Seuraesittely - Washington

Capitals on Washington D.C.:ssä vaikuttava Kaakkoisen divisioonan seura liittyi NHL:ään yhtä aikaa Kansas City Scoutsin kanssa kaudelle 1974-75. Seuran perusti Abe Pollin, joka perusti myös kaupunkinsa Bullets-nimisen NBA-joukkueen (nyk. Wizards). Joukkue pelaa nykyisin kotiottelunsa Verizon Centre -nimisellä monitoimiareenalla. Seuran on omistanut Ted Leonsis vuodesta 1999 lähtien.

Mestaruuksia Capitalsilla ei ole. Sen saavutuksiin kuuluu yksi finaalivisiitti vuonna 1998, jolloin Capitals ylsi tuolloin uudella areenallaan loppumittelöihin Detroit Red Wingsiä vastaan. Sen lisäksi joukkue on voittanut divisioonansa seitsemän kertaa, ja runkosarjan yhden kerran (2009-10).

Seuran tulokaskausi on edelleen historiankirjoissa. Joukkueen kahdeksan voittoa, viisi tasapeliä ja 67 tappiota tiesivät 21 pisteen loppusaldoa, siis edelleen kautta aikain heikointa pistesaldoa vähintään 70 ottelua pelanneista joukkueista NHL:n runkosarjassa. Ensimmäisenä toimitusjohtajana toimi Milt Schmidt.

Vuosikausia liigan pohjilla virunut joukkue oli jopa lähellä Kanadaan muuttoa 80-luvun alkupuolella. Vuonna 1982 David Poilen nimittäminen joukkueen toimitusjohtajaksi ja tämän tekemät onnistuneet pelaajakaupat käänsivät kuitenkin kelkan kohti menestystä. Rod Langwayn sekä Scott Stevensin johtama puolustus ja Mike Gartnerin, Dennis Marukin sekä Bobby Carpenterin johtama hyökkäys takasivat seuralle sen ensimmäisen pudotuspelipaikan. Tämän jälkeen Capitals selviytyi pudotuspeleihin yhteensä 14 peräkkäisen kauden ajan. Vaikka menestystä pudotuspeleissä ei tullut, oli Capitals vuodesta toiseen yksi konferenssinsa vakiovoimia.

Vuoden 1998 finaalivisiitin takana oli Peter Bondran (52 maalia) loistokausi, sekä Olaf Kolzigin hirmuvireen kanssa toiminut puolustus. Bondra johtaa myös seuran kaikkien aikojen sisäistä pistepörssiä 825 pisteellä.

Muutettuaan vuonna 1999 uudelle areenalle seura voitti divisioonansa kahtena vuotena peräkkäin, mutta tipahti molemmilla kerroilla pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella arkkiviholliselleen Pittsburgh Penguinsille.

Tämän jälkeen seura hankki veteraanipitoisen joukkueensa tähdeksi Penguins-ikoni Jaromir Jagrin, mutta kyseinen liitto ei koskaan poikinut seuralle menestystä runkosarjaa pidemmälle. Massiivinen sopimus maksoi Capitalsille peräti 11 miljoonaa dollaria per kausi, ja lopulta seura maksoi osan tämän palkasta miehen siirtyessä New York Rangersiin.

Kausi 2003-04 merkitsi seuralle jälleenrakennusta. Se luopui hiljalleen kaikista tähtiveteraaneistaan, ja haki uutta nousua maltillisesti varauksien ja nuorten pelaajien hankinnan kautta. Kesällä 2004 Capitals varasi ensimmäisen kierroksen ensimmäisenä nimenä Aleksandr Ovetškinin.

Kausi 2007-08 merkitsi seuralle paluuta pudotuspeleihin, joissa se on ollut mukana jokaisena kautena sen jälkeen.

Seuran logona toimi alunperin konekirjoitusmainen Capitals-teksti ja tähdet, väreinään yhdysvaltain lipun värit sininen, valkoinen ja punainen. Kaudella 1995-96 siirtyi siniseen, pronssiin ja mustaan sekä kotkalogoon tavoitteenaan lisätä joukkueen kiinnostavuutta. Kausi 2007-08 merkitsi paluuta alkuperäisiin väreihin uudelleenviritetyllä tekstilogolla.

Joukkueen historian pitkäaikaisin kapteeni on ollut Rod Langway (1982-93), ja toiseksi pitkäaikaisin Dale Hunter (1994-99). Molempien paidat (numerot 5 ja 32) on myös nostettu hallin kattoon. Heidän lisäkseen jäädytettyjä numeroita ovat 7 (Yvon Labre) ja 11 (Mike Gartner).

Joukkueen nykyisenä kapteenina on toiminut Ovetškin vuodesta 2010 asti. Nykyisenä valmentajana toimii kesällä 2012 nimetty Adam Oates.

Suomalaisia Capitalsissa on pelannut kolme. Sotisovan ovat pukeneet päälleen Timo Blomqvist (225 ottelua), Esa Tikkanen, Sami Lepistö, Antero Lehtonen, Mikko Leinonen, Miika Elomo ja Oskar Osala. Elomo oli vuonna 1995 seuran toistaiseksi ainoa suomalainen ykköskierroksen varaus, mutta edusti Capitalsia vain kahden ottelun verran.