Mielipide

Näkemys: Pikkaraisen tuotava HIFK:lle pelikuria

LIIGA / Kolumni
HIFK:n runkosarjasijoitus ei ole lähelläkään odotettua. Kahden kärki on karannut. Kuuden sakkiin on toki realistiset mahdollisuudet, mutta kotiedun saavuttaminen vaatii täydellistä onnistumista. Nyt on muutosten aika.

Helsingin IFK tiedotti viime lokakuussa apuvalmentaja Jarno Pikkaraisen ottavan valmennusvastuun kauden jälkeen. Tänään 25. tammikuuta Ari-Pekka Selin vapautettiin tehtävistään ja valmennusvastuu siirrettiin Pikkaraiselle.

Mitä HIFK:ssa tapahtui tuolla aikavälillä, kun Pikkaraisen ylennys aikaistettiin? Ensin pelin taso romahti eikä voittoja irronnut. Samaan aikaan oli joukkueessa loukkaantumissuma, jonka taakse voi tietenkin yrittää paeta. Tähtipelaajien, Erik Thorellin ja Iikka Kangasniemen, palattua kokoonpanoon HIFK nousi sarjataulukossa pudotuspeleihin oikeuttavalle paikalle, mutta kauas kärkinelikosta.

Joukkueen on pelattava käskijälleen

Otteluiden sisäinen ailahtelevuus on leimannut koko kautta. HIFK ei osaa pelata ehyttä kuusikymmenminuuttista. Joukkue näyttää vaihtuneen erätauon aikana, vaikka pelipaidoissa ovat samat numerot ja nimet. Hyvä kiekonhallinta ja pitkät hyökkäykset ovat vaihtuneet selviytymistaisteluksi tai joskus jopa toisinpäin.

Samanlainen ongelma on kurittomuus. Hetken jo näytti, että tämä ongelma saattaisi ratketa, mutta viime peleissä on nähty sellaista avoimien ovien kiekkoa, ettei kukaan muu kuin suurinumeroisia tuloksia pelannut betsaaja voi olla tyytyväinen.

Lappeenrannassa tuli totaalinen romahdus ottelun lopussa ja sama toistui Tampereella, jossa tupsukorvat nousivat kolmen maalin takaa voittoon. Ilves näytti raatelevan pääkaupungin petolaumaa, jonka peliote oli täysin kadoksissa. SaiPa-ottelusta HIFK otti nyrkkeilystä tutun "saved by the bell" -voiton.

Kolmas erä on usein ollut henkisesti ja fyysisesti liikaa. Voitontahtoinen peli on muuttunut passiiviseksi kiekon heittelyksi ja liike on hidastunut. 

Katseet kohdistuvat Pikkaraiseen

Nähtäväksi jää, mitä muutoksia Pikkarainen tuo HIFK:n peliin. Onhan hänellä ollut mahdollisuus vaikuttaa siihen koko ajan osana valmennustiimiä. Tästä päivästä eteenpäin viimeinen sana on hänellä.

Ehyttä, loppuun asti pelisuunnitelmassa pysyvää joukkuetta on Nordiksella kaipailtu. Perjantaina ja lauantaina HIFK kohtaa KooKoon vieraissa ja kotona. Kuinka monta minuuttia pelikuri säilyy? Pelaako HIFK aktiivista jääkiekkoa kotona ja vieraissa? Onko Pikkaraiselle luvattu vielä uusia vahvistuksia?

Yleisö ei ole hylännyt ailahtelevaa HIFK:ta. Nyt fanit haluavat nähdä, miten Mestiksessä menestynyt Pikkarainen pärjää Liigan seuratuimman joukkueen peräsimessä. Puhdistusta odottavat sekä HIFK:n että Pikkaraisen kilvet.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös