x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Amerikassa ei kaikki ole suurta – Burrowsin kymmenen pelin pelikielto tuntuu mitättömältä

Jos potkit nakkikioskijonossa maassa makaavaa ihmistä päähän, teko on joko pahoinpitely tai törkeä pahoinpitely ja seurauksena todennäköisesti vankeusrangaistus. Jos teet saman NHL-kaukalossa, saat kymmenen pelin pelikiellon.

Alexandre Burrows tuomittiin kymmenen pelin pelikieltoon kovaotteisen hyökkääjän potkaistua Taylor Hallia kahdesti polvella päähän Hallin maatessa jäässä. Kymmenen peliä kuulostaa äkkiseltään kovalta rangaistukselta, mutta tekoon suhteutettuna se on pisara valtameressä.

Burrows kaatoi Hallin jäähän, löi tätä ensin nyrkeillään ja lopulta, kun ei enää pystynyt käyttämään käsiään, potkaisi tähtihyökkääjää kahdesti polvella päähän.

Tämä ei ole jääkiekkoa, vaan päällekarkaus ja pahoinpitely.

Edeltävästi Hall taklasi Burrowsia puhtaasti, mikä todetaan myös NHL:n kurinpitopäätöksessä. Tunteiden kuumeneminen pelin tiimellyksessä on ymmärrettävää, mutta Burrowsin reaktio puhtaaseen taklaukseen oli raskaasti ylimitoitettu.

Päähän potkiminen ei ole jääkiekkoa, vaan pahoinpitely.

Raukkamaisuudessaan Burrowsin teko lähenee Todd Bertuzzin hyökkäystä Steve Mooren kimppuun kaudella 2003-04. Tuolloin Bertuzzi tuomittiin heti loppukauden kestävään pelikieltoon ja lopulta kanadalaishyökkääjältä estettiin myös pelaaminen Euroopassa työsulkukaudella 2004-05.

Näiden kahden tapauksen suurin ero on siinä, että Hall ei loukkaantunut tilanteessa. Kaikki päävammat eivät kuitenkaan ilmene heti, vaan kehittyvät vuosien kuluessa. Siksi kaikkiin päähän kohdistuviin iskuihin tulee suhtautua erityisellä vakavuudella.

Tässä NHL kuitenkin epäonnistui pahasti.

Burrowsin teko oli poikkeuksellinen ja urheiluun täysin kuulumaton, mikä pitäisi näkyä myös rangaistuksessa. Kymmenen pelin pelikielto ei erotu esimerkiksi tämän kauden kurinpitopäätöksistä mitenkään, vaikka itse teko oli pöyristyttävän törkeä.

Avuttomassa asemassa olevan ihmisen lyömistä ja potkimista päähän. Siviilioikeudessa tätä käsiteltäisiin vähintään pahoinpitelynä, ellei jopa törkeänä pahoinpitelynä. Kiekkokaukalo ei ole yhteiskunnasta erillinen saareke, eikä peli ole vain peliä.

Burrowsin olisi pitänyt saada teostaan niin tuntuva rangaistus, ettei kenellekään muulle olisi enää juolahtanut mieleen tehdä mitään vastaavaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Gaborikin kevät kuluu kuntoutuksessa − kausi katkesi ennen aikojaan välilevyn pullistuman takia

NHL | 5.4.2018 22:05
Ottawa Senatorsin hyökkääjä Marian Gaborikin kausi on ohi. Hän kävi Los Angelesissa leikkauttamassa selkänsä välilevyn pullistuman takia. lue lisää

Erik Karlssonia ja tämän vaimoa kohtasi valtava suru − poika menehtyi

NHL | 20.3.2018 20:51
Ottawa Senatorsin kapteeni Erik Karlsson ja tämän vaimo Melinda Karlsson kokivat jotain sellaista, jota kukaan vanhempi ei halua kokea. Heidän poikansa menehtyi. lue lisää

Alt, Oduya ja Stewart uusiin osoitteisiin - Jussi Jokinen läpäisi siirtolistan

NHL | 26.2.2018 19:34
NHL:n siirtotakarajalla siirtolistalla on perinteisesti vilskettä. Sunnuntaina listalle päätyneistä pelaajista kolme päätyi vaihtamaan seuraa. Suomalaishyökkääjä Jussi Jokinen ei kelvannut kenellekään, joten hänet voidaan sijoittaa Blue Jacketsin farmijoukkueeseen. lue lisää

Kekäläinen sorvasi siirtotakarajapäivän ensimmäisen kaupan - Senators jatkoi tyhjennysmyyntiään

NHL | 26.2.2018 17:08
Columbus Blue Jackets -GM Jarmo Kekäläinen on hankkinut vahvistusta puolustukseensa Ottawa Senatorsista. lue lisää

Penguins satsaa kevääseen - vahvisti keskikaistaansa Derick Brassardilla

NHL | 23.2.2018 22:08
Hallitseva mestari Pittsburgh Penguins hankki vahvistuksekseen keskushyökkääjä Derick Brassardin Ottawa Senatorsista. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Alexandre Burrows

Ottawa #14 R vlh
s. 1981 Pincourt, PQ, CAN
185CM / 85KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: Ei varausta