Yksi pelaaja on tänään ylitse muiden - ”Täydellinen pelaaja”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tuomo Ruutu sanoi Leijonien aamujään jälkeen odottavansa illan peliä malttamattomana.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Miltä kuulostaisi, jos Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueessa vilisi sellaisia nimiä kuin Jere Pulli, Kim Strömberg ja Ilpo Salmivirta?

Nuo Suomessa vähälle julkisuudelle jääneet pelaajat pelasivat viime kaudella tilastojen valossa samalla tasolla kuin suuri osa Slovenian maajoukkueen pelaajista.

Esimerkiksi Slovenian varakapteeni Marcel Rodman teki viime kaudella Itävallan liigassa 21 pelissä 11 tehopistettä. Uransa aikana myös Tapparassa ja Jokereissa pelannut Kim Strömberg sen sijaan paukutti samaisessa sarjassa 16 tehopistettä 36 pelissä.

Suomi onkin tänään klassisen tilanteen edessä, kun se kohtaa Slovenian. Leijonien vastustajan joukkue on täynnä juuri ja juuri ammatikseen pelaavia pelaajia, mutta yksi heistä on ylitse muiden - Anze Kopitar. Edes Suomen joukkueessa ei ole yhtä taitavaa pelaajaa.

− Hän on voittanut pari Stanley Cupia johtavassa roolissa. Aika täydellinen pelaaja - hyvä puolustamaan ja hyökkäämään, voittaa aloituksia ja pelaa sekä ylivoimaa että alivoimaa, Tuomo Ruutu sanoi Suomen aamujään jälkeen.

Kopitar on erityistarkkailussa

Ruutu sanoo, että Kopitarin kaltainen huippupelaaja täytyy ottaa erikoistarkkailuun.

− Puhumme keskenämme vastustajan joukkueesta ja yksilöistä. Kyllä huippupelaaja pitää ottaa erikoistarkkailuun, mutta se pitää ottaa viidellä pelaajalla. Yhdellä se harvoin onnistuu.

− Jokaisen vastustajan jokaisen pelaajan vahvuudet ja heikkoudet pitää tietää. Sitten niihin isketään tai ne otetaan huomioon joka pelissä - ei pelkästään Slovenia-pelissä, Ruutu sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle