KHL / Raportti
Nicklas Jensen oli Jokereiden ainoa maalintekijä Admiralia vastaan.
Kuva © Topi Lainio
Helsingin Jokerit aloitti tiistaina lounasajan kamppailun hyvin ja dominio avauserää. Sen jälkeen joukkueen esitys oli kuitenkin varsin vaisu, ja isäntäjoukkue Admiral Vladivostok rokotti armotta.

Jokerit oli herännyt Suomen aikaan kello 11 alkaneeseen otteluun hyvin. Peli pyöri käytännössä koko avauserän Admiralin päädyssä. Vieraat veivät erän laukaukset 17-5, mutta ainoastaan oivassa vireessä oleva Jokereiden Nicklas Jensen onnistui maalinteossa.

Toisessakin erässä Jokerit piti kiekkoa enemmän, mutta peli meni enemmän kulmissa pyörimiseksi ja yksin yrittämiseksi. Jokereilla oli myös oiva mahdollisuus painella parin maalin karkumatkalle kahden miehen ylivoimalla, mutta pakkopeli oli varsin heikkoa koko ottelun ajan.

Admiral käyttikin vieraiden uinailun hyväkseen ja painoi pelin tasoihin jokerivahti Ryan Zapolskin torkkujen aikana toisen erän lopussa.

Jokereiden huolimaton ja veltohko pelailu paheni entisestään päätöserässä. Vaikka Admiral ei sarjan kovimpiin joukkueisiin lukeudukaan, ei se jättänyt tällaista mahdollisuutta käyttämättä. Joukkue paineli päätöserän alkupuolella johtoon ylivoimalla. Peli sai sinettinsä pari minuuttia ennen loppua, kun vladivostokilaiset iskivät taululle lukemat 3-1. Viimeisen silauksen isännät tekivät tyhjään maaliin.

Jokerit voitti kamppailun laukaukset 36-18 ja vietti hykkäysalueella tuplasti aikaa verrattuna Admiraliin.

– Saimme otteluun hyvän startin ja hallitsimme peliä. Pelasimme 40 minuuttia hyvin, mutta sitten nostimme jalan kaasulta. Emme löytäneet kolmannessa erässä keinoja nousta takaa, Jokereiden ainokaisen iskenyt Jensen huokasi.

– Minulla oli paljon paikkoja tänään. Meidän kaikkien olisi pitänyt pelata paremmin. Yksi tehty maali ei kovin usein riitä jääkiekossa voittoon. Tämä on raskas vieraskiertue, eikä mitään saa ilmaiseksi. Meidän täytyy pelata ehjä ja hyvä 60-minuuttinen. Jos pelaamme vain kaksi erää hyvin, niin se ei vaan tässä sarjassa riitä.