa riittävällä tasolla oli puutteellinen. Sen kehittämiseen pelien aikana ei ollut mahdollisuutta.

Flyersin kolmossentteriksi

Paul Holmgren on ehtinyt jo pohtia Schennin ensi kauden pelipaikkaa. Alkukesän pelaajakaupat ovat jättäneet aukkoja Flyersin keskushyökkääjistöön.

– En vastaa valmennuksesta, mutta näkisin Braydenin kolmossentterin paikalla. Daniel Briere ja Claude Giroux ovat ensi kauden kärkisentterimme. Heidän vanavedessään on Braydenin ihanteellista kehittyä. Hän tarvitsee rinnalleen kokemusta. Haluamme ajaa hänet sisään liigaan fiksusti.

Schenn pohtii ensi kautta maltillisemmin. Korkeista tavoitteista huolimatta hän ei halua tavoitella kuuta taivaalta.

– Flyersilla on kova joukkue. Ei ole yksiselitteistä ottaa tiettyä paikkaa. Haluan aloittaa kauden NHL:ssä. AHL-liiga on kuitenkin varteenotettava vaihtoehto. Sinne joutuminen ei olisi katastrofi. Kauden aikana ehtii tapahtua kaikenlaista.

Yksi asia on varma. Schenn saa käyttöönsä tutun numeron. Kymppipaita on jatkossakin hänen käytössään. Viime kaudella Flyersissa kyseistä numeroa käyttänyt Kris Versteeg ehti jo ennen kauppaamistaan Floridaan vaihtaa numeronsa 32:ksi.

– En ole taikauskoinen, mutta tuttu numero tuo tietynlaista turvallisuutta. Seurojen logo pelipaidassa voi vaihtua, mutta numeron pysyvyys takaa jatkumon menneeseen. Se on kerran tehty valinta, jonka merkitys on kasvanut vuosien saatossa.

Isoveljen jalanjäljillä

Brayden Schenn on kotoisin Saskatoonista. Lähintä esikuvaa ei ole tarvinnut kaukaa hakea. Hänen isoveljensä Luke Schenn pelaa Toronto Maple Leafsissa.

– Olen seurannut Luken uraa tarkasti. Hän on minua kaksi vuotta vanhempi. Luke on saanut kokea tietyt asiat sopivasti ennen minua. Olemme keskustelleet aktiivisesti kaikesta kiekkoiluun liittyvästä. Olen saanut tärkeitä vinkkejä säännöllisesti.

Luke Schenn on 21-vuotias. Nuoresta iästään huolimatta hän on luutinut Maple Leafsin takalinjoilla jo kolmen kauden ajan. 231 NHL-ottelua on tuonut perspektiiviä, josta on ammennettavaa.

– Luke on kertonut minulle paljon NHL-liigan arjesta sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Hän on joutunut kokemaan Torontossa pelatessaan paineiden merkityksen. Luken kokemusten myötä olen valmiimpi kohtaamaan tulevat haasteet.

Tulevat kiekkokaudet asettavat veljekset vastakkain. Brayden Schenn odottaa perheen sisäistä voimainkoetusta malttamattomasti.

– Olemme pikkupojista saakka kinastelleet ja vääntäneet keskenämme. Leikkimielisyydestä on ollut kiva ammentaa henkistä voimaa. Odotan Luken kohtaamista innolla. Luvassa on varmasti ylimääräisen latauksen esilletuomista Schennin perheen tyylillä. Veljesrakkaudella on monet kasvonsa.

Lue myös

Analyysi: Blues maksoi Schennistä ylihintaa − Flyers sai arvokkaita varausoikeuksia

NHL | 27.6.2017 18:12
St. Louis Blues hankki Brayden Schennin vaihdossa Jori Lehterään ja kahteen ykköskierroksen varausoikeuteen. Jatkoajan NHL-toimitus analysoi kaupan molempien joukkueiden näkökulmasta. lue lisää

Jori Lehterä Flyersiin

NHL | 24.6.2017 4:50
Ensimmäinen varsinaisen varaustilaisuuden aikana tapahtunut pelaajakauppa sisälsi suomalaisväriä, kun Jori Lehterä siirtyy Philadelphia Flyersiin. Tärkeämpänä osana kaupassa voi pitää kuitenkin Brayden Schennin liikkumista toiseen suuntaan. lue lisää

Koko Flyers-organisaatio kuolaa Carter Hartin perään

NHL | 24.4.2018 6:00
Philadelphia Flyersin kausi tuli päätökseensä sunnuntai-iltana kotikaukalossa, kun Pittsburgh Penguins päätti ottelusarjan 8−5-vierasvoittoon. Flyersin maalivahtipelaaminen oli läpi sarjan keskinkertaista, mutta GM Ron Hextallin ja organisaation pitkä odotus huippumaalivahdin saapumisesta saattaa päättyä pian. lue lisää

Flyers-kauden päätösottelussa yksilöt erottuivat hyvässä ja pahassa

NHL | 23.4.2018 17:01
Philadelphia Flyersin materiaali ei riittänyt hallitsevaa mestaria vastaan pudotuspelien avauskierroksella, mutta kausi oli silti kokonaisuutena positiivinen. Ennen kaikkea iloa Philadelphiaan toi NHL:n seuraava supertähti, Sean Couturier. lue lisää

Pennsylvanian taistelu koki kohennuksen − taitokiekko on korvannut sirkushuvit

NHL | 13.4.2018 21:30
Kuusi vuotta sitten nähty Pittsburgh Penguinsin ja Philadelphia Flyersin välinen näytös tarjosi enemmän komiikkaa kuin urheiluromantiikkaa. Vaikka kaukalon tirehtöörit ovat joukkueissa yhä pitkälti samat, on tänä keväänä tarjolla kiekkotaidetta sirkushuvien sijaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Brayden Schenn

St. Louis #10 L kh
s. 1991 Saskatoon, SK, CAN
183CM / 87KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 2009 Los Angeles Kings 1. kierros #5