Zadina varattaneen viiden parhaan joukossa – Kiekkotaitava hyökkääjä nauttii MM-vauhdista

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Filip Zadina varataan ensi kesänä pienellä numerolla.
Nuorten MM-kisoissa pelaa tukku tulevan kesän kärkivarauksia. Yksi näistä on Tšekin Filip Zadina, joka oli joukkueensa tehokkaimpia pelaajia alkulohkossa.

Tšekin riveissä nuorten MM-kisoissa kiekkoileva Filip Zadina lukeutuu ensikesän varaustilaisuuden kärkinimiin. 18-vuotias Zadina on loppuvuodesta 1999-syntyineitä pelaajia, joten hän lukeutuu tulevana kesänä vanhimpiin vasta varausikään tuleviin pelaajiin.

"Täällä on monta taitavaa pelaajaa, jotka kilpailevat varaustilaisuudessa ensimmäisistä sijoista"

Zadinan on äärimmäisen hyökkäystaitava pelaaja. Hän onkin ensi kesänä ensimmäisiä varattavia pelaajia ja voi olla jopa toisena varattava hyökkääjä.

Zadina oli jo hyvin nuorena äärimmäisen tehokas Tšekin juniorisarjoissa. Hän pisti isoja tehopisteitä 18-vuotiaiden sarjassa jo 14-15-vuotiaana. Ensimmäiset pelit Tšekin pääsarjassa hän pelasi 16-vuotiaana.

Kesällä 2017 Zadina kelpasi CHL:n varaustilaisuudessa numerolla 11 Halifax Mooseheadsille, kun mies oli uudelleen varattavissa, eikä hän käyttänyt kesän 2016 varaustaan Vancouver Giantsiin. Nuorukainen käytti sen sijaan tilaisuuden siirtyä Halifaxiin, ja suuntasi pelaamaan QMJHL:ään.

Nuorten MM-kisoissa Tšekki-hyökkääjä on tähän mennessä viimeistellyt kolme maalia ja antanut yhden maalisyötön. Maaleista jokainen on tullut ylivoimalla. Mies onkin saanut melko paljon ylivoimavastuuta, jota hän on turnauksessa omien sanojensa mukaan hamuillutkin.

MM-kisoissa peli on luonnollisesti hieman erilaista, mitä se on juniorisarjoissa. Zadina pyrkii tuomaan omat vahvuutensa esiin, vaikka kiekkoilu ei täysin samanlaista olekaan kuin seurajoukkueessa.

- Onhan tämä erilaista kuin peli CHL:ssä. Monet täällä olevat pelaajat pelaavat Euroopassa tai AHL:ssä, joten täällä törmää monenlaiseen tapaan pelata jääkiekkoa. Yritän silti pelata omalla tavallani, kuten pelaan QMJHL:ssäkin, Zadina kertoo.

Zadinalle kumpikin pelityyli kuitenkin kelpaa. Hän pitää siitä, että saa pelata maajoukkueensa mukana.

Tulevana kesänä NHL:n varaustilaisuudessa Zadinan arvio liikkuu ensimmäisten varausten joukossa. Äärimmäisen taitava hyökkääjä ei kuitenkaan vaivaa päätänsä liiaksi ympärillä pörräävillä kykyjenetsijöillä ja mediahälinällä.

- Täällä on monta taitavaa pelaajaa, jotka kilpailevat varaustilaisuudessa korkeista paikoista. Yritän näyttää täällä omaa parasta osaamistani ja olen onnistunut siinä mielestäni hyvin tähän mennessä. Aika näyttää, mihin se varaustilaisuudessa riittää, Zadina kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle