Mielipide

Avausottelu on Ässille pakkovoitto

LIIGA / Kolumni
Ässät lähtee pudotuspelien avauskierrokselle kotietu turvanaan. Ensimmäinen peli Porissa on pakko voittaa, sillä Ässien voitto Hakametsästä vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Soluttauduin runkosarjan aikana monen liigajoukkueen fanikatsomoon tai niiden välittömään läheisyyteen aistiakseni tunnelmaa lähempää. Ei se tietenkään yllätyksenä tullut, että Porin tunnelma oli kokemusmielessä parasta. Raumalla oli hetkensä, mutta Turussa monta vuotta pelejä seuranneelle meininki ja möykkä olivat virkistävää vaihtelua. Se kuitenkin lähikaupungeista.

Pienenä yllätyksenä tuli, miten yleisön hurmoksen tuoman energialisän voi aistia pelaajista katsomoon saakka. Tietysti osansa on valmennuksella, kun hyökkääjiä ohjeistetaan ajamaan maalille ja pakkeja toimittamaan sinne aktiivisemmin kiekkoa. Silti lauantai-illan Isomäki oli atmosfääriltään sellainen, että sen voi helposti uskoa tuovan myös pelaajien otteisiin lisää pontta.

Ässien ja Ilveksen edellisessä kohtaamisessa Tampereella tupsukorvat hallitsivat kamppailua mielin määrin. Ässät voitti lähinnä 39 torjunnallaan Ilveksen nollanneen Andreas Bernardin turvin. Jos Ässät ensimmäisen osaottelun voittaa, on sillä tällä kertaa "varaa" hävitä Hakametsässä. Tällöin lyhyt ottelusarja ratkaistaisiin lauantaina Porissa.

Moni kiekkojännäri kohkaa isojen budjettien Kärppien ja HIFK:n otteluparista, mutta Ässien ja Ilveksen välisestä näytelmästä on lupa odottaa jopa eeppisempää trilleriä. Draaman kannalta patapaitojen voitto avauspelistä tietäisi jatkoa ajatellen maksimaalisen jännittäviä asetelmia.

Ässien päävalmentaja Jyrki Aho valitteli runkosarjan päätyttyä, että vaativassa painetilassa pelaajat eivät ole kyenneet pelaamaan rennosti nauttien. Mahdollisella lauantain ottelulla olisi siis kaksi puolta. Vaikka Ässät tuntisi painetta ratkaisevassa ottelussa, olisi myös Ilveksen varsin ikävä tulla porilaiseen lauantaisaunaan.

Ilves saanee Hakametsän täyteen. Minimuotoisessa sarjassa jo avausottelu on kriittinen, sillä Porista voiton ryöstäessään vaaka kallistuisi Ilvekselle. Kotiedun merkitys muodostunee Ässien ja Ilveksen kohtaamisissa nyt poikkeuksellisen suureksi, sillä moniko uskoo viimeisillä kierroksilla pettyneen patapakan hakevan voiton hyvävireiseltä Ilvekseltä — ja vielä täpötäydestä Hakametsästä?

Porilaisten kannattaa löytää jo keskiviikkona hallille, sillä hienoksi ja kotijoukkueelle tärkeäksi todistetun yleisön tuesta on erityisesti tässä vaiheessa kautta apua. Lauantaina se voi olla myöhäistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös