Jokerit kaatoi Slovanin – vastikään loukkaantumisesta toipunut kapteeni Regin jätti ottelun kesken

KHL / Raportti
Sakari Manninen merkautti ottelussa tehot 1+1. Kuva on joukkueiden aiemmasta kohtaamisesta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Janis Kalnins jäi kolmen sekunnin päähän nollapelistä, kun Helsingin Jokerit otti 3–1 -voiton Slovan Bratislavasta vuoden viimeisessä pelissään. Ottelussa Jokereiden Peter Regin joutui jättämään kaukalon ensimmäisen erän jälkeen.

Jokerit pelasi vuoden viimeisen ottelunsa sunnuntaina Slovan Bratislavaa vastaan vieraissa. Kokonaisuudessaan ottelu oli varsin tasaväkinen, mutta Jokerit osasi hyödyntää paikkansa paremmin.

Joukkueet olivat kohdanneet tämän kauden aikana kahdesti, ja Jokerit voitti kohtaamisista molemmat. Slovan kärsi marras-joulukuussa 13 ottelun tappioputkesta, jonka se oli juuri viime peleissä onnistunut katkaisemaan. Jokereilla puolestaan oli ennen illan peliä kasassa neljän ottelun pisteputki.

Avauserässä nähtiin vaarallinen tilanne, kun hiljattain sairastuvalta palannutta kapteeni Peter Reginiä taklattiin päähän. Tilanteesta ei vihelletty rangaistusta. Jokerikapteeni pystyi vielä taklauksen jälkeen palaamaan jäälle, mutta toisen erän alusta lähtien hänet oli siirretty kokoonpanosta sivuun. Tanskalainen oli ollut pitkään loukkaantuneena ja pelannut vasta yhden kokonaisen pelin loukkaantumisen jälkeen.

Reginin tapaus ei ollut ainoa huolestuttava tilanne, johon tuomarit eivät reagoineet. Ohi meni myös myös viimeisessä erässä Sami Lepistön poikittainen maila, jonka seurauksena Slovanin kanukkihyökkääjä Kyle Chipchura löi päänsä ikävän näköisesti laitaan. Mies palasi kuitenkin pian takaisin kentälle täysissä voimissaaan.

Ensimmäinen erä oli melko tasainen. Kummallakin joukkueella oli paikkoja iskeä kiekko reppuun, mutta tehokas viimeistely jäi uupumaan. Erityisesti aloituksissa Jokerit oli vahva, sillä joukkue voitti niistä lähes 80 prosenttia.

Jokerit pääsi erän loppupuolella ylivoimalle. Narrilauman ylivoimapeli alkoi saada tulta alleen vasta kaksiminuuttisen lopussa, mutta se tuotti tulosta. John Norman löysi syötöllään Alex Grantin, jonka terävä laukaus lähti kohti Slovan-maalia. Jesse Joensuu ohjasi kiekon sisään, ja porilaisen kauden 15. maali oli valmis. Osuma syntyi sekunti rangaistuksen päättymisen jälkeen.

– Tiesimme, että Slovan on vahva kotijoukkue ja olimme valmiita siihen. Puolustimme hyvin ja tiesimme, että ne maalipaikat kyllä sieltä tulevat, Sakari Manninen kertoi.

Jokerit paineli 2–0 -johtoon, kun bratislavalaispelaaja istui jäähyllä huitomisesta. Slovanin maalivahti torjui Lepistön viivakudin eteensä, minkä jälkeen Manninen laittoi irtokiekon verkkoon.

Slovan yritti avata maalihanansa pelin lopussa kuudella viittä vastaan, mutta maalista vastasikin jokerileiri, kun Nicklas Jensen pamautti kiekon tyhjään rysään. Pian Slovan kuitenkin kavensi loppulukemiksi 3–1. Kovia kokenut Chipchura onnistui tasavajaalla, ja jätti Jokerit-vahti Janis Kalninsin kolmen sekunnin päähän nollapelistä.

– Vastustaja sumputti keskustaa, mutta pysyimme kiekolla ja olimme kärsivällisiä. Hyvä vieraspeli meiltä ja Janis oli loistava maalissa. Tärkeä vierasvoitto meille, Manninen tiivisti.

Seuraava koitos Jokereilla on vuorossa ensi torstaina, kun Sibir Novosibirsk vierailee Hartwall Areenalla.