Brandon Montour matkalla tähtiin

Brandon Montour on muutamassa vuodessa noussut varaamattomasta pelaajasta Ducks-puolustuksen vakiokasvoksi ja yhdeksi joukkueen suurimmista tulevaisuuden toivoista.

Brandon Montourin matka NHL:ään ei ole se tavallisin. Kanadalaispuolustaja jätettiin varaamatta kahtena ensimmäisenä mahdollisena varausvuotenaan NHL:n varaustilaisuudessa.

Kun varaus lopulta osui kohdalle vuoden 2014 varaustilaisuuden toisella kierroksella, oli Montour jo valittu USHL:ssä sekä vuoden pelaajaksi että vuoden puolustajaksi, vieläpä samana vuonna. Kaksi vuotta myöhemmin kaudella 2015-16 Montour oli jo AHL:n toiseksi tehokkain puolustaja.

Viime kaudella hyökkäävä puolustaja otti paikkansa Anaheim Ducksin kokoonpanosta eikä ole sen jälkeen katsonut taakseen.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että Montour on Ducks-puolustuksen kiekollinen johtaja ennemmin kuin myöhemmin.

Montour vakuutti Ducks-johdon jopa siinä määrin, että joukkue uskalsi viime kesänä luopua Shea Theodoresta laajennusvaraustilaisuuden yhteydessä, vaikka juuri Theodorelle oli aiemmin kaavailtu isoa roolia Anaheimin puolustuksessa hänen kiekollisten taitojensa takia.

Montour pelasi kuitenkin paremmin ja ennen kaikkea varmemmin kuin Theodore, mikä käänsi taistelun pelipaikoistaan hänen edukseen.

Tällä kaudella Montour on ottamassa paikkansa Ducks-puolustuksen vakiokasvona pelaten samoilla vahvuuksilla kuin tähänkin asti. Nämä vahvuudet erottavat 23-vuotiaan kanadalaisen Ducksin muista nuorista puolustajista.

Sillä siinä missä Hampus Lindholm on yksi NHL:n parhaita puolustavia puolustajia, eivät ruotsalaisen hyökkäyspään vaistot ole samalla tasolla kuin Montourilla.

Cam Fowler ja Sami Vatanen ovat myös hyviä ja tärkeitä puolustajia Anaheimille, mutta molemmat ovat profiloituneet NHL:ssä enemmänkin yleispuolustajiksi kuin isoja pistemääriä takoviksi hyökkääviksi puolustajiksi. Hyvin luistelevan ja kiekkoa liikuttavan Montourin hyökkäyspään vaistot ovat paremmat kuin kenelläkään edellä mainituista.

Tähän kauteen lähdettäessä Montourin pelipaikka Ducksin puolustuksessa on varma. Varmaa on myös se, että Montour parantaa viime kauden pistelukemiaan selvästi. Ainoa mikä on vielä epävarmaa, on se, onko Montour jo nyt alkavan kauden jälkeen Anaheimin eniten pisteitä tehnyt puolustaja vai ei.

Kaikki merkit kuitenkin viittaavat siihen, että Montour on Ducks-puolustuksen kiekollinen johtaja ennemmin kuin myöhemmin.

Lue myös

Antti Niemi pysäytti Anaheim Ducksin, Senatorsille pisteet Philadelphiasta

NHL | 3.2.2018 23:31
NHL:n lauantai-illan kahdessa ottelussa Antti Niemi pelasi kauden parhaan pelinsä torjuen Montreal Canadiensin voittoon Anaheim Ducksista. Ottawa Senators oli puolestaan lähellä voittoa Philadelphia Flyersista jo varsinaisella peliajalla. lue lisää

Pelikielto katkaisee Coglianon teräsmiesputken

NHL | 15.1.2018 0:15
Anaheim Ducksin Andrew Cogliano on saanut kahden ottelun pelikiellon lauantain ottelun taklauksestaan. lue lisää

Yksi NHL:ssä, toinen Rautaliigassa ja kolmas jo lopetti – Miten Kossilan veljekset ajautuivat eri teille?

NHL | Muut Sarjat | 6.12.2017 12:00
Kiekkoveljekset Kossila: Kalle, Joshua ja Otto. Kolme miestä ja kolme täysin erilaista suuntaa. Kaikki tavallaan samasta puusta veistettyjä miehiä, mutta miten tässä näin kävi? Jatkoaika selvitti asiaa. lue lisää

Kalle Kossila – Määrätietoinen NHL-pelaaja ja AHL-taiteilija

NHL | 6.12.2017 12:00
Kossilan veljesten keskimmäinen vesa, Kalle, on ollut veljestriosta aina päämäärätietoisin ja ahkerin harjoittelija. Taidot ja määrätietoisuus ovat vieneet Kossilan aina NHL-jäille asti. lue lisää

Kaupat tuli: Sami Vatanen kauppatavarasta johtopuolustajaksi

NHL | 4.12.2017 18:00
Anaheim Ducks uhrasi Sami Vatasen paikatakseen pahoin haavoittunutta sentterikaartiaan. Samalla Vatanen saa uuden alun nousevan Devilsin takalinjojen avainhahmona. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Brandon Montour

Anaheim #26 R p
s. 1994 Tilbury, ON, CAN
183CM / 84KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2014 Anaheim Ducks 2. kierros #55