Ykkösketjuun nostettu HIFK-hyökkääjä: "Pakko ei ole kuin kuolla"

LIIGA / Haastattelu
Siim Liivik nousi HIFK:n ykkösketjuun torstaina.
Kuva © Tomi Hänninen
HIFK:n ja Tapparan välisessä pudotuspelisarjassa on löytynyt jo yksi selkeä taistelupari. HIFK:n ykkösketjuun noussut Siim Liivik jaksaa vaihdosta toiseen vääntää Tapparan kokeneen Ville Niemisen kanssa. Tappara ja Nieminen ovat toistaiseksi vahvasti otteluparissa niskan päällä.

HIFK on tukalassa tilanteessa. Se on tappiolla puolivälieräsarjassa Tapparalle 2-0. HIFK-luotsi Raimo Summanen herätteli joukkojaan torstaiseen toiseen osaotteluun nostamalla ikitaistelija Liivikin ykkösketjuun. Jarruketjuissa pääsääntöisesti viihtynyt Liivik kiitti vastuusta ja teki sitä, minkä parhaiten taitaa. Isokokoinen hyökkääjä jaksoi koko ottelun ajan taklata ja leijonan osan tästä sai juuri Nieminen. Kaksikko vaihtoi monta kertaa kuulumisia ottelun aikana.

- Pääsi hyvin pelaamaan, se on ihan kivaa. Ei tullut tulosta, joten ei voi missään vaiheessa olla tyytyväinen.

Niemisen kanssa käydyt keskustelut Liivik kuittasi lyhyesti.

-Ihan perus lätkää.

Lauantaina Tampereella HIFK:n on korkea aika palata voittojen tielle. Sarjan meneminen katkolle voi olla liian suuri vuori kiivettäväksi.

- 2-0 ei ole vielä yhtään mitään. Pitää vaan pelata paremmin ja tehdä ne pienet asiat paremmin, Liivik linjasi.

Tappara on ollut pelillisesti ison askeleen HIFK:ta edellä. Kolmas peräkkäinen voitto tietäisi Tapparalle valtavaa etumatkaa. Liivik ei suostu ajattelemaan lauantain kolmatta ottelua pakkovoiton paikkana.

- Pakko ei ole kuin kuolla, helsinkiläinen kuittasi tiukasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle