Mielipide

Aikansa kutakin, mutta myös Kärppien on pakko uudistua

LIIGA / Kolumni
Kärppien toimitusjohtaja Juha Junnon lähteminen on iso asia oululaisille. Vaikka Junno onkin ollut loistava johtaja taloudellisella osaamisellaan, on myös Kärpille uudistuminen välttämätöntä.

Yli 20 vuoden aikana Kärppien toimitusjohtajana toiminut Juha Junno on saanut paljon aikaan. Toimitusjohtajan matkalle mahtuu Kärppien liiganousu sekä kasvu yhdeksi Suomen suurimmista organisaatioista niin taloudellisesti kuin urheilullisestikin.

Liigakatsojien keskuudessa Junno muistetaan varmaan parhaiten kultaisesta kravatistaan sekä jäästä ja paidoista, mitkä näyttävät lähinnä tilkkutäkiltä.

Sitä ei voi kuitenkaan kiistää, etteikö Junno olisi ylivertainen johtaja suomalaisessa jääkiekkobisneksessä. Kärpät nimittäin on varsin loistava esimerkki siitä, miten rahaa tehdään myös jääkiekon ulkopuolella.

Tuoreimman festivaaliomistuksen lisäksi Kärpät on harjoittanut myös muita uusia liiketoimintoja. Oululaiset ovat muun muassa investoineet jättinäyttöihin, perustaneet henkilöstöpalveluyhtiön sekä vastanneet omasta ravintolatoiminnasta.

Menestyvää jääkiekko-organisaatiota ei enää pyöritetä pelkästään urheilun ympärillä. Seurojen on löydettävä myös uusia rahanlähteitä.

Vaikka seurajohtajat onnistuisivatkin myymään koko hallin täyteen mainoksia, eivät ne ole kuin pieni osa koko kauden budjetista.

Se on Junnon aikana myös Oulussa ymmärretty.

Vaikka Junno on nostanut Kärpät huipulle 21 vuodessa, väitän, että tuona ajanjaksona hän on antanut jo kaiken osaamisensa ja tietonsa organisaatiolle. Junnolla ei ole tuoda enää mitään uutta Oulun Kärpille.

Toivottavasti Kärpät kuitenkin jatkaa hyväksi todetulla Juha Junnon tiellä ja vankistaa osaamistaan taloudellisella puolella. Se lopulta mahdollistaa menestyksen myös urheilullisesti.

Oululaiset jäävät varmasti kaipaamaan kultaista kravattia ja osaavaa toimitusjohtajaansa. Loistavan tarinan loppu on kuitenkin aina uuden alku.

Nyt Kärpillä on jälleen mahdollisuus luoda uusi menestystarina. Junnonkin ansiosta uusi tarina kestää myös mahdolliset alkuhankaluudet.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös