Mielipide

Aurinkokuningas pelastaa Tapparan

LIIGA / Kolumni
Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen voi kävellä parvekkeelle, korkata oluen ja huutaa suoraa huutoa metsään. Juhani Tamminen on Tapparan vapahtaja.

Tapparan päävalmentajan Jussi Tapolan klubitakki on tärissyt jo syksyn ensisateista lähtien. Tässä kiekkouniversumissa on vain yksi aurinko, joka voisi kuivattaa Tapparan ruudin: Juhani "Aurinkokuningas" Tamminen.

On selvää, ettei Tapola ole laittanut elämässään tarpeeksi montaa ohjauspeliä kuntoon. Tämä on kylmä fakta ja vie noviisivalmentajalta työpaikan. Jos et kestä paineita, lähde pois keittiöstä.

Tamminen on tunnetusti laittanut ohjauspelejä kuntoon useammin kuin Päivi Räsänen on kieltänyt jotain kivaa Suomen kansalta. Jääkiekko on yksinkertainen peli, jossa neljä syöttöä rikkoo minkä tahansa puolustuksen ja lopulta Tammisen joukkue voittaa.

Leinonen kääntää pian Tappara-kauden momentumin. Tamminen on Tapparan The Big Steal.

Aurinkokuninkaan kaltainen valmentajalegenda palauttaisi välittömästi Tapparan pelaajiston ja valmennuksen välisen kunnioituksen eli respectin. Auktoriteetti hoitaa homman. 48 seasons, baby.

Tapparan urheilullinen ja työteliäs identiteetti sopii kuin nenä päähän Tammisen menestystä niittäneen 60 minuutin paine –pelitaktiikan kanssa. Suhde tulee olemaan täydellinen.

Mikäli Jääkiekkoliiton ja Liigan päättäjien viha Tammista kohtaan ei pääse väliin, Tapparan matkaa kohti kevään Broadwayta ei voida estää. Unohtakaa Lukon konkarit, uusi freesi HIFK ja KalPan kiekollinen dominanssi.

Kun toimitusjohtaja Mikko Leinonen painaa puhelimensa pikavalintaa numero 79, kiekkobuumi syttyy Tampereelle välittömästi. Hakametsä, Liigan unisin kirkko, muuttuu samantien brasilialaisiksi sambafestivaaleiksi.

Tampereen kaupunki joutuu todennäköisesti repimään katsomokapasiteettia pienentäneet seisomakatsomot alas, jotta kaikki halukkaat mahtuvat halliin.

Tätä voi argumentoida miltä kantilta tahansa, mutta Leinonen kääntää pian Tappara-kauden momentumin. Tamminen on Tapparan The Big Steal, todellinen low risk, high reward -valmentaja.

Ja sitten vain silittämään klubitakkeja. Chapeau, my fuckingratulations.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös