Avalanche-hyökkäyksen noustava taantumasta

Denverissä tuskailtiin hyökkäystehottomuuden kanssa viime kaudella. Maaleja ei tullut huippuyksilöistä huolimatta. Tämän osa-alueen on kehityttävä alkavalla kaudella ja paljon.

Viime kaudella Colorado Avalanche luotti hyökkäyksessä liikaa tähtikolmikkoonsa Nathan MacKinnon-Gabriel Landeskog-Matt Duchene, jonka tehot jäivät kauas odotuksista. 

Avalanche teki viime kaudella vähiten maaleja, juuri ja juuri keskimäärin kaksi osumaa ottelua kohden. Tehottomuuden taustalla oli vähäinen laukausmäärä ja alhainen onnistumisprosentti.

Kapteeni Landeskog pelasi uransa toistaiseksi heikomman kauden. Vain 35 pistettä 72 ottelussa teholukeman näyttäessä lohduttomat -25. Duchene jatkaa kärkihyökkääjänä, vaikka myyntihuhut vellovat edelleen kovina.

Myös Duchene pelasi uransa heikoimman kauden. Avalanchen kannalta tilanne on ongelmallinen, sillä kauppahuhut varmasti vaikuttavat keskushyökkääjän peliin negatiivisesti, mikä taas laskee Duchenen markkina-arvoa.

Landeskog ja Duchene pelaavat usein samassa ketjussa, vaikka tilastojen valossa kaksikon yhteispeli takkuaa.

Negatiivisen tutkaparin erottaminen on Avalanche-valmennuksen keskeinen tehtävä alkavalla kaudella. Esimerkiksi nuoret laitahyökkääjät Nail Jakupov ja Mikko Rantanen ovat erittäin aktiivisia laukojia.

Etenkin salamannopea venäläinen kykenisi tuomaan tukea Landeskogille, mutta vuoden 2012 ykkösvarauksen ura on pahasti laskusuunnassa. Alisuorittaneen pelaajan ei ole helppoa nostaa tasoaan alisuorittavassa joukkueessa.

Rantasella on puolestaan alla tehokas tulokaskausi, ja Avalanchen viime kauden parhaalta maalintekijältä odotetaan lisää kehitysaskeleita − siihen kuuluisaan toisen kauden kiroukseen ei ole varaa Rantasella eikä Avalanchella.

Kurjan viime kauden jälkeen valokeila pitää kuitenkin suunnata joukkueen tähtihyökkääjiin. Landeskogin, Duchenen ja MacKinnonin on noustava alennustilastaan.

Lue myös

Ruotsalaiskapteenit johdattavat joukkonsa Tukholmaan – Duchene pelaakin Senators-paidassa

NHL | 10.11.2017 7:00
Colorado Avalanche ja Ottawa Senators pelaavat perjantaina ja lauantaina runkosarjan ottelut Tukholman Globenissa. Vaikka molemmilla joukkueilla on ruotsalainen kapteeni, kohdistuu suurin mielenkiinto Matt Ducheneen, joka siirtyi juuri Tukholman-pelien alla Avalanchesta Senatorsiin. lue lisää

Uudestisyntynyt Avalanche nousemassa heittopussista haastajaksi

NHL | 15.10.2017 12:00
Colorado Avalanche on aloittanut kautensa vahvemmin kuin ennakkoon useimmat osasivat odottaa. Onnistujia on ollut laajalla rintamalla ja erityisesti tutkaparien löytyminen on hyvä merkki. Joukkue taistelee näillä otteilla pudotuspelipaikasta tosissaan. lue lisää

Colorado Avalanche - häpeällinen romahdus

NHL | 11.6.2017 14:25
Colorado Avalanchen kausi sijoittuu adjektiivispektrissä katastorfaalisen ja häpeällisen tienoille. lue lisää

Rapakon takaa, marraskuu: Duchene-kauppa heijastui sekä joukkueisiin että yksilöihin

NHL | 10.12.2017 12:00
Matt Duchene kaupattiin marraskuun kuudentena Colorado Avalanchesta Ottawa Senatorsiin, minkä seurauksena Kyle Turris siirtyi Senatorsista Nashville Predatorsiin. Kolmen joukkueen välinen kauppa heijastui vahvasti marraskuun joukkue- ja pelaajavalintoihin, sillä nousijoiksi valikoituivat Predators ja Nathan MacKinnon. lue lisää

Landeskogille NHL-uran kolmas pelikielto - nyt neljä peliä

NHL | 28.11.2017 7:46
Colorado Avalanchen kapteeni Gabriel Landeskog on saanut neljän ottelun pelikiellon poikittaisesta mailasta. Rike tapahtui lauantaina ottelussa Calgary Flamesia vastaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Gabriel Landeskog

Colorado #92 L vlh
s. 1992 Stockholm, SWE
184CM / 93KG
SOPIMUS: 2021
VARAUS: 2011 Colorado Avalanche 1. kierros #2