Lokomotiv-hyökkääjä löi tuomaria - Jokerit löi kiekon kolmesti maaliin

KHL / Raportti
Steve Moses oli tehokkaana Lokomotivia vastaan. (arkistokuva)
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit voitti, Steve Moses iski kahdesti ja Janis Kalnins piti maalinsa puhtaana. Lokomotivin Artur Kajumov taklasi rumasti Jokereiden Jesper B. Jenseniä ja löi jälkirytäkässä tuomaria kasvoihin.

Helsingin Jokereiden ja Lokomotiv Jaroslavlin välinen ottelu oli melko värikäs. Kotijoukkue Lokomotiv hallitsi kenttätapahtumia kaksi erää melko suvereenisti, mutta Jokerit iski maalit. Steve Moses teki kaksi osumaa ja Jesse Joensuu yhden. Voitto kirjattiin Jokereille 3–0-lukemin.

– Tämä oli yksi parhaita pelisuorituksiamme tällä kaudella. Pitää olla tyytyväinen, Jokereiden Joensuu sanoi pelin jälkeen.

Pelin kohutuin tapahtuma nähtiin päätöserässä. Lokomotivin hyökkääjä Artur Kajumov taklasi kyseenalaisesti Jokereiden Jesper B. Jenseniä päähän. Jensenin peliasento oli alhaalla, ja hänen päänsä jäi laidan ja Kajumovin taklauksen väliin. Kovan tällin jälkeen Jensen kuitenkin nousi nopeasti jään pinnasta, mutta ei pelannut enää.

Kajumovin taklauksen jälkeen nähtiin nujakointi, jossa Kajumov löi tuomaria suoraan kasvoihin. Kajumov yritti lyödä tilanteessa Jokereiden Viktor Lööviä.

Kajumov päätti lyhyen, mutta sitäkin mielenkiintoisemman show'nsa näyttäviin tuuletuksiin kotiyleisön edessä poistuttuaan kaukalosta. Lokomotiv-hyökkääjälle kirjattiin tilanteesta kaksi pelirangaistusta ja yhteensä 45 jäähyminuuttia.

Jokerit pyöri Lokomotivin jaloissa

Jokerit saa kiittää voitosta maalivahtiaan Janis Kalninsia ja tiivistä alivoimapeliään. Kalnins torjui vakuuttavasti kaikki 36 laukausta, jotka Lokomotiv laukoi maalia kohti.

Jokerit joutui heti avauserässä puolustuskannalle kolmen jäähyn myötä. Lokomotiv oli kuitenkin aseeton Jokereiden alivoimapelin edessä. Erän ainoan maalin iski vastahyökkäykseen pinkonut Moses.

Joensuu lisäsi Jokereiden johtoa toisen erän alussa. Maali syntyi niin ikään vastahyökkäyksestä, kun Lokomotiv menetti kiekon keskialueella Jokereille.

Lokomotiville tarjottiin ylivoimapeliä toisessakin erässä kahdesti, mutta tulos uupui. Jokerit sen sijaan käytti ylivoimamahdollisuutensa, kun Moses tuikkasi ylivoimalla joukkueensa jo 3–0 edelle.

Jokereilla oli kahden erän jälkeen ainoastaan 15 laukausta, kun Lokomotiv ehti tykittämään samassa ajassa 27 kertaa Kalninsia kohti.

– Selvitimme alun ja pelasimme tosi hyvää alivoimaa. Sitouduimme koko joukkueena erinomaisesti ja tähän päälle pitää mainita vielä Janis (Kalnins), joka oli paras pelaajamme. Kaikki olivat hyviä tänään, Joensuu kehui.

Päätöserä oli Jokereilta fiksua pelaamista johtoasemassa. Lokomotivin rivit menivät lopullisesti sekaisin Kajumovin taklauksen ja siitä seuranneen viiden minuutin alivoiman myötä.

Juttua muokattu klo 21:52: lisätty Jesse Joensuun kommentit.