Mielipide

Bennettin vuoro

NHL / Kolumni
Tarvitseeko Penguins lisää veteraanivahvistuksia? Ei, jos Beau Bennettin tasoisilta nuorilta kysytään.

Mihin konkareita tarvitaan? Chicago Blackhawks hankki Michal Handzusin Stanley Cupin voittaneeseen joukkueeseen siirtorajalla. Los Angeles Kingsillä oli Willie Mitchell, Boston Bruinsilla Mark Recchi ja Chicagolla edellisen mestaruuden aikaan John Madden. Pittsburgh Penguins yritti tosissaan menneellä kaudella hyökätä kohti mestaruutta hankkimalla kaksi veteraania. Vaikka Jarome Iginla ja Brenden Morrow pelasivat ihan mukiinmenevästi, ei heistä ollut sateentekijöiksi.

Tällä kaudella herroja ei Penguinsin nutussa nähdä. Se on myönteinen asia. Joukkue ei tarvitse lisäjohtajuutta, sillä Sidney Crosby, Kris Letang ja Jevgeni Malkin ovat nuoresta iästään huolimatta kokeneita. Penguins on heidän joukkueensa, eikä harmoniaa tarvita rikkomaan vanhoja, alkuperäisissä joukkueissaan tähdiksi nousseita konkareita.

Konkarivahvistusten sijaan Penguins tarvitsee lisää nuorta intoa. Joukkuetta on vaivannut tietty nälkäisyyden puute ja tulos on jäänyt pudotuspeleissä vaisuksi. Ratkaisuksi vaivaan teräskaupungin joukkueella on päästää 21-vuotias laituri Beau Bennett lopullisesti irti. Yhdysvaltalainen antoi jo viime kaudella hyviä näyttöjä päästessään kentälle, mutta Iginlan ja Morrow'n saapuessa vastuu pieneni. Samalla joukkueen pelistä katosi tärkeä määrä energiaa.

Nuorissa pelaajissa on se hyvä puoli, että pelipaikkaa tavoitellessaan heidän on annettava kaikkensa. Tämä tarkoittaa raastavia kulmapelejä, karvaamista ja yleisesti kovaa työntekoa. Iginla on edelleen kova tekemään pisteitä, mutta ei hän Penguinsille koko sydäntään antanut. Morrow taas alkaa jo olla niin hidas kaikkien vammojensa jälkeen, ettei hänelle tyypillinen energiapelaaminen onnistu samaan malliin kuin ennen.

Bennettin potentiaalista kertoo se, että hänen nimensä löytyy Yhdysvaltojen olympiaehdokkaiden listalta. Hyvä saavutus siihen nähden, että nuorukaisella on takanaan vasta 32 ottelua runkosarjasta ja pudotuspeleistä yhteensä. Otteluita on kuitenkin sen verran vyöllä viime kaudelta, ettei Bennett voi voittaa Calder Trophyä vuoden tulokkaana. Kyvyt siihen kyllä riittäisivät.

Bennett tulee taistelemaan pelipaikasta Malkinin laidalla Jussi Jokisen kanssa. Jokinen antoi harjoitusotteluissa hyviä näyttöjä paikan puolesta iskemällä muun muassa hattutempun Columbus Blue Jacketsia vastaan. Luultavasti molempia tullaan näkemään Malkinin ketjussa kauden aikana ja paremmin onnistuva tulee saamaan lopullisen paikan. Sinivalkoiset lasit poissa silmiltä uskoisin sen olevan Bennett.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös