Avalanche-hyökkäyksen noustava taantumasta

Denverissä tuskailtiin hyökkäystehottomuuden kanssa viime kaudella. Maaleja ei tullut huippuyksilöistä huolimatta. Tämän osa-alueen on kehityttävä alkavalla kaudella ja paljon.

Viime kaudella Colorado Avalanche luotti hyökkäyksessä liikaa tähtikolmikkoonsa Nathan MacKinnon-Gabriel Landeskog-Matt Duchene, jonka tehot jäivät kauas odotuksista. 

Avalanche teki viime kaudella vähiten maaleja, juuri ja juuri keskimäärin kaksi osumaa ottelua kohden. Tehottomuuden taustalla oli vähäinen laukausmäärä ja alhainen onnistumisprosentti.

Kapteeni Landeskog pelasi uransa toistaiseksi heikomman kauden. Vain 35 pistettä 72 ottelussa teholukeman näyttäessä lohduttomat -25. Duchene jatkaa kärkihyökkääjänä, vaikka myyntihuhut vellovat edelleen kovina.

Myös Duchene pelasi uransa heikoimman kauden. Avalanchen kannalta tilanne on ongelmallinen, sillä kauppahuhut varmasti vaikuttavat keskushyökkääjän peliin negatiivisesti, mikä taas laskee Duchenen markkina-arvoa.

Landeskog ja Duchene pelaavat usein samassa ketjussa, vaikka tilastojen valossa kaksikon yhteispeli takkuaa.

Negatiivisen tutkaparin erottaminen on Avalanche-valmennuksen keskeinen tehtävä alkavalla kaudella. Esimerkiksi nuoret laitahyökkääjät Nail Jakupov ja Mikko Rantanen ovat erittäin aktiivisia laukojia.

Etenkin salamannopea venäläinen kykenisi tuomaan tukea Landeskogille, mutta vuoden 2012 ykkösvarauksen ura on pahasti laskusuunnassa. Alisuorittaneen pelaajan ei ole helppoa nostaa tasoaan alisuorittavassa joukkueessa.

Rantasella on puolestaan alla tehokas tulokaskausi, ja Avalanchen viime kauden parhaalta maalintekijältä odotetaan lisää kehitysaskeleita − siihen kuuluisaan toisen kauden kiroukseen ei ole varaa Rantasella eikä Avalanchella.

Kurjan viime kauden jälkeen valokeila pitää kuitenkin suunnata joukkueen tähtihyökkääjiin. Landeskogin, Duchenen ja MacKinnonin on noustava alennustilastaan.

Lue myös

Uudestisyntynyt Avalanche nousemassa heittopussista haastajaksi

NHL | 15.10.2017 12:00
Colorado Avalanche on aloittanut kautensa vahvemmin kuin ennakkoon useimmat osasivat odottaa. Onnistujia on ollut laajalla rintamalla ja erityisesti tutkaparien löytyminen on hyvä merkki. Joukkue taistelee näillä otteilla pudotuspelipaikasta tosissaan. lue lisää

Colorado Avalanche - häpeällinen romahdus

NHL | 11.6.2017 14:25
Colorado Avalanchen kausi sijoittuu adjektiivispektrissä katastorfaalisen ja häpeällisen tienoille. lue lisää

Matt Duchenen matka Avalanchen keulakuvasta siirtohuhujen pyörteisiin

NHL | 17.9.2017 16:00
Nykyistä Kanadan World Cup -pelaajaa on väitetysti yritetty kaupitella jo toista vuotta. Onko tulevaisuus edelleen Denverissä, vai olisiko jo uuden alun aika? Seuraavassa katsaus Matt Duchenen uraan Colorado Avalanchessa ja häntä koskeviin siirtohuhuihin, jotka ovat jälleen kiihtymässä harjoitusleirien alkaessa. lue lisää

Jakupoville uusi tilaisuus NHL-uran elvyttämiseen

NHL | 5.7.2017 9:58
Nail Jakupov on löytänyt itselleen uuden seuran. lue lisää

Rantasen Coloradolla raskas ilta Philadelphiassa

NHL | 1.3.2017 5:23
Colorado Avalanchen kausi on ollut yhtä pakenemista takaa häämöttävältä lumivyöryltä. Nousiaisista maailmalle lähtenyt Mikko Rantanen ei ole nauttinut yhtä suuresta mediahuomiosta, kuin Toronton Auston Matthews tai Winnipegin Patrik Laine, mutta 20-vuotias Rantanen on osoittanut olevansa hyvän maineensa arvoinen pelaaja. lue lisää

Kommentit

Matt Duchene

Colorado #9 L kh
s. 1991 Haliburton, ON, CAN
180CM / 91KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2009 Colorado Avalanche 1. kierros #3