Avalanche-hyökkäyksen noustava taantumasta

Denverissä tuskailtiin hyökkäystehottomuuden kanssa viime kaudella. Maaleja ei tullut huippuyksilöistä huolimatta. Tämän osa-alueen on kehityttävä alkavalla kaudella ja paljon.

Viime kaudella Colorado Avalanche luotti hyökkäyksessä liikaa tähtikolmikkoonsa Nathan MacKinnon-Gabriel Landeskog-Matt Duchene, jonka tehot jäivät kauas odotuksista. 

Avalanche teki viime kaudella vähiten maaleja, juuri ja juuri keskimäärin kaksi osumaa ottelua kohden. Tehottomuuden taustalla oli vähäinen laukausmäärä ja alhainen onnistumisprosentti.

Kapteeni Landeskog pelasi uransa toistaiseksi heikomman kauden. Vain 35 pistettä 72 ottelussa teholukeman näyttäessä lohduttomat -25. Duchene jatkaa kärkihyökkääjänä, vaikka myyntihuhut vellovat edelleen kovina.

Myös Duchene pelasi uransa heikoimman kauden. Avalanchen kannalta tilanne on ongelmallinen, sillä kauppahuhut varmasti vaikuttavat keskushyökkääjän peliin negatiivisesti, mikä taas laskee Duchenen markkina-arvoa.

Landeskog ja Duchene pelaavat usein samassa ketjussa, vaikka tilastojen valossa kaksikon yhteispeli takkuaa.

Negatiivisen tutkaparin erottaminen on Avalanche-valmennuksen keskeinen tehtävä alkavalla kaudella. Esimerkiksi nuoret laitahyökkääjät Nail Jakupov ja Mikko Rantanen ovat erittäin aktiivisia laukojia.

Etenkin salamannopea venäläinen kykenisi tuomaan tukea Landeskogille, mutta vuoden 2012 ykkösvarauksen ura on pahasti laskusuunnassa. Alisuorittaneen pelaajan ei ole helppoa nostaa tasoaan alisuorittavassa joukkueessa.

Rantasella on puolestaan alla tehokas tulokaskausi, ja Avalanchen viime kauden parhaalta maalintekijältä odotetaan lisää kehitysaskeleita − siihen kuuluisaan toisen kauden kiroukseen ei ole varaa Rantasella eikä Avalanchella.

Kurjan viime kauden jälkeen valokeila pitää kuitenkin suunnata joukkueen tähtihyökkääjiin. Landeskogin, Duchenen ja MacKinnonin on noustava alennustilastaan.

Lue myös

Ruotsalaiskapteenit johdattavat joukkonsa Tukholmaan – Duchene pelaakin Senators-paidassa

NHL | 10.11.2017 7:00
Colorado Avalanche ja Ottawa Senators pelaavat perjantaina ja lauantaina runkosarjan ottelut Tukholman Globenissa. Vaikka molemmilla joukkueilla on ruotsalainen kapteeni, kohdistuu suurin mielenkiinto Matt Ducheneen, joka siirtyi juuri Tukholman-pelien alla Avalanchesta Senatorsiin. lue lisää

Uudestisyntynyt Avalanche nousemassa heittopussista haastajaksi

NHL | 15.10.2017 12:00
Colorado Avalanche on aloittanut kautensa vahvemmin kuin ennakkoon useimmat osasivat odottaa. Onnistujia on ollut laajalla rintamalla ja erityisesti tutkaparien löytyminen on hyvä merkki. Joukkue taistelee näillä otteilla pudotuspelipaikasta tosissaan. lue lisää

Colorado Avalanche - häpeällinen romahdus

NHL | 11.6.2017 14:25
Colorado Avalanchen kausi sijoittuu adjektiivispektrissä katastorfaalisen ja häpeällisen tienoille. lue lisää

Mikko Rantanen sentteriksi − nyt tai ei koskaan

NHL | 3.2.2018 11:16
Colorado Avalanche menetti ykkössentterinsä Nathan MacKinnonin muutamaksi viikoksi sairastuvalle. Pudotuspelipaikasta taistelevan joukkueen sentteriongelmaan voisi löytyä ratkaisu ykkösketjun laidalta. lue lisää

Huomaamaton tähti − Rantanen noussut Avalanchen kärkipelaajaksi

NHL | 29.12.2017 17:30
21-vuotias Colorado Avalanchessa pelaava Mikko Rantanen on jäänyt vaille ansaitsemaansa huomiota. Nyt on korkea aika nostaa suomalaismies jalustalle ja osoittaa, kuinka hyvin hänen pelinsä todellisuudessa kulkeekaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Mikko Rantanen

Colorado #96 L h
s. 1996 Nousiainen
193CM / 96KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2015 Colorado Avalanche 1. kierros #10