Ykkössentteri Réway heikosta avauserästä: "Emme olleet valmiita"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Martin Reway, Slovakia.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Slovakia taipui Suomelle lukemin 3−2 Porin Isossamäessä torstai-iltana pelatussa harjoitusottelussa. Slovakian ykkösnyrkkiä johtanut Martin Réway löysi slovakkien pelaamisesta hyvää, mutta oli pettynyt ottelun alkuun.

Slovakian alku Suomea vastaan ei ollut hyvä. Ensimmäisen erän aikana sinipaidoilla oli suuria vaikeuksia hyökkäyksiin lähtöjen kanssa ja keskialueen ylitys tuntui lähes mahdottomalta tehtävältä. Suomi ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään tilaisuuksia, joita se sai luotua.

Slovakian ykköskentän keskushyökkääjä, seuratasolla sveitsiläistä HC Fribourg Gotteronia edustava, 21-vuotias Martin Réway manasi heikkoa alkua.

"Meillä on todella paljon nuoria yksilöitä"

− Aloitimme heikosti. Emme olleet valmiita heti alussa, joka harmittaa, mutta pystyimme kuitenkin parantamaan loppua kohden. Suomi on hyvin luisteleva joukkue ja olimme sen kanssa hiukan vaikeuksissa, Réway pyöritteli.

Ottelu päättyi lopulta Suomen 3−2-voittoon. Suomalaiset johtivat ottelua pitkään lukemin 3−0, mutta viimeisellä viisiminuuttisella Slovakia kampesi itsensä maalin päähän.

− Hyvä että pääsimme lopussa peliin mukaan, sillä se luo itseluottamusta. Tappioon ei kuitenkaan voi olla tyytyväinen, slovakialaisten avausmaalin syöttänyt Réway harmittelee.

Slovakian maajoukkue on uusiutunut hiljalleen nuorempaan suuntaan. Slovakialaisten täytyykin Réwayn mukaan tottua enemmän yhteiseen tekemiseen, jolla peli saadaan kuosiin toukokuussa pelattavaan MM-turnaukseen.

− Meillä on todella paljon nuoria yksilöitä joukkueessa, mutta se on myös meidän vahvuus. Parannettavia asioita löytyy paljon, mutta kun saamme pelejä alle, niin uskon, että pääsemme pitkälle MM-kisoissa, slovakki luottaa.

Vaikka Réway on nuori pelaaja, on hän pelannut lähes 30 ottelua Slovakian A-maajoukkueen mukana ja oli johtava pelaaja vuoden 2015 alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa, kun Slovakia nappasi yllätyspronssia. Mies löytää kuitenkin pelaamisestaan edelleen parannettavaa, eikä hän ollut varsin tyytyväinen kauteensa Sveitsissä.

− Teen totta kai töitä joka päivä, että olisin parempi pelaaja huomenna. Sveitsiin siirtyminen oli hyvä päätös ja opin siellä paljon, mutta kausi jäi liian lyhyeksi, slovakialainen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle