Mielipide

Antakaa meille KalPa ja Ässät, niille emme putoa!

LIIGA / Kolumni
KalPa ja Ässät ovat kevään mustia hevosia, koska sinä et odota niiltä yhtään mitään.

Haluan pudotuspeleihin vastaan KalPan. Se on minun suosikeilleni helpompi. Ajatus Tapparasta tai JYPistä kavahduttaa. TPS nyt on TPS. KalPa on täynnä möttösiä, Eero Kilpeläinen ei ole pudotuspelivahti, ei niistä ole kevään koviin peleihin — antakaa meille KalPa!

Kuka haluaa pelata Pelicansia, Kärppiä tai HIFK:ta vastaan? Pelicansin kanssa hipatessa voi tulla mustelmia. Kärpät on voittanut mestaruuden 2000-luvulla sata kertaa, ja kun niillä on kukkosta ja pyörälää ja hyvä vire päällä. HIFK nyt on HIFK. Kaikki kuulostavat haastavilta — antakaa meille Ässät!

Et ylläty, kun Pelicans painelee välieriin. Joukkuetta pidetään jo valmiiksi niin ikävänä, että kulmakarvasi eivät värähdäkään, kun pussinokkalauma etenee neljän joukkoon.

TPS:n kohdatessaan se olisi jopa ennakkosuosikki, sillä turkulaiset eivät ole voittaneet Pelicansia kokonaiseen kahteen kauteen kertaakaan. Viime viikolla minäkin nimesin Pelicansin mustaksi hevoseksi. Mutta en minä asiaa pyöriteltyäni yllättyisi lahtelaisten menestyksestä. Turkooseilta on helppo odottaa jotain. Sinäkin odotat.

On ihan selvää, ettet ylläty, jos Tappara ja JYP ovat välierissä. Et taivastele, mikäli TPS pelaa keväällä mitaleista. Kärpät — kyllähän tämän nyt osasi nähdä! HPK on voittanut sinun lempijoukkueesi runkosarjassa, jos se ei ole lauantaina vastaan asettuva Tappara. HIFK nyt on edelleen HIFK, vaikka se olisi ollut kuinka onneton.

KalPa on täynnä möttösiä, Eero Kilpeläinen ei ole pudotuspelivahti, ei niistä ole kevään koviin peleihin.

KalPan viisikkopeli on ollut lähes koko kauden uomissaan. Kilpeläisen haparointi keväällä voi hyvin osoittautua myytiksi. Uskottelet itsellesi, että puolivälieriin kotiedun saavien vastustajien joukossa olisi joku muita helpompi ja mukavampi kohdattava. Valitset tietysti KalPan, joka on tehnyt toiseksi eniten maaleja ja kerännyt toiseksi eniten pisteitä. Mutta kun eivät ne ennenkään!

Ässät puolustaa kurinalaisesti. Suurin osa peleistä on vähämaalisia, eikä Andreas Bernardin taakse ole helppo saada kiekkoja, kun joukkue pelaa säntillisesti viisikkona. Uskottelet itsellesi, että tasaisesta keskikastista olisi saatavissa kivuton ottelupari puolivälieriin. Valitset tietysti Ässät, joka kääntää peliä nopeasti, ja joka saa Simon Suorannan johdolla lauantai-iltana Isomäki Areenan hurmokseen.

Jos joukkue pelkäisi suurinta osaa mahdollisista vastustajistaan, olisi parempi, että joukkue jättäisi kokonaan osallistumatta pudotuspeleihin. Mutta koska sinä et osaa odottaa KalPalta tai Ässiltä mitään, olisi siinä kaksi mieluisaa vastusta. Keskiviikkona Porissa kohtaavat KalPa ja Ässät, ja toinen näistä joukkueista on neljän joukossa, jos ne sattuvat osumaan vastakkain puolivälierissä.

Kiva skenaario. Tällöin sinun ja suosikkijoukkueesi ei ainakaan tarvitsisi hävetä putoamista helpoille KalPalle tai Ässille neljännesfinaaleissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös