Sakari Mannisesta Jokereiden jatkoeräsankari - Sami Lepistö teki loistavat esityöt

KHL / Raportti
Sami Lepistö syötti Sakari Mannisen kaksi maalia ottelusarjan kolmannessa ottelussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit katkaisi 12 ottelun tappioputken Dinamo Moskovaa vastaan perjantai-iltana KHL:n läntisen konferenssin puolivälierien ottelusarjan kolmannessa ottelussa VTB Arenassa Moskovassa. Jokereille 3-2 voiton ratkaisi Sakari Manninen jatkoerän viidennellä minuutilla. Ottelusarjaa johtaa Dinamo voitoin 2-1.

Jokereiden sankariksi ottelussa nousi Sakari Manninen, joka viimeisteli kaksi käytännössä identtistä maalia. Molemmat saivat alkunsa Sami Lepistön viivavedosta. Ensimmäinen Mannisen osumista nähtiin kolmannen erän lopulla, kun hyökkääjä ohjasi reilu neljä minuuttia ennen päätössummeria 2-2 -tasoitusmaalin ohi Ivan Botsharovin. Toinen maali syntyi samalla kaavalla jatkoerän alussa.

Maalittoman avauserän jälkeen maalihanat aukesivat toisen erän kuudennella minuutilla, kun suomalaispuolustaja Juuso Hietanen iski maalin edustalta kiekon ohi Jokereiden maalilla pelanneen Janis Kalninsin, mutta maali hylättiin valmentajan haaston jälkeen.

Dinamon avausmaali otteluun nähtiin kuitenkin hetki hylätyn maalin jälkeen, kun Vladimir Bjrukvin iski kiekon ohi Kalninsin. Jokerit ei jäänyt kuitenkaan tuleen makaamaan vaan iski tasoitusmaalin noin kolme minuuttia 1-0 -maalista. Brian O'Neill syötti Pekka Jormakan läpiajoon, joka iski kiekon ohi venäläismaalivahdin.

Jokereiden tehottomasti toiminut ylivoima sai uuden kolhun, kun kesken ylivoiman toisen erän lopulla neloskentän keskushyökkääjä Ivan Igumnov pelattiin läpiajoon ja hän ohitti latvialaismaalivahdin.

Helsinkiläisten yritys palkittiin kolmannen erän lopulla

Kolmanteen erään Jokerit lähti tappioasemasta ja läpi erän näytti pitkälti siltä, että kunnon maalipaikkoja vieraat eivät saa millään luotua.

Lopulta legendaarinen jääkiekkosanonta yksinkertainen on kaunista tuli jälleen kerran toteen. Vieraiden pitkän hyökkäysalueen paineen jälkeen Marko Anttila syötti kiekon kulmasta siniviivaan, josta Lepistö laukoi suoraan kiekon kohti maalia ja Manninen pääsi ohjaamaan tasoitusmaalin luoden ensin täydellisen liikkuvan maskin kotijoukkueen maalivahdille.

Jokereiden kevään toistaiseksi tärkeimmän maalin jälkeen joukkue sai vielä hyvän paineen Dinamon maalille ennen kolmannen erän päätöstä, mutta voittomaalia jouduttiin pelissä odottamaan ensimmäiseen jatkoerään.

Vesalaiselle ei maistu, Manniselle maistui

Narripaidat tulivat todella energisesti jatkoerään. Steve Mosesilla oli ensin loistava paikka ja heti perään Kristian Vesalainen oli John Normanin syötön myötä loistavassa maalintekopaikassa, mutta Botsharov kesti kotijoukkueen maalilla hätyyttelyt.

Lopulta kolmannen erän lopulta tuttu kuvio tuotti tulosta. Pienen pyörityksen jälkeen tasoitusmaalin tehnyt Manninen riisti kiekon syvistä ja syötti kiekon viivaan Lepistölle, joka toimitti kiekkoa maalille. Dinamon maalille ensimmäisenä jokeripelaajista kerkesi Manninen, joka loistavan maskin lisäksi ohjasi kiekon taidokkaasti maaliin ja ratkaisi ottelusarjan ensimmäisen voiton Jokereille.