Jokerit kaatui Moskovassa - tappio Dinamolle jo yhdestoista putkeen

KHL / Raportti
Peter Regin kirjautti Moskovassa uransa sadannen syötön Jokeri-paidassa.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Moskovan Dinamo säilytti voitollaan teoreettiset saumat Jokereiden ohittamiseen ja pudotuspelien kotiedun saamiseen.

Jokereiden paluu arkeen maaottelutauolta sujui maanantaina mollivoittoisesti, kun helsinkiläiset hävisivät Dinamo Riikalle vieraskaukalossa maalein 3-1. Jokerit haki Moskovan valoista siis pääsyä takaisin voittokantaan edellisottelun kaimaseuraa vastaan. Haaste oli suuri, sillä Dinamo Moskova oli voittanut 10 edellistä joukkueiden välistä kohtaamista.

Vieraiden peli käynnistyi varsin haparoivasti, kun ensimmäiseen viiteen minuuttiin tuli kaksi todella pahaa kiekonmenetystä omalla alueella, suoraan moskovalaislapaan. Jokereiden onneksi Dinamo ei kuitenkaan auenneita paikkojaan päässyt hyödyntämään.

Avauserä oli kokonaisuudessaan hyvin erikoinen. Sen aikana mentiin kaksi viiden minuutin jaksoa ilman katkoa. Lisäksi tilastoita katsomalla saisi kuvan erittäin viihdyttävästä erästä, kun Dinamon Ivan Bocharoville kirjattiin 14 ja Jokereiden Janis Kalnisille seitsemän torjuntaa. Todellisuudessa kummallakaan ei ollut ensimmäisen kaksikymppisen aikana ainuttakaan kunnon maalipaikkaa.

Jos ensimmäisen erän alussa poltti lavassa, niin toisen alkuun Jokerit tuli vahvasti. Viidennellä minuutilla, pitkän pyörityksen päätteeksi, Sami Lepistö niittasi tarkalla laukauksella Jokerit johtoon. Maalin syötti Peter Regin ja syöttö oli Reginin uran sadas Jokeri-paidassa.

Vieraiden ilo oli kuitenkin varsin lyhyt, sillä Dinamo iski tasoihin vain 37 sekuntia myöhemmin. Pari minuuttia tästä Semyon Pankratov vei kääntölaukauksellaan isännät jo johtoon. Kun Vadim Sipatšov tuplasi vielä Dinamon johdon kauniin yhdistelmän päätteeksi, riitti Jokereilla kurottavaa päätöserään.

Kolmas erä ehti vanheta kolme minuuttia, kun Jokereiden kiri sai kapuloita rattaisiin. Henri Ikonen taklasi Dinamon vaihtopenkin edessä Aslan Raisovilta nenän auki ja sai tästä palkinnoksi 5+20 minuutin rangaistuksen. Tilannetta seurasi vielä Vitali Menshikovin ja Eemeli Räsäsen välinen nyrkkihippa.

Edellä mainittu käynnisti tapahtumientäyteisen päätöserän. Kahden ensimmäisen erän edetessä joutuisasti päätöserä vedettiin pitkän kaavan mukaan ja se kestikin ajallisesti lähes tunnin. Maaleja iskettiin kaksi molempiin päätyihin. Lisäksi nähtiin videotarkistusta sekä asetelmien hakua todennäköistä pudotuspelikohtaamista silmällä pitäen. Mitä pidemmälle ottelu eteni sitä vähemmän se oli tuomarikaksikon hallussa. Dinamo oli lopulta erittäin sekavan erän päätteeksi parempi lukemin 5-3. Samalla se piti voitollaan yllä teoreettiset mahdollisuudet Jokereiden ohittamiseen ja pudotuspelien kotiedun saamiseen.

Peter Regin ei anna painoarvoa Jokereiden Dinamo-menneisyydelle pudotuspelejä ajatellen

Jokereiden ja Dinamon kohtaaminen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella alkaa vaikuttamaan yhä todennäköisemmältä. Peter Regin ei ole kuitenkaan huolissaan asiasta, vaikka tappio oli Dinamolle jo 11 perättäinen.

— Pudotuspelit ovat täysin eri juttu. Vaikka olisimme voittaneet itse 11 putkeen, emme voisi käyttää sitä mitenkään hyödyksemme. Molemmat joukkueet ovat muuttuneet niin paljon neljän vuoden aikana. Emme anna asialle yhtään painoarvoa, Regin kommentoi ottelun jälkeen.

— Siitä tulee todella kova sarja ja erilainen kuin runkosarjan ottelut. Pystymme lisäämään fyysisyyttä ja katsotaan, mitä he tykkäävät siitä, Jokeri-kapteeni jatkoi.

Itse tappiossa Peter Regin harmitteli menetettyä johtoa  avausmaalin jälkeen.

— Emme hallinneet minuutteja heti maalimme jälkeen kovin hyvin. Siinä meidän pitää olla parempia, mutta karvauksemme toimi erityisesti ensimmäisessä erässä ja sitä voimme hyödyntää jatkossa, Regin arvioi ja kaivoi positiivista esiin illan ottelusta.

— Tiedämme, miten pelata tuota joukkuetta vastaan. Meidän pitää vain olla hereillä tietyissä tärkeissä hetkissä ottelun sisällä. He elävät kiekonmenetyksistä, joten meidän pitää olla tarkkoja ja fiksuja kiekon kanssa. Olemme varmasti hyvässä tilanteessa, kun pudotuspelit alkavat, Peter Regin kertoo.