Mielipide

Karma maksoi velkansa – Ahokkaan Nuoret Leijonat ei ole ollut onnekas

MAAJOUKKUE / Kolumni
Vaikka kiekko pomppi Kanada-puolivälierän lopulla Suomelle näyttävästi ja kunnon mäihällä, isommassa kuvassa Jussi Ahokas ja Nuoret Leijonat saivat vain mitä ansaitsivatkin.

Olihan tuuria!

Kanada puolusti Nuoret Leijonat kolmannessa erässä täysin aseettomaksi, eikä Suomella ollut juurikaan tasoitusmahdollisuuksia. Kunnes Eeli Tolvanen toimitti kiekkoa miinuskulmasta maalille, ja peliväline kimposi Aleksi Heponiemen luistimen ja maalivahdin kautta hirmumunkilla maaliin.

Universumi ujosti myös pahoitteli Saku Koivun katkennutta mailaa Torinon olympiafinaalissa 2006.

Jatkoerässä Kanadan Noah Dobsonilla oli huikea ratkaisupaikka, mutta maila katkesi kesken laukauksen. Seuranneesta vastaiskusta Toni Utunen sitten ratkaisi – kun laukaus ohjautui kanadalaispuolustajan mailasta yläkulmaan.

Kannattaisi varmaan lototakin.

Kokonaiskuvassa Nuoret Leijonat oli ottelussa hallitsevampi osapuoli ja loi maaliodottamaa enemmän kuin Kanada. Paikkoja oli sen verran, että oli jopa todennäköistä ja ansaittua, että kiekko päätyisi kertaalleen maaliinkin. Se ei vaan tapahtunut ilmeisimmistä tilanteista, vaan näyttävässä lahjapaketissa ja dramaattisella hetkellä.

Jatkoajalla Nuorilla Leijonilla oli tuurit puolellaan, mutta jos katsotaan isommassa kuvassa, niin viime vuoden puolivälierässä Jussi Ahokkaalla ja joukkueellaan ei todellakaan ollut. Suomi hävisi puolivälieränsä Tšekille, vaikka hallitsi mielin määrin. Tuolloin Nuoret Leijonat oli törkyisen epäonninen viimeistelyssään. Pompuissa ei ollut tippaakaan onnea ja kiekko kimpoili toistuvasti maaliraudoissa.

Viime vuoden Tšekki-puolivälierän tappio oli epäonnisempi kuin tämän vuoden Kanada-puolivälierän voitto onnekas.

Tuossa vuoden takaisessa Tšekki-ottelussa Nuoret Leijonat ei muuten antanut vastustajalleen ottelun lopussa ainuttakaan tasoituspaikkaa, kunnes veskarin pois ottanut Tšekki tasoitti tasan tarkkaan ainoasta tilanteestaan. Kuulostaako tutulta, jos vertaa yön Kanada-matsin loppuun?

Karma ei ollut bitch, vaan palasi maksamaan velkansa.

Kenties universumi ujosti myös pahoitteli Saku Koivun katkennutta mailaa Torinon olympiafinaalissa 2006.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös