Mielipide

Älä vielä irtoa henkseleistäsi, suomalainen − Etelä-Korea-voitto ei ole mikään syy ilakointiin

MAAJOUKKUE / Kolumni
Suomi otti, odotetusti, selvän voiton MM-kisojen avausottelustaan Etelä-Koreaa vastaan. Leijonat hallitsi peliä mielin määrin jopa alivoimaisena. Kysymys heräsi lähinnä siitä, kuuluuko Suomen vastustaja edes kiekkokartalle. Pidetään siis vielä ne mitalivissyt visusti jääkaapissa.

Jonain toisena vuonna, jotain toista joukkuetta vastaan Sakari Mannisen heti alkuminuuteilla ottama 2+2-minuuttinen jäähy olisi nostanut kaikki mahdolliset karvat pystyyn suomalaiselta kiekkojännäriltä. Nyt vastassa oli kuitenkin Etelä-Korea. Sebastian Aho ja kumppanit saattoivat aasialaiset liki paluulennon lähtöportille jo avauserässä.

Leijonilla on kasassa Tanskan MM-jäillä erittäin potentiaalinen ja taitava ryhmä, jolla on oikeasti mahdollisuudet käytännössä vaikka mihin. Tämä johtopäätös voidaan kuitenkin toistaiseksi tehdä vain ja ainoastaan nimilistan perusteella. Mikael Granlund, Mikko Rantanen ja Hurricanes-hurjimukset nostavat tunnelman kattoon Imatralta Ivaloon.

Muu Leijonat-miehistö tuntui vielä jäävän hieman parempiensa varjoon, tai sitten heille ei vain riittänyt työpisteitä tarvittavan tuloksen tavoittelussa. 

Ei epäilystäkään, etteikö tällä joukkueella voisi lopulta mennä viikonlopputermein päätyyn asti, mutta pidetään nyt toistaiseksi ne hassut hatut ja muu vapun ylijäämärekvisiitta siellä komerossa. Niiden aika tulee vielä − ei kuitenkaan Etelä-Korea-läpsyttelyn jälkeen.

Suomi sai toki Etelä-Koreaa vastaan turnaukseen jossain määrin haluamansa alun. Voitto irtosi tyylikkäin 8−1-numeroin. Etelä-Korean ei tosin olisi kuulunut saada tehdä edes tuota yhtä kihausta − sen verran tasoton joukkue oli.

Sunnuntaina Leijonat kohtaa Latvian, joka sekään ei vielä ole kummoinen mittari NHL-tähtien varaan rakennetulle suomalaispoppoolle. Baltian kiekkoylpeys on sentään luettavissa jonkinlaiseksi lätkäkulttuuria tunnustavaksi maaksi. Laittoivat he myös avausottelussa Norjalle kampoihin varsin tyylikkäästi nuoren Rudolfs Balcersin johdolla.

Suomen huippupelaajat kantoivat omalla erinomaisuudellaan joukkueen yli avausvastustajastaan, eikä esimerkiksi päävalmentaja Lauri Marjamäen peräänkuuluttamaa puolustuksen työskentelyä päästy testaamaan tuon taivaallista, ainakaan tulosten muodossa. Pelin sisällä oli toki hyviä ja kivoja juttuja.

Alkusarja on pitkä, ja hikinenkin varmasti aikanaan, kun oikeat vastustajat tulevat eteen. Nyt olemme nähneet 60 minuuttia leijonakiekkoa. Kohta näemme sitä lisää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös