Mielipide

Antakaa Suikkaselle aseet

LIIGA / Kolumni
Kärpät ei ole vahvistunut kesän aikana odotetusti. Laitetaanko Oulussa nyt ensisijaisesti kuntoon viihdetuote Oulun Kärppiä?

Kärppien viime kauden hyökkäystehoista on kadonnut kolmesataa pistettä. Ouluun jääneet hyökkääjät tehtailivat viime sesongilla vain 62 pistettä - niistäkin yli puolet teki yksi mies.

Pistevajeen paikkaaminen on vaikea tehtävä, mutta Kärppien resursseilla sen ei pitäisi olla missään nimessä mahdotonta.

Uudet kotimaiset hyökkäyspään hankinnat tuovat - kaiken osuessa täydellisesti nappiin - noin 130 pistettä. Sitten John Albert ja John Doe latovat ne puuttuvat yli 100 pistettä?

Tuskinpa.

Eipä ihme, että Kai Suikkanen parahti Radio Pookin haastattelussa päästäneensä eräänkin ärräpään miettiessään kokoonpanoa.

− Täällä joukkue kootaan sen mukaan, että voitetaan, Lauri Marjamäki vakuutti lähtiessään.

Juuri nyt ei siltä näytä. Paljon ehtii tietysti vielä tapahtua, mutta Kärppien kannalta huolestuttavan vähän on tapahtunut tähän mennessä. Maalivahtiosasto ja puolustus ovat kohtalaisessa kuosissa, mutta hyökkäyksestä puuttuu terävin kärki. Hankintalistalla on Albertin jälkeen vain yksi hyökkääjä.

Toivottavasti syy ei löydy alta.

"Pelin pitää viihdyttää vieraita läpi kauden ja juuri tästä syystä Suikkanen valmentaa jatkossa Kärppiä"

Viime vuosien menestyksestä huolimatta Kärppien ottelutapahtumaa on moitittu tylsäksi. Isolla rahalla aition ostaneille yritysvieraille ei pari juhlapäivää huhtikuun lopulla paljon merkitse, jos runkosarjan pelit aiheuttavat pelkästään haukottelua.

Pelin pitää viihdyttää vieraita läpi kauden ja juuri tästä syystä Suikkanen valmentaa jatkossa Kärppiä. Suikkasen Kainuun Sanomien haastattelussa keväällä lausuma "Ensi kaudella meille ei vittuilla" alleviivaa tätä missiota.

Toivottavasti kärppätoimistolla ei ajatella, että viihde-aspekti saadaan kuntoon säästöliekillä.

Juha Junno vahtii taloutta kuin haukka, aivan kuten hänen kuuluukin. Vaikka Kärpät tahkoaa voittoa, on yleinen taloustilanne edelleen kauniisti sanottuna haastava. Tämän lisäksi Oulussa on edessä halliremonttia ynnä muuta, johon myös Kärpät joutunee osallistumaan ainakin jossain määrin.

Ei Kärpät tietenkään millään pallokerho-budjetilla lähde liikkeelle, mutta käytetäänkö varmasti kaikki mahdolliset taloudelliset paukut, jotta varmistetaan yhtä kilpailukykyinen joukkue kuin edellisvuosina?

Suikkanen odottaa tätä tietysti aivan oikeutetusti. Miksei hän saisi yhtä hyviä aseita, kuin Marjamäki debyyttikaudellaan? Tuolloinhan Kärpissä pelasi muun muassa Juhamatti Aaltonen, joka kiekkoilee ensi kauden HIFK:ssa.

Suikkanen tuli Ouluun menestymään ja ansaitsee yhtä hyvät puitteet kuin Marjamäellä oli. Seurajohdon tehtävä on tarjota ne. Tällä hetkellä tuolla sektorilla on vielä paljon työtä tehtävänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös