Brandon Montour matkalla tähtiin

Brandon Montour on muutamassa vuodessa noussut varaamattomasta pelaajasta Ducks-puolustuksen vakiokasvoksi ja yhdeksi joukkueen suurimmista tulevaisuuden toivoista.

Brandon Montourin matka NHL:ään ei ole se tavallisin. Kanadalaispuolustaja jätettiin varaamatta kahtena ensimmäisenä mahdollisena varausvuotenaan NHL:n varaustilaisuudessa.

Kun varaus lopulta osui kohdalle vuoden 2014 varaustilaisuuden toisella kierroksella, oli Montour jo valittu USHL:ssä sekä vuoden pelaajaksi että vuoden puolustajaksi, vieläpä samana vuonna. Kaksi vuotta myöhemmin kaudella 2015-16 Montour oli jo AHL:n toiseksi tehokkain puolustaja.

Viime kaudella hyökkäävä puolustaja otti paikkansa Anaheim Ducksin kokoonpanosta eikä ole sen jälkeen katsonut taakseen.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että Montour on Ducks-puolustuksen kiekollinen johtaja ennemmin kuin myöhemmin.

Montour vakuutti Ducks-johdon jopa siinä määrin, että joukkue uskalsi viime kesänä luopua Shea Theodoresta laajennusvaraustilaisuuden yhteydessä, vaikka juuri Theodorelle oli aiemmin kaavailtu isoa roolia Anaheimin puolustuksessa hänen kiekollisten taitojensa takia.

Montour pelasi kuitenkin paremmin ja ennen kaikkea varmemmin kuin Theodore, mikä käänsi taistelun pelipaikoistaan hänen edukseen.

Tällä kaudella Montour on ottamassa paikkansa Ducks-puolustuksen vakiokasvona pelaten samoilla vahvuuksilla kuin tähänkin asti. Nämä vahvuudet erottavat 23-vuotiaan kanadalaisen Ducksin muista nuorista puolustajista.

Sillä siinä missä Hampus Lindholm on yksi NHL:n parhaita puolustavia puolustajia, eivät ruotsalaisen hyökkäyspään vaistot ole samalla tasolla kuin Montourilla.

Cam Fowler ja Sami Vatanen ovat myös hyviä ja tärkeitä puolustajia Anaheimille, mutta molemmat ovat profiloituneet NHL:ssä enemmänkin yleispuolustajiksi kuin isoja pistemääriä takoviksi hyökkääviksi puolustajiksi. Hyvin luistelevan ja kiekkoa liikuttavan Montourin hyökkäyspään vaistot ovat paremmat kuin kenelläkään edellä mainituista.

Tähän kauteen lähdettäessä Montourin pelipaikka Ducksin puolustuksessa on varma. Varmaa on myös se, että Montour parantaa viime kauden pistelukemiaan selvästi. Ainoa mikä on vielä epävarmaa, on se, onko Montour jo nyt alkavan kauden jälkeen Anaheimin eniten pisteitä tehnyt puolustaja vai ei.

Kaikki merkit kuitenkin viittaavat siihen, että Montour on Ducks-puolustuksen kiekollinen johtaja ennemmin kuin myöhemmin.

Lue myös

NHL:n Top5-puolustukset 2017-18: Predators-puolustus on rautaa

NHL | 3.10.2017 12:30
Jatkoajan NHL-toimitus otti kauden kynnyksellä kynsiinsä sarjan parhaat puolustukset. Listauksessa on otettu huomioon niin puolustuksen kuin maalivahtienkin tasokkuus. lue lisää

Beauchemin palaa jälleen Ducksiin

NHL | 21.8.2017 23:44
37-vuotias puolustaja Francois Beauchemin on tehnyt vuoden sopimuksen Anaheim Ducksin kanssa. Hän oli ollut ilman seuraa kesäisen ulososton jälkeen. lue lisää

Bryan Murray on poissa

NHL | 12.8.2017 21:00
Viidessä NHL-seurassa päävalmentajana ja neljässä toimitusjohtajana työskennellyt Bryan Murray on kuollut 74-vuotiaana. lue lisää

Sopimus tuli: Fowlerin jättisopimus on viimeisiä nauloja Ducksin palkkakattoon

NHL | 4.7.2017 12:00
Cam Fowler solmi kahdeksan vuoden ja yhteensä 52 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen Anaheim Ducksin kanssa. Sopimus tuli -juttusarja arvioi kauden 2018-19 alusta voimaan tulevan sopimuksen onnistumisen. lue lisää

Fowlerille massiivinen jatko Ducksiin

NHL | 1.7.2017 21:38
Puolustaja Cam Fowler on tehnyt Anaheim Ducksin kanssa kahdeksan vuoden jatkosopimuksen, jonka vuosipalkka on 6,5 miljoonaa dollaria. lue lisää

Kommentit

Brandon Montour

Anaheim #26 R p
s. 1994 Tilbury, ON, CAN
183CM / 84KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2014 Anaheim Ducks 2. kierros #55