Jokereilla puolustajien ilta – Marko Anttilaa taklattiin rumasti: "Ei hyvältä näytä"

KHL / Raportti
Jokerit pääsi juhlimaan keskiviikkona neljästi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit otti keskiviikkona voiton Severstalista lukemin 4–0. Illan yllättäjänimi oli tanskalaispuolustaja Jesper Jensen, joka onnistui kahdesti maalinteossa. Edellisestä osumasta Jokereissa ehti vierähtää lähes kaksi vuotta.

Maajoukkuetauon jälkeen Jokerit kohtasi kotonaan Severstal Tšerepovetsin. Ottelu oli yli kolmeen vikkoon ensimmäinen Hartwall Areenalla. Loppulukemat olivat tismalleen samat kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Tšerepovetsissa.

Ykköserän alku oli melko lepsu kummankin joukkueen osalta. Jokerit sai silloin tällöin laukauksen kohti Severstal-maalia, mutta ei päässyt varsinaisesti niskan päälle. Heti ottelun ensisekunneilla Jokerit pääsi kokeilemaan ylivoimaa, mutta tulos jäi laihaksi.

Kiekko löysi verkon perukoille ensimmäisen kerran seitsemän peliminuutin paikkeilla. Severstal-vahti Dominik Furch torjui Tomi Mäen vedon eteensä, josta Jesper Jensen tuikkasi pelivälineen maaliin. Erän loppua kohden Jokerit alkoikin tiukentaa otettaan.

Toisessa erässä Jokerit taiteili kaksi maalia lisää. Ensiksi oli Jensenin vuoro täräyttää illan toinen osuma. Tanskalaisen terävä laukaus lähti suoraan Brian O'Neillin syötöstä.

Edellisestä maalista 715 päivää

Perinteisesti maalinteko ei ole ollut Jensenin omainaisjuttu. Sekä kuluva syksy että koko viime KHL-kausi kului tyystin maaleitta. Sitä edellisellä kaudella vuosina 2016-2017 Jensen merkkautti itselleen kaksi maalia. Toisin sanoen Jensen sai yhdessä illassa yhtä paljon maaleja kuin kahdessa ja puolessa KHL-kaudessa.

- Tuntuu todella hyvältä, ja oli hauskaa vihdoinkin tehdä maaleja. Sain maalin viimeksi toukokuussa MM-kisoissa, mutta en ole tehnyt maaleja Jokereissa tällä kaudella, joten se tuntuu ikuisuudelta, Jensen kommentoi hymy huulilla.

- Ainakin kaksi maalia pitäisi saada vielä lisää. Minun pitää vain jatkaa laukomista, ja toivoa, että vedot menevät sisään, hän nauroi.

3–0-osumasta puolestaan vastasi 27-vuotias puolustaja Tommi Kivistö. Erän lopussa myös neljäs maali oli lähellä, kun O'Neill laukoi tolppaan.

- Tosi hyvä tuleminen peliin. Pelasimme todella vahvat 40 minuuttia. Ensimmäisessä erässä olisimme voineet tehdä tulosta, jos olisimme muistaneet mennä maalin eteen, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertasi.

Viimeisessä erässä vielä Steve Moses onnistui maalinteossa, ja lukemaksi vaihtui 4–0. Nämä jäivät myös pelin loppulukemiksi, joten Jokerien maalilla Janis Kalnins torjui nollapelin.

Anttila loukkaantui

Päätöserässä nähtiin lisäksi huolestuttava tilanne, kun Jokerien voimahyökkääjä Marko Anttila joutui ikävän polvitaklauksen uhriksi. Taklaaja oli venäläispuolustaja Konstantin Kornejev. Marjamäki vaati tilanteesta jäähyä, mutta sitä ei tuomarien suunnalta kuulunut. Taklauksen jälkeen Anttila ei enää palannut kentälle. Marjamäen mukaan tilanne on vakava.

- Erittäin pahoja uutisia meille. Ei hyvältä näytä, mutta myöhemmin tiedämme lisää, hän kommentoi lyhyesti.

Jokerit palaa areenan jäille tositoimiin seuraavan kerran sunnuntaina, kun sitä vastaan asettuu Lokomotiv Jaroslavl.