Mielipide

Alisuorittanut Juhamatti Aaltonen vanhoilla näytöillä kohti MM-kisoja

MAAJOUKKUE / Kolumni
Leijonat ei saa MM-kisoihin kovimpia NHL-tähtiään. Tilanne ei kuitenkaan ole niin toivoton, että kisakoneeseen pitäisi ottaa yhtä Liigan suurimmista flopeista vanhojen meriittien perusteella.

Leijonat julkisti miehityksensä viimeiselle MM-leirille. Lähes lopullisessa kisamiehistössä huomio kiinnittyy yhteen pelaajaan, jolla ei nykykunnossaan pitäisi olla mitään asiaa maajoukkueeseen.

Juhamatti Aaltonen ei mahtunut HIFK:n kokoonpanoon ratkaisevassa välieräottelussa, ja on käsittämätöntä, että vaisun kauden jälkeen taiteilijasieluna tunnettu pääsee vielä maajoukkueeseen. 

Päävalmentaja Lauri Marjamäki tuntee Aaltosen hyvin ennestään, ja taitavan hyökkääjän ratkaisupotentiaali on koko kiekkokansan tiedossa. Leijoniin on tarjolla enemmän monipuolisia raatajia kuin luovia ratkaisijoita, mikä on ainoa Aaltosen valintaa puoltava tekijä.

HIFK:n kärkihankinnan kausi kuitenkin päättyi paitsi hyllytykseen ratkaisuottelussa myös yli 20 pelin maalittomaan putkeen, joten tuoreita näyttöjä ratkaisukyvystä ei ole. 

Aaltonen on onnistunut livahtamaan vanhoilla meriiteillä ohi jonon MM-kisakoneen lähtöselvitykseen.

Marjamäen debyyttikausi Leijonien päävalmentajana on toistaiseksi ollut hankala. Aaltosen kaltaiset pelaajavalinnat eivät enteile MM-kisojen sujuvan yhtään paremmin.

NHL:stä tai Liigan finaalijoukkueista saattaa vielä tulla muutama vahvistus, mutta Aaltosen mukanaolo edes MM-leirityksessä on väärä viesti. A-maajoukkueeseen ei ole mitään syytä ottaa seurajoukkueessa alisuorittanutta pelaajaa, vaikka palkintokaapissa onkin kultamitaleita.

Suomi ei kuitenkaan pysty taistelemaan pelaajamateriaalilla Kanadan, Ruotsin tai Venäjän tasoisia huippumaita vastaan, vaan Leijonien pärjääminen on kiinni tiiviistä yhteishengestä ja toimivasta pelitavasta.

Aaltosesta ei ole toteuttamaan kumpaakaan. Ei jatkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös