Jokerit voittoon Novosibirskissä Sami Lepistön jatkoaikamaalilla

KHL / Raportti
Sami Lepistö päätti pelin heti jatkoajan alussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Sibir ja Jokerit tarjosivat vauhdikkaan ja tapahtumarikkaan KHL-kamppailun. Jokereiden vieraskiertue on alkanut kahdella voitolla.

Jokereiden vieraskiertue jatkui torstaina Novosibirskissä. Panokset otteluun lähdettäessä olivat suuret, sillä Jokerit oli kiinni Läntisen konferenssin viimeisessä kotietupaikassa ja kotijoukkue  puolestaan tarvitsi kipeästi pisteitä kavutakseen Itäisen konferenssin viimeiselle pudostuspelipaikalle.

Vierasjoukkue Jokerit sai otteluun loistavan alun, kun Alex Grantin painava laukaus upposi etukulmasta sisään vahvassa maskissa olleen Danny Taylorin selän taakse. Muuten avauserän anti oli suhteellisen laiha. Muutamat Jokereiden kiekonmenetykset tosin nostattivat sydäntä kurkkuun Jokerifanien keskuudessa.

Toiseen erään Jokerit lisäsi selvästi prässipeliään ja pääsi sitä kautta paremmin tekopaikolle. Kotijoukkue Sibir joutui myös rikkomaan enemmän, mikä toi Jokereille ylivoimamahdollisuuksia. Helsinkiläiset pääsivät pelaamaan vajaan minuutin jopa viidellä kolmea vastaan, kun Dmitry Sayustov tuuppasi jään pintaan tippuneen Peter Reginin pelivälineen sivuun. Tuo pakkopeli meni kuitenkin lähinnä siirtelyksi ja 0-1 säilyi taululla.

Pitkä ylivoima päättyi lopulta hyvin erikoisesti, kun Steve Moses kaatui tuomarin kanssa kulmauksessa ja jenkkihyökkääjältä tippui tilanteessa kypärä päästä. Hän alkoi asetella kypärää takaisin, mutta muisti KHL:n säännön, että kypärättömän pelaajan on välittömästi luisteltava vaihtoon. Tämä pieni asettelu oli kuitenkin riittävä siihen, että tuomari, jonka kanssa Moses oli hetkeä aikaisemmin keräillyt, nosti kätensä pystyyn jäähyn merkiksi.

Hetki ennen toisen erän päätöstä Sibir toi pelin tasoihin, kun Viktor Komarov sai käännettyä pelin hyökkäyssinisellä ja laittoi poikittaissyötön Shane Princelle. Prince alusti upeasti maalin eteen, eikä Maxim Kazakovin tarvinnut kuin laittaa maila väliin tasoittaakseen pelin.

Päätöserään intensiteetti kasvoi entisestään ja kolmannen erän ensimmäinen reilu kymmenen minuuttia tarjosi vauhdikasta kiekkoa sekä kaksi maalia kentän molempiin päätyihin. Kotijoukkueen 3-3-tasoituksen jälkeen peli hieman rauhoittui ja muuttui tiukaksi keskialueen kamppailuksi. Näissä lukemissa mentiinkin aina jatkoille asti.

Jatkoaika ehti edetä vain 15 sekuntia, kunnes Sami Lepistö pääsi läpi, kiersi Danny Taylorin ja siirsi kiekon verkkoon varmistaen samalla lisäpisteen Helsinkiin. Lepistön lisäksi yksi vieraiden suurimmista sankareista oli kolme maalia syöttänyt Brian O´Neill.

— Aika erikoinen peli. Peli oli meidän hallussa, mutta kuitenkin mentiin paljon päästä päähän. Ei meillä isompaa hätää ollut missään vaiheessa. Sellainen fiilis oli, että tämä hoidetaan, mutta nyt se tuli sitten pidemmän kaavan kautta, Jokerisankari Sami Lepistö niputti pelin.

—  Jatkoajalla pelataan aika luomulätkää ja paikkoja avautuu. Näin, että veskari lähtee kauas vastaan ja ehdin kiekolle. Vähän siinä tasapainoa koeteltiin, mutta sain laitettua sisään. Tärkeät pisteet otettiin, Lepistö kertasi voittomaaliaan.

— Tämä ei ole se helpoin vierashalli hakea pisteitä. Täällä on kovaääninen yleisö, joten toisaalta kiva pelata tämmöisessä tunnelmassa. Neljä pistettä on maksimi toistaiseksi tältä kiertueelta ja sen olemme ansainneet. Nämä ovat kevättä ajatellen tärkeitä asioita, että pystytään kääntämään vieraissa pelejä voitoiksi. Meidän täytyy jatkaa samalla kaavalla, mutta tietenkin meidän täytyy pystyä tappamaan pelejä nopeammin ja vastustajalle ei saa antaa helppoja maaleja, Lepistö kertoi.