x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Brandon Montour matkalla tähtiin

Brandon Montour on muutamassa vuodessa noussut varaamattomasta pelaajasta Ducks-puolustuksen vakiokasvoksi ja yhdeksi joukkueen suurimmista tulevaisuuden toivoista.

Brandon Montourin matka NHL:ään ei ole se tavallisin. Kanadalaispuolustaja jätettiin varaamatta kahtena ensimmäisenä mahdollisena varausvuotenaan NHL:n varaustilaisuudessa.

Kun varaus lopulta osui kohdalle vuoden 2014 varaustilaisuuden toisella kierroksella, oli Montour jo valittu USHL:ssä sekä vuoden pelaajaksi että vuoden puolustajaksi, vieläpä samana vuonna. Kaksi vuotta myöhemmin kaudella 2015-16 Montour oli jo AHL:n toiseksi tehokkain puolustaja.

Viime kaudella hyökkäävä puolustaja otti paikkansa Anaheim Ducksin kokoonpanosta eikä ole sen jälkeen katsonut taakseen.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että Montour on Ducks-puolustuksen kiekollinen johtaja ennemmin kuin myöhemmin.

Montour vakuutti Ducks-johdon jopa siinä määrin, että joukkue uskalsi viime kesänä luopua Shea Theodoresta laajennusvaraustilaisuuden yhteydessä, vaikka juuri Theodorelle oli aiemmin kaavailtu isoa roolia Anaheimin puolustuksessa hänen kiekollisten taitojensa takia.

Montour pelasi kuitenkin paremmin ja ennen kaikkea varmemmin kuin Theodore, mikä käänsi taistelun pelipaikoistaan hänen edukseen.

Tällä kaudella Montour on ottamassa paikkansa Ducks-puolustuksen vakiokasvona pelaten samoilla vahvuuksilla kuin tähänkin asti. Nämä vahvuudet erottavat 23-vuotiaan kanadalaisen Ducksin muista nuorista puolustajista.

Sillä siinä missä Hampus Lindholm on yksi NHL:n parhaita puolustavia puolustajia, eivät ruotsalaisen hyökkäyspään vaistot ole samalla tasolla kuin Montourilla.

Cam Fowler ja Sami Vatanen ovat myös hyviä ja tärkeitä puolustajia Anaheimille, mutta molemmat ovat profiloituneet NHL:ssä enemmänkin yleispuolustajiksi kuin isoja pistemääriä takoviksi hyökkääviksi puolustajiksi. Hyvin luistelevan ja kiekkoa liikuttavan Montourin hyökkäyspään vaistot ovat paremmat kuin kenelläkään edellä mainituista.

Tähän kauteen lähdettäessä Montourin pelipaikka Ducksin puolustuksessa on varma. Varmaa on myös se, että Montour parantaa viime kauden pistelukemiaan selvästi. Ainoa mikä on vielä epävarmaa, on se, onko Montour jo nyt alkavan kauden jälkeen Anaheimin eniten pisteitä tehnyt puolustaja vai ei.

Kaikki merkit kuitenkin viittaavat siihen, että Montour on Ducks-puolustuksen kiekollinen johtaja ennemmin kuin myöhemmin.

Lue myös

Terävä kärki ja laaja materiaali ovat Sharksin aseet − Ducks ei ole pystynyt vastaamaan haasteeseen

NHL | 18.4.2018 7:30
Runkosarjan lopussa Anaheim Ducks oli NHL:n kuumimpia joukkueita. Pudotuspelien alettua San Jose Sharks on kuitenkin jäädyttänyt divisioonavastustajansa täysin ja on menossa vakuuttavalla pelillä seuraavalle kierrokselle. lue lisää

Pudotuspeliennakko: Getzlafin johtama keskikaista liian kova pala purtavaksi Sharksille

NHL | 12.4.2018 13:00
Tyynenmeren divisioonan ensimmäisellä kierroksella vastakkain asettuvat Kalifornian jättiläiset, Anaheim Ducks ja San Jose Sharks. Sarjasta on odotettavissa tasainen kamppailu, johon väkevän loppukauden pelannut Ducks lähtee hienoisena ennakkosuosikkina. lue lisää

Tilastoanalyysi: Predators ja Jets lännen hallitsijat, Golden Knightsin eteneminen jatkoon ei olisi yllätys

NHL | 11.4.2018 6:30
NHL:n pudotuspelit ja taisto himoitusta Stanley Cupista alkavat keskiviikkona. Jatkoaika perkaa tilastoanalyysin avulla Läntisen konferenssin vahvimmat joukkueet ja käsittelee ensimmäisen kierroksen pudotuspeliparien välisiä voimasuhteita. lue lisää

NHL 65:00 -podcast − Läntinen konferenssi: Patrik Laine ja Jets ottavat ensimmäisen ottelusarjavoittonsa

NHL | 10.4.2018 6:30
NHL:ssä runkosarja on taputeltu, ja on aika aloittaa pudotuspelit. NHL 65:00 -podcast on siirtänyt myös kellonsa pudotuspeliaikaan, joten toimittajat lyövät omat arvionsa kehiin pudotuspelien ottelusarjoista ensimmäisen kierroksen osalta. lue lisää

Ducksin puolustukseen lovi - Bieksalla edessään viikkojen sairausloma käsileikkauksen jäljiltä

NHL | 16.3.2018 22:21
Anaheim Ducksin puolustaja Kevin Bieksa on arviolta 2−5 viikkoa poissa kaukalosta käsileikkauksen jäljiltä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Brandon Montour

Anaheim #26 R p
s. 1994 Tilbury, ON, CAN
183CM / 84KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2014 Anaheim Ducks 2. kierros #55