Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Älkää tuomitko Janne Kuokkasta!

Janne Kuokkasesta odotettin Nuorten Leijonien ykkössentteriä. Lähtökohta oli jo alkuunsa väärä - tosin pakonsanelema.

Tämän ikäluokan vahvuudeksi jo ennen maailmanmestaruuskisoja tunnettiin pakkikalusto. Lukuisat ykköskierroksen varaukset loivat maajoukkueelle tukevan perusjalan, jonka varaan oli hyvä rakentaa. Samanlaisia talentteja ei kuitenkaan siunaantunut tärkeimmälle paikalle, sentterin tontille.

Jo ennen Nuorten maailmanmestaruuskisojen alkua Suomen suurimmaksi puutteeksi nostettiin sentterikalusto. Tällä saralla erityisesti kärkiosaaminen vaikutti varsin puutteelliselta verrattuna mestaruusvuosiin.

Vai mitä mieltä olette Teuvo Teräväisestä ja Sebastian Ahosta?

Kuvaan astuukin Janne Kuokkanen, Oulunsalon lahja kiekkoilevalle maailmalle. Kuokkanen iski Kanadan juniorisarja OHL:n London Knightsissa kovia tehopisteitä, jotka johtivat Carolina Hurricanesin NHL-varaukseen.

Hurricanesin kaino toive on ollut peluuttaa lupaavaa hyökkääjää laiturin paikalla, kuten hän teki alkukaudesta taalakaukaloissa esimerkiksi Jeff Skinnerin ketjukaverina. Tulevaisuus siis vaikuttaa 19-vuotiaan kohdalla pedatulta.

Suomen nuorisomaajoukkueen vaillinaisuus keskikaistalla pakotti kuitenkin Jussi Ahokkaan kompromisseihin, jotka heijastuvat koko viisikon pelaamiseen. Eheä viisikkopelaaminen loisti poissaolollaan, kun etäisyydet kasvoivat ja hyökkäysten rakenne oli yksilöiden varassa.

Kuokkasen asema teki jopa ulosjääneistä Jerry Turkulaisesta ja Jesperi Kotkaniemestä onnekkaita. Tämän vuoksi flopannut Kuokkanen ei päässyt käyttämään suurimpia vahvuuksiaan. Taustakärkkyjänä hyökkäyksissä viihtyvää Kuokkasta ei ole tarkoitettu kaksinkamppailuihin tai hyökkäyksien päättäjäksi maalinedustalle, kuten Ahokkaan Leijonissa kuvaan kuuluu. 

Puhuttamakaan elintärkeistä aloituksista, jotka nuorukainen hävisi järkyttävällä prosentilla.

Ahokkaan pelitapa suosii avauksia laitureille avauspelaamisessa, mikä sotii täysin Kuokkasen nykyistä profiilia vastaan. Hänen pelaamisensa sentterinä on perustunut täysin kiekonmenetyksien jälkeiseen kuskailuun tai paikkailuun, kun ottokoivulat eivät ole suorittaneet kokonaisvaltaisia vastuitaan.

Laiturina keskiössä eivät olisi olleet heikkoudet, vaan vahvuudet. Tästä syystä Kuokkasen synnit voidaan laskea anteeksiannetuiksi.

Loppuun jossittelua: Aapeli Räsänen olisi hoitanut likaisen työn, ja Kuokkanen olisi tarjoillut kiekkoa ylivertaisella syöttövalikoimallaan Eeli Tolvaselle.

"Suomi on uusi maailmanmestari, hei"

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kuokkanen: "Pelaan täällä vaikka pakkia tai maalivahtia, jos on siitä kiinni"

MAAJOUKKUE | 30.12.2017 6:00
Suomi otti turnauksen avausvoittonsa Tanskaa vastaan. Varakapteeni Janne Kuokkasen mukaan Suomen täytyy estää Slovakian vastahyökkäykset lauantain ottelussa. Kuokkanen pelaa mieluiten sentterin paikalla, mutta on valmis ottamaan paikkansa sieltä, missä hänelle on eniten tarvetta. lue lisää

Mikäli Hurricanes suo, saa Nuoret Leijonat Kuokkasen MM-kisoihin – ”Jos olen alhaalla, pääsen varmasti”

MAAJOUKKUE | NHL | 24.11.2017 18:51
Carolina Hurricanesin hyökkääjä Janne Kuokkanen on todennäköisesti vahvistamassa Nuoria Leijonia vuodenvaihteen nuorten MM-kisoissa. Jos vain kaikki osuu nappiin, on joukkueella käsissään mainio monipuolinen hyökkääjä. lue lisää

Kiekkoareena: Nuoret Leijonat saamassa joukkueeseensa NHL:ään murtautuneen Kuokkasen

MAAJOUKKUE | 21.11.2017 18:27
Kuluvan kauden Carolina Hurricanesin NHL-miehistössä aloittanut Janne Kuokkanen edustanee Suomea nuorten MM-kisoissa. lue lisää

Kanadalaistoimittaja: Nuorten MM-kisaisännyydet jaettu 14 vuoden päähän - Suomi vuorossa vuonna 2027

MAAJOUKKUE | 13.2.2018 18:11
TSN:n toimittaja Gord Millerin mukaan Kansainvälinen Jääkiekkoliitto on jakanut nuorten MM-kisat pitkälle tulevaisuuteen. lue lisää

Toimitusjohtaja Nurminen: Ahokkaalla vielä vuosi sopimusta

MAAJOUKKUE | 7.1.2018 21:23
Suomen nuorten maajoukkueen valmennuskuvioista jatkossa on ollut epäselvyyksiä. Nyt on kuitenkin varmaa, että Jussi Ahokkaan sopimus nuorten kanssa jatkuu myös ensi kaudelle. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Janne Kuokkanen

AHL #59 L kh
s. 1998 Oulunsalo
185CM / 81KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 2016 Carolina Hurricanes 2. kierros #43