Jokerit laukoi maaleja laajalla rintamalla, kun se käveli Avangard Omskin yli – Tomi Mäki loukkaantui

KHL / Raportti
Geoff Platt taiteili Jokerien viimeisen maalin ja hänellä oli joukkueensa tavoin vahva ilta myös aloitusympyrässä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit ja Avangard Omsk tarjosivat keskiviikkoiltana poikkeuksellisen runsaslukuiselle yleisölle maaleja koko rahan edestä. Helsinkiläisjoukkue voitti ottelun lopulta 7–4-numeroin ja voitto oli sille neljäs peräjälkeen. Jokerien haalarihyökkääjä Tomi Mäki koki kovia.

Helsingin areenaan oli saapunut 9257 katsojaa, joka on Jokereille tällä kaudella poikkeuksellisen suuri lukema. Osasyy yleisön paljouteen verrattuna kuluvaan kauteen oli alennuskampanja lippujen osalta.

Jokerit tarjoili kotiyleisölleen viihdettä kaatamalla Omskin runsasmaalisessa kamppailussa. Isäntien tehokkaimpana pelaajana hääri Brian O'Neill, joka alusti kolme helsinkiläisten seitsemästä osumasta.

Leveällä rintamalla tällä kaudella onnistunut Jokerit jatkoi samaa rataa, sillä jokainen maalintekijä oli eri pelaaja. Vierailta ykkösketjun sentteri Denis Zernov oli mukana kaikissa joukkueensa ja summasi siten neljä tehopistettä (2+2).

Jokerit katkaisi vierailta selkärangan jo toisessa erässä

Avauserä oli kovatempoista jääkiekkoa, jossa mentiin vauhdilla päästä päähän. Jokerit oli ajoittain nimekkään vierasjoukkueen kanssa vaikeuksissa, mutta Ryan Zapolskin hyvät torjunnat isäntien maalinsuulla pitivät numerot pitkään kiikareilla.

Jobinpostia Jokerit-leiriin toi laitahyökkääjä Tomi Mäen loukkaantuminen. Hyökkääjien osalta sairastuvalla alkaa olla ruuhkaa, sillä loukkaantuneina sivussa jo ennen Mäkeä olivat Peter ReginNicklas Jensen sekä Marko Anttila.

Ainoastaan reilu minuutti ennen ensimmäisen erän päätöstä Alex Grant riisti kiekon tiiviin keskialueen puolustamisen kautta ja käytti sitä Antti Pihlströmillä, mutta sai sen kuitenkin heti takaisin ja naulasi pikkumustan ohitse Igor Bobkovin, joka vaihdettiin vieraiden maalilta toisen erän jälkeen.

– Vastustaja oli erittäin hyvä ja todella fyysinen ensimmäisessä erässä. Mielestäni emme olleet ihan vielä pelin tasolla, sanailee voittajajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki ottelun ensimmäisestä erästä.

Ottelun toisen jakson alussa vierailija pääsi tasoittamaan kamppailun Zernovin ensimmäisellä osumalla, mutta heti sen jälkeen alkoi Jokerien näytös. Isäntäjoukkue vei toisen erän nimiinsä numeroin 4–1, kun maalinteossa Omsk-tasoituksen jälkeen onnistuivat maalijyvänsä esiinkaivuuoperaatiota käynnistelevä Steve Moses, puolustajat Viktor Lööv ja Sami Lepistö sekä ykkösketjun sentteri John Norman. Jokerit viimeisteli erässä todella tehokkaasti, sillä se käytti lähes kaikki kunnolliset maalipaikkansa hyväkseen.

– Parannettiin paljon pelaamista. Päästiin paineen alta pois ja meidän pakkien tukeminen hyökkäyksiin oli avainasemassa, jatkaa Marjamäki.

Viimeisessä erässä ottelussa oli jo pelailun makua, mutta Jokerit ei heti lopettanut maalitehtailuaan, vaan Pekka Jormakka vei Jokerit hyökkäysmaalin edustalta jo 6–1-johtoon kolmannen periodin alussa ohittaen ensimmäistä kertaa vieraiden maalille tulleen Oleg Shilinin. Omsk iski kolmen maalin päähän kolmannessa erässä, mutta kotijoukkueen Geoff Platt viimeisteli pian lukemiksi jo 7–3. Vierailija sai vielä kaunisteltua rumia lukemia, jotka olivat lopulta 7–4.

Seuraavan kerran Jokerit esiintyy perjantaina, kun se saa vieraakseen Baris Astanan, joka pyrkii katkaisemaan helsinkiläisten neljän voiton putken.