Jokereille valtava haaste huipputasoisesta reissuremmistä

KHL / Ennakko
Maajoukkuepakki Ville Pokka siirtyi täksi kaudeksi Avangardiin.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
KHL:n itäisen konferenssin toisena oleva Avangard Omsk pistää Jokerit keskiviikkona kovaan testiin. Halliongelmiensa takia myös kotiottelunsa vieraissa pelannut venäläisjoukkue on todella nimekäs ja tasaisesti suorittava nippu, jonka kaataakseen loukkaantumissumassa kärvistelevien helsinkiläisten täytyy onnistua liki täydellisesti.

Jokerit otti sunnuntaina ison voiton, kun se kaatoi samoista sijoituksista kisaavan Jaroslavlin Lokomotivin. Helsinkiläisillä oli ottelussa onnikin puolellaan, kun kolme neljästä maalista kimposi verkkoon venäläispelaajasta.

Suomalaisjoukkueen materiaali on tällä hetkellä käymässä todella ohueksi loukkaantumisten vuoksi, eikä mahdollisuuksia kierrättämiseen ole käytännössä ollenkaan. Pian joukkue joutuu repimään Mestiksen Kiekko-Vantaasta täytettä riveihinsä.

Sunnuntain ottelussa ei isoja loukkaantumisia sattunut, mutta puolustuksesta Oliver Lauridsen hölmöili huitomisellaan itsensä parin ottelun pelikieltoon. Pakit joutuvat huippuotteluissa kovan paineen takia lujille, joten kakku ei varmasti hymyilyttänyt jokerijohtoa.

Jokereilla on ollut ongelmia pelinsä käynnistämisessä huippujoukkueita vastaan. Helsinkiläiset ovat väkisin yrittäneet lähteä nopeasti pystyyn, minkä kärkiporukat ovat torpanneet keskialueella. Lokomotivia vastaan joukkue tosin pystyi parantamaan lähtöjään pelin edetessä.

Omskilla jälleen huippunippu

Avangard koki heti kauden alussa ison järkytyksen, kun sen kotihalli todettiin turvattomaksi. Joukkue onkin pelannut kaikki "kotiottelunsa" Moskovassa, minne on Omskista matkaa noin 2 500 kilometriä.

Toinen iso pettymys oli kesällä Jokereista ykkösvahdiksi tulleen Karri Rämön loukkaantuminen heti kauden alussa. Hyvin toiminut puolustus ja viisikkopeli on kuitenkin taannut sen, että Avangardin omassa päässä on kolissut KHL:n neljänneksi vähiten.

Loukkaantuneen Rämön ohella omskilaisjoukkueessa suomalaisväriä edustaa puolustaja Ville Pokka. Pitkän AHL-reissunsa viime kesänä KHL:ään vaihtanut torniolainen on summannut 29 ottelussa pisteet 4+5.

Pakistoon tuli kesällä pari muutakin Pohjois-Amerikassa kiekkoillutta, kun Cody Franson ja Aleksandr Jemelin päättivät muuttaa Omskiin. Lisäksi alakerrassa luutivat Venäjän maajoukkueen luottoratsut Jevgeni Medvedev ja Maksim Chudinov, joten pakistossa riittää tasoa ja leveyttä.

Hyökkäyksessä tahtipuikkoa on heiluttanut KHL:n maalipörssin kärki Sergei Shirokov. Ennestään nimekäs joukkue vahvistui pari viikkoa sitten lisää, kun se hankki Sveitsissä alkukauden pelanneen Viktor Ståhlbergin. Ruotsalainen on heti löytänyt paikkansa David Desharnaisin rinnalta.

Uudelta mantereelta on myös kesällä käskyvallan ottanut päävalmentaja Bob Hartley. Yli 10 kautta NHL:ssäkin valmentanut konkari on saanut nippunsa lentoon, joka voi viedä keväällä pitkällekin.

» Lähetä palautetta toimitukselle